Ηώ Αυγέρη

Ηώ Αυγέρη

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Γεννημένη 13 Ιανουαρίου και κάτοικος Αθηνών. Έχει σπουδάσει Υπεύθυνος Εμπορίας Διαφήμισης και Προώθησης προϊόντων ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη δημιουργική γραφή και την ολοκλήρωση δημιουργικού έργου. Εκτός από το αντικείμενο της ειδικότητάς της έχει ασχοληθεί με το εμπόριο, τις γραφικές τέχνες, την επεξεργασία εικόνας, τη ζωγραφική αλλά και την κατασκευή κοσμημάτων. Η συγγραφή ήρθε στη ζωή της εντελώς ξαφνικά κλέβοντας την καρδιά της αλλά και μια μόνιμη θέση στην καθημερινότητά της πλέον. Κάποιες από τις ιστορίες της μπορεί κανείς να τις διαβάσει στο προσωπικό της blog. Το έργο της -ΚΙ ΟΜΩΣ- είναι η πρώτη δουλειά σε έντυπη μορφή από τις εκδόσεις Maradel books. Μια ιστορία αγάπης που δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 2015 στο διαδίκτυο κερδίζοντας σε διαγωνισμό στην κατηγορία –‘ρομαντικό μυθιστόρημα’. Η σχέση της με την ανάγνωση είναι μια πράξη ερμηνείας που οφείλει να παίρνει στα σοβαρά. Ένα βιβλίο έχει εποχή, κατάλληλη στιγμή και ανάλογη ψυχική διάθεση γι’ αυτό θεωρεί πως η βιβλιοφαγία πολλές φορές αποδεικνύεται άδικη για κάποια έργα. Σε μεγάλη ηλικία ξεκίνησε να διαβάζει βιβλία ψυχολογίας σε μια προσπάθεια να γνωρίσει τον εαυτό της αλλά και να κατανοήσει τους ανθρώπους. Αγαπά τη δημιουργία που ζωντανεύει μέσα από στάχτες και στα κοσμήματα που φτιάχνει χρησιμοποιεί υλικά που οι περισσότεροι θεωρούν ασήμαντα. Δεν αγαπά τα φαινόμενα τυφλότητος τής εποχής και την αγένεια. Ο κινηματογράφος, το θέατρο και τα ταξίδια είναι η μεγάλη της αδυναμία.
Έχει το blog: Ηώ Αυγέρη.
Μυθιστορήματα
Κι όμως (2017), Maradel Books
Ατίθαση (2021), Υδροπλάνο
Δαίμονας (2022), Υδροπλάνο

Δαίμονας – Ηώ Αυγέρη

Δαίμονας


Δαίμων: Κάποιοι πιστεύουν πως υποδηλώνει τη θεϊκή δύναμη και άλλοι πάλι τον θεωρούν άρχοντα του κακού. Μα στα κρυφά έτσι αποκαλούν εκείνον. Αναήλ: Ο αρχάγγελος προστάτης της αγάπης και το όνομα δόθηκε σε εκείνη. Σε ένα άγνωστο νησί, όπου τίποτα δεν βρίσκεται στην κατοχή των κατοίκων αλλά όλα τα καρπώνονται οι πάντες, ο ιδιοκτήτης και Άρχοντας, στεκούμενος στο κατώφλι του θανάτου, αποφασίζει να παραδώσει τα σκήπτρα στον απόγονό του, o oποίος μόλις εγκατέλειψε την πόλη και είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του. Η παράδοση των γενεών προστάζει ο έχων την εξουσία να δεσμεύσει τη ζωή του επιλέγοντας το ταίρι του αποκλειστικά από τον τόπο. Ένα μοιραίο βράδυ, στη γιορτή του καλοκαιριού, εκείνος αποτυπώνει το σημάδι του πάνω της και τότε η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει. Ο ρους της ιστορίας αλλάζει. Το παρελθόν αναδύεται για να εξηγήσει το παρόν και να αντιμετωπίσει το μέλλον. Άγγελος και Δαίμονας επιδεικνύουν τα φτερά τους. Μπορεί άραγε ο Παράδεισος να χωρέσει και τους δύο;

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2022, 336 σελ.

