Ιωάννα Κουτσόγιωργα

Ιωάννα Κουτσόγιωργα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιωάννα Κουτσόγιωργα, με καταγωγή από τις Καρυές Λακωνίας, γεννήθηκε στην Κατερίνη και τελείωσε το σχολείο στην Τρίπολη.
Αποφοίτησε από την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Ψυχικού και εργάστηκε σαν δασκάλα στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στην Αθήνα. Συνιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του σχολείου «Το Εργαστήρι» (1975-1985), δημιούργησε ομάδες θεάτρου με παιδιά και ασχολήθηκε με την εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Δημοτικό. Το 1993 δημοσιεύτηκε το βιβλίο της «Για τη γνωριμία των παιδιών με τον υπολογιστή και τη Logo». Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει μεταφράσει εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά.
Μυθιστορήματα
Αυτά που αγαπήσαμε (2021), Μάτι

Εκπαίδευση – Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Για τη γνωριμία των παιδιών με τον υπολογιστή και τη Logo (1993), Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Αυτά που αγαπήσαμε – Ιωάννα Κουτσόγιωργα

Αυτά που αγαπήσαμε


Η Μάρθα, ο Κώστας, ο Βαγγέλης κι άλλα πρόσωπα της ιστορίας αυτής ονειρεύονται, επιλέγοντας κάθε φορά τι θα κρατήσουν και τι θα αφήσουν…
Όλοι αλλάζουν, άλλοτε πολύ, άλλοτε λίγο, ενώ γύρω τους διαδραματίζονται σημαντικά κι ασήμαντα γεγονότα. Από τη δεκαετία του ’60, στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, στην Ελλάδα και στον κόσμο, αλλάζουν αντιλήψεις, συνήθειες, τρόπος ζωής, αστικό τοπίο.
Περάσματα από τη Μικρή Πόλη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, κάποια πόλη στην Αμερική…
Ιστορίες, μουσικές, φιλίες, έρωτες, χωρισμοί…
Τι έχει διάρκεια;
Αυτά που αγάπησαν τους έδωσαν δύναμη, τους στήριξαν, τους διαμόρφωσαν, καθόρισαν τις επιλογές τους, τους έκαναν καλύτερους.
Ο χρόνος, η απόσταση, η ζωή, τι θα πάρει και τι θα δώσει στον καθένα;
Αυτά που αγαπήσαμε κι αγαπάμε είναι που μας χαρίζουν στιγμές ευτυχίας…

Μυθιστόρημα, Μάτι, 2021, 496 σελ.

Για τη γνωριμία των παιδιών με τον υπολογιστή και τη Logo – Ιωάννα Π. Κουτσόγιωργα

Για τη γνωριμία


Πώς μπορούν να μάθουν τα παιδιά να δουλεύουν καλύτερα με τον υπολογιστή;
Αυτό το βιβλίο γράφτηκε με γνώση των δυνατοτήτων της ηλικίας 8-14 ετών και τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αντιδρούν και μαθαίνουν. Προσεγγίζει παιδαγωγικά το θέμα για να βοηθήσει μαθητές αλλά και δασκάλους που θέλουν ν’ ασχοληθούν συστηματικά με τους υπολογιστές, κυρίως στο δημοτικό σχολείο.

Εκπαίδευση, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι., 1993, 126 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μάτι