Ηλίας Φουντούλης

Ηλίας Φουντούλης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ηλίας Φουντούλης κατάγεται κατά 50% από την Ικαρία και κατά 50% από την Αρκαδία, αλλά έχει μεγαλώσει 100% στην Αθήνα.
Κωμικός, συγγραφέας, youtuber, food editor, ταξιδευτής, πολυτεχνίτης-ερημοσπίτης, forever alone.
– Ισχυρίζεται πως είναι ένα τρένο μυστήριο, με κουπιά να εξέχουν από τα παράθυρα, και λέει πως αν ήταν παγωτό θα είχε γεύση πευκοβελόνα! Έχει καταγωγή από Ικαρία και Αρκαδία αλλά μεγάλωσε στα κοσμοπολίτικα Πατήσια. Σπούδασε Γεωπονία στο παγωμένο Aberdeen της Σκοτίας και έκανε το μεταπτυχιακό του στην Παγκόσμια Ζωική Παραγωγή, αλλά έμπλεξε με το ΔΟΑΤΑΠ, τα ταξίδια, το φαγητό, τις φωτογραφίες και τα κείμενα. Ξεκίνησε την καριέρα του στην εκπομπή “Εικόνες” του Alpha ενώ τα πρώτα του γραπτά δημοσιεύτηκαν στο Traveller’s Ιcons. Από τότε έχει εργαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και έχει γράψει για πολλά περιοδικά άρθρα ταξιδιών και γαστρονομίας. Σήμερα γράφει για το i Cook Greek, τη μεγάλη του αδυναμία, και το Olive, ενώ βοηθάει και στην αρχισυνταξία της εκπομπής Chef στον Αέρα του Σκάι. Όταν προλαβαίνει διαβάζει λογοτεχνία τρόμου και γράφει διηγήματα που νομίζει ότι είναι τρομακτικά, ενώ στην πραγματικότητα τρομακτικό είναι το πόσο κακογραμμένα είναι. Στάθηκε πολύ τυχερός και κατάφερε να ταξιδέψει σε 40 χώρες παρά κάτι, αλλά δεν βάζει καμία δίπλα στη Μογγολία και την Αργεντινή, κάθε μια για τους δικούς της λόγους. Έχει όνειρο ένα ταξίδι στην Κεντρική Αφρική και τα νησιά του Ειρηνικού και θεωρεί δεδομένο ότι θα προλάβει να πάει… Άλλωστε ούτε τα –άντα δεν έχει πατήσει ακόμα. Είναι μόλις 29 χρονών και 38 μηνών.
– Πηγή: icookgreek.com

Κάτι χαμογελάει στις σκιές – Ηλίας Φουντούλης

Κάτι χαμογελάει


Ένας κόσμος στον οποίο απαγορεύεται να αγαπάς, και τιμωρείσαι αυστηρά για αυτό.
Πόσο βάθος μπορεί να έχει μια σπηλιά ανάμεσα στην Κυψέλη και τα Πατήσια; Η περιπέτεια ενός γευσιγνώστη ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα Σάμου.
Τι συνέπειες έχουν η φθορά στο σώμα και η τρέλα στο μυαλό; Μια ιστορία εκδίκησης στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Πόσο πολύ μπορεί να απεχθάνεται τη θάλασσα ένας δισεκατομμυριούχος;
Ένας δημοσιογράφος, που η αναζήτηση για το μεγάλο θέμα τον πάει πιο μακριά από όσο φαντάζεται.
Τι θα συμβεί ύστερα από ένα χαζό στοίχημα; Μία διανυκτέρευση σε μοναστήρι προσφέρει περισσότερα από όσα ζητάς.

Δεκαεπτά παράξενες, ατμοσφαιρικές, χιουμοριστικές, ενοχλητικές, σκοτεινές ιστορίες για όσους και όσα χαμογελούν στις σκιές.

Βραβείο Διηγήματος – Βραβεία Βιβλίου Public (2017)

Διηγήματα, Χρονικό, 2016, 192 σελ.

Διηγήματα
Κάτι χαμογελάει στις σκιές (2016), Χρονικό

Συλλογικά έργα
Οι μάγισσες της Θεσσαλίας (2016), Εκδόσεις iWrite

Βραβεία-Διακρίσεις
Κάτι χαμογελάει στις σκιές – Βραβείο Διηγήματος – Βραβεία Βιβλίου Public (2017)

Πηγές: Biblionet, Χρονικό