Ιωάννα Κανελλοπούλου

Ιωάννα Κανελλοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιωάννα Κανελλοπούλου γεννήθηκε το 1984 στον Πύργο Ηλείας και μεγάλωσε στην Αλφειούσα.
Τελείωσε το Λύκειο και αμέσως έπιασε δουλειά σε τοπικά ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνα & εφημερίδες), ενώ παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια που αφορούσαν το αντικείμενο στο οποίο εργαζόταν. Στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλες πολυεθνικές, στον τομέα του Marketing/Managment/ Promotion ως υπεύθυνη και προϊσταμένη τμημάτων, για περισσότερο από δέκα χρόνια. Εργάστηκε επίσης και στον τουριστικό τομέα. Σήμερα είναι σύζυγος και μητέρα και ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, ενώ παράλληλα έχει επιστρέψει στον χώρο της δημοσιογραφίας. Αρθρογραφεί σε διάφορα site με αντικείμενο τον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών.Μυθιστορήματα
Οι χήρες του άντρα της (2022), Υδροπλάνο
Δεν έζησα… (2023), 24γράμματα

Δεν έζησα… – Ιωάννα Κανελλοπούλου

Δεν έζησαΒασισμένο σε αληθινή ιστορία


Η Βασιλική σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών αναγκάζεται να ακολουθήσει τους γονείς της σ’ ένα χωριό της Ηλείας, αφήνοντας πίσω την όμορφη Πάτρα, τις φίλες της και τις συνήθειές της.
Η ζωή στο χωριό μοιάζει βαρετή και γκρινιάζει συνεχώς για την απόφαση των γονιών της να μετακομίσουν στη μέση του πουθενά, ώσπου μια μέρα το βλέμμα της πέφτει επάνω σε μια ηλικιωμένη γειτόνισσα που ζει μόνη της.
Η κυρά Ελένη (Λενιώ) δείχνει να απολαμβάνει την συντροφιά της μικρής της φίλης και για να την κρατά απασχολημένη και φρόνιμη αποφασίζει να της διηγηθεί την ιστορία της ζωής με κάθε λεπτομέρεια.
Σε μια εποχή που η ανθρώπινη ζωή μετρούσε αλλιώς…
Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο που θα ανοίξει πληγές…
Ένα ταξίδι που θα κρατήσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια και μια ζωή γεμάτη δυσκολίες, στεναχώριες, ελάχιστες χαρές και ένα συγκλονιστικό μυστικό που θα ανατρέψει κάθε δεδομένο.

Μυθιστόρημα, 24γράμματα, 2023, 290 σελ.

Οι χήρες του άντρα της – Ιωάννα Κανελλοπούλου

Οι χήρες


Ένα φρικτό ναυάγιο στάθηκε ικανό να διαλύσει τον παραμυθένιο κόσμο στον οποίο ζούσε τα τελευταία χρόνια η Ασημίνα (Μίνα) Νάκου Αλεξάνδρου στο πλευρό του λατρεμένου της συζύγου και καπετάνιο του
τάνκερ «Γκρι Διαμάντι». Η ίδια, έχοντας αποκτήσει αυτό που κάθε γυναίκα ονειρεύεται, έναν τέλειο σύζυγο, ένα υπέροχο σπίτι και μια ζωή μέσα στη χλιδή, με μόνη ως τότε δυσκολία τη συμβίωση με την πεθερά της, έρχεται αντιμέτωπη με μια αλήθεια που θα τη βγάλει απ’ τον παραμυθένιο κόσμο της και θα τη φέρει αντιμέτωπη με την πικρή πραγματικότητα. Οι χήρες του άντρα της θα σπεύσουν να διεκδικήσουν την αποζημίωση που θα ορίσει το κράτος απ’ τον χαμό του καπετάνιου. Τότε θ’ αρχίσει ένας αγώνας επιβίωσης, γεμάτος καλά κρυμμένα μυστικά, δολοπλοκίες, εγκλήματα και πάθη. Στο τέλος, η πικρή αλήθεια θα έρθει ν’ ανατρέψει τις ζωές τους και θα συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2022, 344 σελ.

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο, 24γραμματα