11 πάσες

Χάρης Καλεντάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χάρης Καλεντάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Στις αλάνες και στα πάρκα της πόλης, μαζί με τα πρώτα του βήματα έκανε και τα πρώτα του σουτ. Μεγαλώνοντας, εντάχθηκε σε ακαδημίες ποδοσφαίρου και αργότερα σε τοπικά σωματεία, έως ότου ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης ανάμεσα στις σπουδές και στην ποδοσφαιρική καριέρα. Ο δρόμος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης επικράτησε και σήμερα εργάζεται ως ιατρός σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Ωστόσο, πέρα από το επιστημονικό του ενδιαφέρον, η λατρεία του για το ποδόσφαιρο παρέμεινε ακλόνητη μέσα στα χρόνια. Με κίνητρο την αγάπη και τον σεβασμό απέναντι στο άθλημα, οι 11 πάσες αποτελούν την ειλικρινή ευχαριστία του συγγραφέα σε αυτό.
Μυθιστορήματα
11 πάσες (2023), 24 γράμματα

11 πάσες – Χάρης Καλεντάκης

11 πάσες


Οι 11 πάσες είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο και αυτό ίσως είναι αρκετό για να το ξεφυλλίσει κάποιος. Επειδή όμως το ποδόσφαιρο δεν περιορίζεται μόνο σε ομάδες και ποδοσφαιριστές, αναπόφευκτα η θεματολογία καλύπτει ένα ευρύτερο αθλητικό και κοινωνικό φάσμα. Ως άθλημα που παρέχει ζωτικό χώρο συμμετοχής και έκφρασης για όλους, δικαίως θεωρείται ο βασιλιάς των σπορ και βρίσκει αποδοχή από την πλειονότητα της κοινωνίας, καθρεπτίζοντας κάθε πτυχή της.
Στον συναρπαστικό και πολύπλευρο κόσμο που κρύβει μέσα της η μπάλα, το βιβλίο αυτό ανοίγει μια μικρή χαραμάδα, και στις σελίδες του, πέρα από χαρτί και μελάνι, συναντάται ο μοναδικός συνδυασμός ομορφιάς και πάθους που συντροφεύει το ποδόσφαιρο. Πάρε την πάσα και μπες στο παιχνίδι.

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2023, 312 σελ.

Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα