Η Σκιά

Χάρης Γκατσόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χάρης Γκατσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην επαρχία.
Τέλειωσε το λύκειο στην Αθήνα. Σπούδασε μηχανικός στην Αμερική όπου και έζησε αρκετά χρόνια. Από το 2001 ζει και εργάζεται στην Ευρώπη. Κέρδισε το λαχείο δύο φορές: Την πρώτη όταν παντρεύτηκε και τη δεύτερη όταν γεννήθηκε ο γιος του.
Μυθιστορήματα
Η Σκιά (2022), Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Η Σκιά – Χάρης Γκατσόπουλος

Η ΣκιάΑστυνομικό μυθιστόρημα


Όταν οι κληρονόμοι ενός ζάπλουτου Αμερικάνου επιχειρηματία βρίσκουν στα υπόγεια της έπαυλής του, την «Σκιά», το αριστούργημα της γλυπτικής, ζητούν να γίνει έλεγχος της αυθεντικότητάς του. Ο έλεγχος αποκαλύπτει ένα αποτρόπαιο έγκλήμα. Κύριοι ύποπτοι, ο γλύπτης-δημιουργός της Σκιάς με ψευδώνυμο Περσέας, και ένας πάμπλουτος τεχνοκριτικός, ο Ηλιάδης.
Καθώς οι έρευνες για τους δύο υπόπτους προχωρούν, αποκαλύπτεται ένα τρομερό μυστικό: Ο Ηλιάδης δουλεύει εδώ και χρόνια σε ένα πρόγραμμα που ο θεός και ο διάβολος συγχέονται και το νόμιμο και το παράνομο είναι υποκειμενικά. Συγχρόνως, η Τέχνη και οι στόχοι της αμφισβητούνται και καλλιτέχνες όπως ο Περσέας έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολα ερωτήματα.
Όταν ο αστυνόμος Μαυρίκης επί τέλους καταφέρει να πλησιάσει τον Ηλιάδη, τον περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Ο Ηλιάδης τελικά υπάρχει ή όχι; Και ποιόν πρέπει ο Μαυρίκης να συλλάβει; Τον Ηλιάδη, τον Περσέα, και τους δύο, ή κανένα;

Μυθιστόρημα, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι., 2022, 528 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.