Χάρης Λιαντζίρης

Χάρης Λιαντζίρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χάρης Λιαντζίρης είναι συγγραφέας, σεναριογράφος και ηθοποιός.
Έχει ανεβάσει τρεις κωμικές επιθεωρήσεις δικού του σεναρίου και σκηνοθεσίας, καθώς ασχολείται και με την κωμωδία και το stand up comedy. Έχει διακριθεί στο παρελθόν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με διηγήματά του και έχει διακριθεί και στον πανελλήνιο διαγωνισμό σεναριογραφίας το 2015. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ με τίτλο Ένας συνηθισμένος άνθρωπος. To 2017 κυκλοφόρησε και το δεύτερο του μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Δυάς με τίτλο Οι Γρίφοι Του Θανάτου. Το 2018 κυκλοφόρησε, με δική του επιμέλεια, μια συλλογική ανθολογία τρόμου, με 23 ακόμη συγγραφείς, με τίτλο 24 Συγγραφείς Γράφουν Ιστορίες Τρόμου – Μυστηρίου από τις εκδόσεις Δυάς. Το 2021-2022 είναι προγραμματισμένη η πρώτη του κινηματογραφική ταινία ως ηθοποιός, δικού του σεναρίου, σε συνεργασία με τη RED LIGHT INDEPENDENT Δεκέμβριος, 2010 Η γυναίκα και η κόρη του στρατιωτικού Νίκου Μώρου δολοφονούνται από μια σκοτεινή οντότητα. Ιούνιος, 2012 Ένα αθώο παιχνίδι εφήβων καταλήγει σε τραγωδία, μια τραγωδία που τους ανάγκασε να πουλήσουν την ίδια τους την ψυχή. Πέντε χρόνια αργότερα, όσοι συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι αρχίζουν να δολοφονούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μια ομάδα ερευνητών μεταφυσικών φαινομένων αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τα παιδιά. Γρήγορα συνειδητοποιούν πως τα δύο μακρινά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους και πως ότι είναι αυτό που κυνηγάει τα παιδιά είναι μόνο η αρχή μιας τεράστιας συνομωσίας. Συμφωνίες με δαίμονες, μάγια, ξόρκια, εξορκισμοί και πνεύματα στο πιο τρομακτικό βιβλίο της χρονιάς. Η Ανίερη Συμφωνία είναι το πρώτο μέρος της σειράς των Καταραμένων. Μιας σειράς τρόμου και φαντασίας που θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα. XAΡΗΣ ΛΙΑΝΤΖΙΡΗΣ FILMS, με τίτλο Λέσχη μαχητών. Τα έργα του ΟΙ ΓΡΙΦΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ και ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ δημιουργήθηκαν μετά από χρόνια έρευνας γύρω από τον μυστικισμό και τις μυστικές τέχνες. Όσα ξόρκια, τελετουργικά και σύμβολα παρουσιάζονται στα βιβλία του είναι βασισμένα σε πραγματικές μαρτυρίες ανθρώπων που ασχολούνται με μυστικές ομάδες μασονισμού και wicca. Το βιβλίο του Ανίερη συμφωνία είναι το πρώτο μέρος της σειράς φαντασίας και τρόμου των Καταραμένων.
Μυθιστορήματα
Ένας συνηθισμένος άνθρωπος (2014), Εκδόσεις Πηγή
Οι γρίφοι του θανάτου (2017), Δυάς Εκδοτική
Οι καταραμένοι (2021), Υδροπλάνο

Οι καταραμένοι – Χάρης Λιαντζίρης

Οι καταραμένοιΒιβλίο Α΄. Ανίερη συμφωνία


Δεκέμβριος, 2010 Η γυναίκα και η κόρη του στρατιωτικού Νίκου Μώρου δολοφονούνται από μια σκοτεινή οντότητα. Ιούνιος, 2012 Ένα αθώο παιχνίδι εφήβων καταλήγει σε τραγωδία, μια τραγωδία που τους ανάγκασε να πουλήσουν την ίδια τους την ψυχή. Πέντε χρόνια αργότερα, όσοι συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι αρχίζουν να δολοφονούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μια ομάδα ερευνητών μεταφυσικών φαινομένων αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τα παιδιά. Γρήγορα συνειδητοποιούν πως τα δύο μακρινά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους και πως ότι είναι αυτό που κυνηγάει τα παιδιά είναι μόνο η αρχή μιας τεράστιας συνομωσίας. Συμφωνίες με δαίμονες, μάγια, ξόρκια, εξορκισμοί και πνεύματα στο πιο τρομακτικό βιβλίο της χρονιάς. Η Ανίερη Συμφωνία είναι το πρώτο μέρος της σειράς των Καταραμένων. Μιας σειράς τρόμου και φαντασίας που θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 416 σελ.

