Ηλιάνα Μάρου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ηλιάνα Μάρου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Μάρκετινγκ και Χρηματοοικονομικά και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Ρουμάνικα. Εργάστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στην παρουσίαση ψυχαγωγικού προγράμματος, σε ραδιοφωνικό σταθμό στη σύνταξη δελτίων ειδήσεων και συνεντεύξεων καθώς και στις δημόσιες σχέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχολογίας, Κινηματογράφου (σενάριο, σκηνοθεσία) και Φωτογραφίας.
Στον ελεύθερο χρόνο της σκιτσάρει και γράφει στίχους τραγουδιών. Έχει αρθρογραφήσει στο gazzetta.gr.
Το 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη το αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Τα ένοχα μυστικά του καθρέφτη», το 2018 το αστυνομικό μυθιστόρημα «Το τίμημα ενός ονείρου», το 2020 το παραμύθι «Ο Έκτορας και το λιονταράκι» και το 2022 το παραμύθι «Ο Έκτορας και η εσωτερική ομορφιά». Στα δύο παραμύθια της έκανε η ίδια την εικονογράφηση. Επίσης έχει εικονογραφήσει για ένα μουσικό συγκρότημα.
Στο youtube κυκλοφορεί το παιδικό τραγούδι «Λιονταράκι» όπου έχει γράψει τους στίχους του.
Μυθιστορήματα
Τα ένοχα μυστικά του καθρέφτη (2015), Αγγελάκη Εκδόσεις
Το τίμημα ενός ονείρου (2018), Αγγελάκη Εκδόσεις

Διηγήματα
Το βιβλίο της ενοχής (2023), Αγγελάκη Εκδόσεις

Παιδική λογοτεχνία
Ο Έκτορας και το λιονταράκι (2020), Αγγελάκη Εκδόσεις
Ο Έκτορας και η εσωτερική ομορφιά (2022), Αγγελάκη Εκδόσεις

Το βιβλίο της ενοχής – Ηλιάνα Μάρου

Το βιβλίοΑστυνομικό διήγημα


Το όνειρο του Αριστείδη Μελά, να γίνει συγγραφέας, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα! Μετά από αρκετές προσπάθειες, θα καταφέρει να εκδώσει τελικά το πρώτο του βιβλίο, το οποίο μετά την κυκλοφορία του θ’ αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό που δεν το αναμένει κανείς!

«Το βιβλίο της ενοχής» θ’ αποτελέσει την ανταμοιβή για τον ίδιο ή θα τον οδηγήσει στην καταστροφή;

Ένα αστυνομικό διήγημα με θεατρικό ύφος γραφής που θα παρασύρει τον αναγνώστη μέχρι το αναπάντεχο φινάλε!

Αστυνομική λογοτεχνία

Διηγήματα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2023, 108 σελ.

Ο Έκτορας και η εσωτερική ομορφιά – Ηλιάνα Μάρου

Ο Έκτορας


Ο Έκτορας μαθαίνει την εσωτερική ομορφιά. Πώς τη μαθαίνει; Μέσα από τις ίδιες του τις πράξεις! Ποιες είναι μερικές από τις πράξεις ενός παιδιού που δείχνουν καλοσύνη; Θα το δούμε σε αυτό το παραμύθι.

Παιδική λογοτεχνία, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2022, 40 σελ.

Ο Έκτορας και το λιονταράκι – Ηλιάνα Μάρου

Ο Έκτορας


Ο Έκτορας είναι ένα έξυπνο αγοράκι που ετοιμάζεται να ζήσει μία μεγάλη περιπέτεια, μαζί με το αγαπημένο του ζωάκι, που δεν είναι άλλο από το λιονταράκι!

Παιδική λογοτεχνία, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2020, 30 σελ.

Το τίμημα ενός ονείρου – Ηλιάνα Μάρου
Ο Ορέστης, ένας τριανταπεντάχρονος δημόσιος υπάλληλος, σε μια βόλτα στο πάρκο με τον σκύλο του ανακαλύπτει μια κρυμμένη σακούλα με ένα εκατομμύριο ευρώ, πιθανόν από τη ληστεία που είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ σε κοντινή τράπεζα. Χωρίς δεύτερη σκέψη κρατάει τα “βρόμικα” χρήματα και ξεκινάει τη “μεγάλη ζωή”… Νοικιάζει μια μεζονέτα στα βόρεια προάστια, αγοράζει ένα πανάκριβο τζιπ και με τον αέρα του πλουσίου αποκτά εκλεκτές γνωριμίες και προσπαθεί να κατακτήσει τη Μαριλένα, μια όμορφη και καταξιωμένη δικηγόρο.

Tην παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Ορέστης υποδέχεται στην πολυτελή έπαυλή του τους καινούργιους του φίλους και ενώ όλοι διασκεδάζουν, δυο δυνατοί πυροβολισμοί ακούγονται από τον κήπο…

Μια ληστεία, μια σακούλα με ένα εκατομμύριο ευρώ κρυμμένη στο πάρκο, ένας σκύλος και δύο πτώματα… και ο Ορέστης να σχοινοβατεί ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με αναπάντεχη πλοκή.

Μυθιστόρημα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2018, 204 σελ.

Τα ένοχα μυστικά του καθρέφτη – Ηλιάνα Μάρου
Η ευτυχία της Νάντιας γκρεμίζεται ένα πρωί, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται κατηγορούμενη και οδηγείται στη φυλακή. Ο Παύλος, το μοναδικό της στήριγμα, εξαφανίζεται. Οι εφιαλτικές μέρες της ζωής της στη φυλακή σύντομα τελειώνουν με τη βοήθεια του αστυνόμου Χρήστου Χανιωτάκη, του μοναδικού ανθρώπου που πιστεύει στην αθωότητά της. Βγαίνοντας από τη φυλακή προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Πόσο εύκολο είναι να τα αφήσει όλα πίσω της και να προχωρήσει; Πόσο σκοτεινή μπορεί να είναι μια ανθρώπινη ψυχή; Τι μυστικά μπορεί να κρύβει ένας καθρέφτης; Ένα παρελθόν, ένα παρόν και ένα προσδοκώμενο μέλλον έρχονται σε σύγκρουση!

Ένα αστυνομικό, ψυχολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!

Μυθιστόρημα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2015, 182 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Αγγελάκη