Ατίθαση – Ηώ Αυγέρη

Ατίθαση


ΑΤΙΘΑΣΗ είναι το όνομά της. Το πείσμα είναι το ταλέντο της. Η αντοχή είναι η δύναμή της. Και αυτός, ο εκπαιδευτής της. Τι γίνεται όμως όταν τα μυστικά της ζωής γίνονται ένα με τον έρωτα; Τι θα συμβεί όταν τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται; Πρόσωπα εναλλάσσονται, οι καταστάσεις περιπλέκονται αλλά εκείνη, η αγριόγατα όπως την αποκαλεί, είναι διατεθειμένη να πάει κόντρα σε όλα, εκτός από την αγάπη της για εκείνον…

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 712 σελ.

Κι όμως – Ηώ Αυγέρη
Τα πέπλα της νύχτας είχαν καλύψει την πλάση και αυτός έριξε τα μάτια του στο έδαφος. Στα απομεινάρια της πράξης του. Απόκοσμο ύφος που τρόμαζε όλα τα δαιμόνια και έσβηνε τις φωτιές της κόλασης. Πίστευε πως στο τέλος, εκείνο το βάρος που καταπλάκωνε το στήθος του θα αποχωρούσε, μα αυτό, τον είχε συνθλίψει. Σήκωσε το βλέμμα και βγήκε έξω. Πήρε στα χέρια του το σάκο, που ήταν πεταμένος στο πορτ- μπαγκάζ και εξαφανίστηκε.

Το παρελθόν του Σκάι παραμένει άγνωστο σε πολλούς. Αυτό που τον έτρεψε σε φυγή, εγκαταλείποντας όσα έχτισε με κόπο. Και βρέθηκε να ταξιδεύει, συναντώντας όμοιους ανθρώπους, δραπέτες της ζωής.

Όσα δε μπορεί να ξεχάσει, όσα δεν αντέχει να αρθρώσει και όσα έπαψε να νιώθει, υπάρχουν γραμμένα σε ένα φθαρμένο απόκομμα μιας εφημερίδας, που κρατά πάντα μαζί του. Το όνομά του, έχει ιστορία. Το χαμένο χαμόγελό του, η κλειδωμένη καρδιά του και η άγρια όψη του, έχουν δικαιολογία.

Ο ήλιος έπαιζε, πετώντας τις αχτίδες του ολούθε. Μα, εκείνη δε χρειαζόταν το φως του για να ζήσει. Από μόνη της μια λάμψη και όσοι την έβλεπαν να απολαμβάνει τον πρωινό της περίπατο, τη χαρακτήριζαν ως αγγελόπλαστο θηλυκό. Μέχρι που ο φόβος έσπασε την εικόνα σε χίλια κομμάτια.

Η Ρόουζ είναι ένα ορφανό κορίτσι που επιβιώνει στους επικίνδυνους δρόμους της Αμερικής. Πολλοί γνωρίζουν την ιστορία της, μα ελάχιστοι την αλήθεια. Τα γαλάζια της μάτια, το μέσο για να τρυπώνει στους Δαίδαλους των ψυχών. Το χαμόγελό της, όμοιο με κόκκινο θάμπος και η αγνή καρδιά της, το ισχυρότερο όπλο.

Τι θα συμβεί όμως, όταν ένα τριαντάφυλλο συναντήσει το μολυβένιο ουρανό;
Μπορεί ο έρωτας, η καλοσύνη και το θάρρος να νικήσουν το κακό;
Μπορεί η ζωή να έχει δυο πλευρές;
Κι όμως…

Μυθιστόρημα, Maradel Books, 2017, 513 σελ.

Πηγές: Biblionet, Maradel Books, Υδροπλάνο