Οι γρίφοι του θανάτου – Χάρης Λιαντζίρης
Ένας νεκρός στην Νεκρόπολη, του Βατικανού. Μια απαγωγή που απειλεί την καθολική εκκλησία, και ένα άρρωστο παιχνίδι με σύμβολα, γρίφους και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του Δάντη.
Ο αστυνόμος Μαρτίνεζ σε συνεργασία με την CIA πρέπει να βρει τον δολοφόνο, πριν ξανασκοτώσει. Για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού. Να λύσουν τους γρίφους και να αποκωδικοποιήσουν τα σύμβολα που τους αφήνει ο δολοφόνος. Μόνο έτσι θα βρουν το επόμενο θύμα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να σώσουν την εκκλησία από μια ολοκληρωτική καταστροφή.
Ο καθηγητής Πάμπλο Ροντρίγκεζ -ειδικός στην ιστορία και τον αποκρυφισμό- έρχεται στην Ρώμη για να τους βοηθήσει. Γρήγορα καταλαβαίνουν πως μπορεί να μην έχουν να κάνουν με έναν δολοφόνο, αλλά με μια μεγάλη αδελφότητα. Μια αδελφότητα που κινείται στα χνάρια των Ναϊτών, των Πεφωτισμένων και του Παγανισμού.
Σε μια μάχη με τον χρόνο, ο καθηγητής Ροντρίγκεζ, καλείται να περάσει από ένα σκοτεινό κομμάτι της ιστορίας, που αφορά την μαύρη μαγεία, της τελετές, τα παρεξηγημένα σύμβολα, αλλά και ένα μεγάλο μυστικό που μπορεί να καταστρέψει τον χριστιανισμό, μια για πάντα.
Ένα θρησκευτικό θρίλερ, με έντονα στοιχεία τρόμου και αστυνομικού, που θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα.

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2017, 620 σελ.

Ένας συνηθισμένος άνθρωπος – Χάρης Λιαντζίρης
Ο Δημήτρης Στάμος είναι ένας παγκοσμίου φήμης φωτογράφος που ξεγλιστρώντας από τα επικίνδυνα μονοπάτια της ζωής κερδίζει ένα σημαντικό πόστο σε μια πολυεθνική Εταιρεία και μαζί ανακαλύπτει τον έρωτα της ζωής του.
Όλα μοιάζουν να κυλάνε ρολόι μέχρι που η Εταιρεία του αναθέτει μια δύσκολη αποστολή: να ταξιδέψει σε εμπόλεμες χώρες για να φωτογραφίσει τις συνθήκες που επικρατούν!
Ο Δημήτρης περνά στην εμπόλεμη ζώνη, ζει τη βαρβαρότητα του πολέμου, βλέπει ανθρώπους να ξεψυχάνε, πιάνεται αιχμάλωτος και βασανίζεται για μήνες με μόνη πηγή δύναμης του, η ιδέα της πατρίδας του και η γυναίκα που αγαπά και που αναγκάστηκε να αφήσει πίσω στην Ελλάδα.
Όμως, όσο εκείνος προσπαθεί να γλιτώσει από τους κινδύνους που τον περιτριγυρίζουν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ο συνάδελφος του Νίκος θα ανακαλύψει πως η Εταιρεία που τους οδήγησε στην καρδιά του πολέμου στην Ανατολή είναι μέρος ενός παγκόσμιου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, όπλων και οργάνων με τους ίδιους να αποτελούν απλά καμουφλάζ σ’ αυτό το βρώμικο παιχνίδι.
Οι δύο άντρες αποφασίζουν να ξεσκεπάσουν τα μυστικά της Εταιρείας προτού τους κλείσουν το στόμα οι μυστικοί πράκτορες που στάλθηκαν για να τους σταματήσουν.
Στόχος τους πια η επιστροφή στη πατρίδα και στις οικογένειες τους. Μαζί θα ξεκινήσουν μια σύγχρονη Οδύσσεια, μια μεγάλη περιπέτεια με πολλές ίντριγκες και πρωταγωνιστή “έναν συνηθισμένο άνθρωπο” που κάθε άλλο παρά συνηθισμένος δεν είναι.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2014, 170 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Δυάς Εκδοτική, Υδροπλάνο