Ιωάννα Καρατζά-Κοσμίδη

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην πόλη της Δράμας.

Παιδικό μου όνειρο να γίνω δασκάλα ή γυμνάστρια. Δεν θα πω ότι με κέρδισε η ηλεκτρολογία, απλά επειδή όλα για κάποιο λόγο γίνονται, κατέληξα με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Μαζί με τον σύζυγό μου, Γιώργο, έχουμε τη δική μας επιχείρηση Ανελκυστήρων.

Προτεραιότητα και μέλημά μου η ευτυχία του άντρα μου και των δύο μας κοριτσιών, Δήμητρας και Αναστασίας. Πέρα από την οικογένειά μου λατρεύω τα ταξίδια, τη θάλασσα και τον πρωινό ύπνο.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι υπερβολικά ήρεμη, πολύ αισιόδοξη, και απίστευτα υπομονετική. Τα μεγαλύτερα ελαττώματά μου, η αναβλητικότητα και το ανύπαρκτο σχεδόν μνημονικό μου.

Η συγγραφή για εμένα είναι ένα διαρκές ταξίδι στο όνειρο. Όταν γράφω είμαι πάντοτε κάπου αλλού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η καθημερινότητα. Αγαπώ την καθημερινή μου ρουτίνα.

Με δυο κόρες στην εφηβεία και διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής μου αισθάνομαι πιο ολοκληρωμένη και πιο συνειδητοποιημένη από ποτέ. Επιλέγω πλέον μόνο ό,τι με κάνει ευτυχισμένη.»

Η ωραιότερη όλων των θυγατέρων – Ιωάννα Καρατζά-Κοσμίδη

Η Άλκηστη μετράει δύο ολόκληρα χρόνια από την εξαφάνιση του αγαπημένου της Αλέξανδρου κι ενώ παλεύει με την κατάθλιψη, λαμβάνει ένα ανώνυμο δέμα που αφορά τη σχέση τους.

Τρεις μέρες μετά από την παραλαβή του παράξενου εκείνου πακέτου γνωρίζει τυχαία τον Αντόνιο. Θα τον ερωτευτεί από την πρώτη στιγμή. Όσο για εκείνον; Ήταν ήδη ερωτευμένος μαζί της πριν καν τη συναντήσει. Στην πορεία της γνωριμίας τους θα κλονιστεί και θα αναρωτηθεί αρκετές φορές για το αν ήταν τελικά τυχαία η συνάντησή τους.

Θα δεχθεί απειλές για τη ζωή της και θα ακολουθήσει τον Αντόνιο σε ένα ταξίδι στη Φλωρεντία, προκειμένου να προστατευτεί. Καλά κρυμμένα μυστικά, μια απαγωγή, μια κληρονομιά, ανατροπές και αποκαλύψεις που αφορούν τη ζωή της διαδέχονται το ένα το άλλο.

Δεν θα αφήσει όμως να την τσακίσουν, δεν θα επιτρέψει να τη λυγίσουν. Όχι, δεν θα γυρίσει πίσω στο σκοτάδι. Αυτή τη φορά θα παλέψει. Θα τολμήσει να ακολουθήσει την καρδιά της και θα βρει την ευτυχία που της αξίζει.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 338 σελ.

Μυθιστορήματα
Η ωραιότερη όλων των θυγατέρων (2019), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

32 views