Ιφιγένεια Μπακογιάννη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιφιγένεια Μπακογιάννη γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ιδιαίτερη αγάπη και έφεση στις ξένες γλώσσες, μιλάει γαλλικά, αγγλικά και λίγα ισπανικά. Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, με θέμα την ανθρώπινη ψυχολογία, ενώ, τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι μέτοχος σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στον Πειραιά. Τον Μάρτιο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τη Δυάς Εκδοτική με τίτλο «5 Νοέμβρη». Όνειρό της είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει διαφορετικές κουλτούρες, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τα ταξίδια ως το δεύτερο αγαπημένο της χόμπι. Το πρώτο ήταν ανέκαθεν η συγγραφή, με την αρχή να γίνεται στα εννέα της χρόνια. Αγαπημένο της είδος είναι τα μυθιστορήματα που κινούνται στον χώρο της φαντασίας, αλλά και του μεταφυσικού. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, επεκτάθηκε στο είδος της περιπέτειας, της κωμωδίας, του ρομαντικού, καθώς και του ιστορικού μυθιστορήματος.
Μυθιστορήματα
5 Νοέμβρη (2019), Δυάς Εκδοτική
Γραβάτα γένους θηλυκού (2021), Υδροπλάνο

Γραβάτα γένους θηλυκού – Ιφιγένεια Μπακογιάννη

Γραβάτα γένους θηλυκού


Η Τζες είναι μία πετυχημένη makeup artist, η οποία ζει σε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Μανχάταν. Σίγουρη και γεμάτη ομορφιά, λάμψη και αυτοπεποίθηση, κινείται με δυναμισμό σε μία κοινωνία που οικτίρει συχνά, καθώς τη θεωρεί καθαρά ανδροκρατούμενη. Τι γίνεται όμως όταν ο κόσμος της καταρρεύσει σε μία μέρα και η ίδια κληθεί να επιβιώσει, μπαίνοντας στον ανδρικό ρόλο; Τι γίνεται όταν η γραβάτα, ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα του ανδρικού ντυσίματος, γίνει γένους θηλυκού;

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 328 σελ.

5 Νοέμβρη – Ιφιγένεια Μπακογιάννη
Ένα σπίτι επαρχιακό, που στα σπλάχνα του φιλοξενούσε κάποτε τις ευτυχισμένες στιγμές μίας οικογένειας, βρίσκεται ξαφνικά και απότομα, βυθισμένο στη σιωπή και το σκοτάδι. Ένα σκοτάδι που το στοιχειώνουν εκτός από τις αναμνήσεις του παρελθόντος και πολλά ζοφερά μυστικά. Μυστικά που προκαλούν ανατριχίλα και που αργά ή γρήγορα θα έρθουν στο φως, αναζητώντας την λύτρωση.

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2019, 300 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δυάς Εκδοτική, Υδροπλάνο