Ιφιγένεια Καραντωνίου

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα σε ένα χωριό του νομού Καβάλας.
Τελείωσα το σχολείο μου και κατέβηκα Αθήνα για σπουδές. Έχω στο ενεργητικό μου ένα διαζύγιο και μια κόρη που φοιτά στο ΑΠΘ στο τμήμα Καλών Τεχνών. Εργάστηκα επι σειρά ετών στην πρακτόρευση του ημερήσιου και περιοδικού τύπου και τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Στουτγκάρδη. Γράφω απο νεαρή ηλικία και σκηνοθετώ θεατρικές παραστάσεις.»

Σαν σκούρο λευκό – Ιφιγένεια Καραντωνίου
Τρεις γυναίκες που η ζωή της μιας καθορίζει και τις ζωές των άλλων. Ένοχες σιωπές πίσω από κλειστές πόρτες και μυστικά καλά κρυμμένα. Ένας υποστράτηγος που η φιλοδοξία του είναι η τροφή του.
Ένας λιμενεργάτης που το νήμα της ζωής του κόβεται πρόωρα. Η Ρωξάνη μια πόρνη που μέσα στην εκδικητική της μανία σπέρνει την καταστροφή. Ένας γάμος, ο πόλεμος, η αδράνεια, το παράλογο και όλα γίνονται σκούρο λευκό.
Κάνοντας διάφορες ανατροπές και απρόβλεπτες κινήσεις γέμισα με εικόνες, ακούσματα και εμπειρίες. Απαραίτητα υλικά για μια συνταγή συγγραφικής. Κάθε φορά όμως που πίστευα ότι βρισκόμουν στο σημείο που πραγματικά ήθελα να είμαι μια εσωτερική ανάγκη με ωθούσε να μετακινηθώ και να ανασυγκροτηθώ. Έφτασα λοιπόν να πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν για όλα απαντήσεις, ίσως γιατί έτσι η ζωή έχει την γοητεία του απρόβλεπτου.

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2016, 221 σελ.

Σπασμένο λευκό – Ιφιγένεια Καραντωνίου
Ο Παύλος Αυγουστίδης ζει μέσα στην έπαρση της εξουσίας. Ο γάμος του κοινωνικό συμβόλαιο που καθορίζει την ζωή τόσο της γυναίκας του όσο και της κόρης του. Η Ρωξάνη, πόρνη κατ επιλογήν τολμά και ορθώνει το ανάστημα της στο φαλλοκρατικό γίγνεσθαι της εποχής της. Ένας ιερέας κι ένα έκθετο. Ο απαγορευμένος έρωτας που δεν δικαιώνεται. Παρά αυτά η ζωή κρατά τον τελευταίο λογο.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2019, 226 σελ.

Μυθιστορήματα
Σαν σκούρο λευκό (2016), Bookstars – Γιωγγαράς
Σπασμένο λευκό (2019), Υδροπλάνο

Πηγές: BIBLIONET, Bookstars-Γιωγγαράς, Υδροπλάνο

176 views.