Ιωάννα Τσιάκαλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιωάννα Τσιάκαλου γεννήθηκε στον Πειραιά της Αττικής, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα.
Το 2012 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην ψυχολογία. Η συγγραφή είναι το πάθος της. Εκτός από τη λογοτεχνική συγγραφή, έχει ασχοληθεί κατά καιρούς και με την αρθρογραφία. Το 2014 έλαβε έπαινο από την Αμφικτυονία Ελληνισμού για τον Δ’ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό, ενώ το 2016 έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία νουβελέτα φαντασίας, στον διαγωνισμό “Larry Niven”. Συνεργάζεται επίσης με το μουσικό συγκρότημα Lacrymosa Aeterna, στην επίσημη σελίδα των οποίων θα βρείτε παραμύθια της βασισμένα στα ομότιτλα κομμάτια τους. Έργα της έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στις σελίδες Nyctophilia, Moonlight Tales και στο Easywriter, ενώ το 2017 συμμετείχε στην ανθολογία “Σκοτάδι” (εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές) και τον Απρίλιο του 2019 στο λογοτεχνικό περιοδικό Horror Zine και τον Μάιο του 2019 στις ανθολογίες “Κυρές των ονείρων” και “Ανθολογία Βραβείων Larry Niven για τη λογοτεχνία του Φανταστικού 2015” (εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές). Το βιβλίο “Χρυσσαλίς” (εκδόσεις Κίτρο), είναι το πρώτο που εκδίδεται.
Μυθιστορήματα
Ο κυνηγός των ευχών, Easywriter.gr
Χρυσσαλίς (2019), Κίτρο Εκδόσεις

Χρυσσαλίς – Ιωάννα Τσιάκαλου
Μπορεί να μην έχω φτερά τώρα, αλλά αυτό που είμαι δεν αλλάζει. Είμαι ένα είδος αγγέλου, όπως όλες οι νεράιδες. Είμαι πλάσμα του φωτός, όπως όλα τα πλάσματα βέβαια, αλλά το δικό μου φως είναι πιο δυνατό. Όπως και των ομοίων μου.
Κι αυτό γιατί προσεγγίζουμε τον κόσμο και την αλήθεια με διαφορετικά μάτια. Πέρασα από τον παραμυθένιο κόσμο μας στη Γη για να φέρω εις πέρας μία αποστολή. Αγνοώ ποια είναι, αλλά ξέρω πλέον ποια είμαι εγώ:
Είμαι νεράιδα. Είμαι Ταξιδεύτρια.

Μυθιστόρημα, Κίτρο Εκδόσεις, 2019, 1200 σελ.

Ο κυνηγός των ευχών – Ιωάννα Τσιάκαλου
Μία φορά και έναν καιρό, υπήρχε ένα πανέμορφο βασίλειο που λεγόταν Άονταχτ. Οι βασιλιάδες του, η Λορίνα και ο Λίο, διοικούσαν με αγάπη και σοφία. Τους ξακουστούς κήπους τους κοσμούσαν τα ζωντανά φτερωτά στολίδια που όλοι θαύμαζαν: οι δύο αδερφοί κύκνοι, τα σύμβολα προστάτες του βασιλείου. Όλα κυλούσαν αρμονικά, μέχρι που η πανίσχυρη ιέρεια του θανάτου, η Ολκ, πρόσφερε στον βασιλιά Λίο ένα δώρο που έμελλε να καταστρέψει όχι μόνο την αγάπη μεταξύ του βασιλικού ζεύγους, αλλά και ολόκληρο το Άονταχτ. Η Λορίνα και ο Λίο αλληλοκαταστράφηκαν. Εκεί που έπεσαν τα νεκρά τους σώματα, η γη σκίστηκε στα δύο και το βασίλειο διασπάστηκε. Οι αδερφοί κύκνοι, άλλοτε αχώριστοι, χωρίστηκαν για πάντα και από τότε δημιουργήθηκαν τα δύο αντικριστά βασίλεια που σήμερα ονομάζονται Γιουβέρνα και Σκαθ. Το μίσος μεταξύ των βασιλείων θερίζει τις ζωές των κατοίκων τους έκτοτε… Πολλά χρόνια μετά, ένα παιδί κάνει μία ευχή, που άθελά του, σκοπεύει να αλλάξει το πεπρωμένο των δύο βασιλείων για πάντα.

Μυθιστόρημα, E-book, Easywriter.gr, 367 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κίτρο Εκδόσεις, Easywriter.gr