Ιωάννης Χανδράκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ιωάννης Χανδράκης γεννημένος το 1990 στο Ηράκλειο της Κρήτης, θυμάται τον εαυτό του από πολύ μικρό να είναι ένα πολύ ανήσυχο πνεύμα. Ζωηρό παιδί, όπως πάντα τον έλεγε η μητέρα του, ξεροκέφαλο, όπως πάντα τον έλεγε ο πατέρας του, μα έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία ερχόταν στο δρόμο του, όπως πάντα έλεγε το υποσυνείδητό του.
Σπούδασε στον τόπο του Ξενοδοχειακή και Εστιατορική τεχνική, με αισθητή κλίση στον τομέα της Οινολογίας μα, ως ανήσυχος που ήταν, πάντα έψαχνε νέες ασχολίες.
Στα 22 του, μια μέρα που κατά διαβολική σύμπτωση ήταν 22 του μηνός, άλλαξε τρόπο σκέψης απότομα. Άλλαξε πορεία και ξεκίνησε να επενδύει στο μυαλό του και όχι στη τεχνογνωσία. Εισήρθε στο κόσμο του Μάρκετινγκ, σε ένα κόσμο που οι ανθρώπινες σχέσεις και η ηθική ήταν οι πρωταγωνιστές. Άνοιξε το μυαλό του και κατάλαβε πως μπορεί να αποκτήσει στη ζωή του οτιδήποτε ήθελε, υλικό και άυλο, αρκεί να πίστευε ότι μπορούσε.
Αισθητά επηρεασμένος από το μέντορά του Νικόλα Σμυρνάκη, αλλά κι από την πολύ έντονη ζωή του ιδίου, αποφάσισε πως θέλει να γράφει. Να γράφει ό,τι σκέφτεται με μοναδικό μέλημα να εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη από κάτι διαφορετικό στη ζωή τους και να επαναπρογραμματίσει το μυαλό αυτών που το θέλουν, στη πιο θετική συχνότητα που εκπέμπει το σύμπαν, πεπεισμένος πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουν κι εκείνοι οτιδήποτε θελήσουν στη ζωή τους.

Ιχνηλάτης – Ιωάννης Χανδράκης

Στα άδυτα ενός ονείρου


Αν ήξερες πως οι αποφάσεις που θα πάρεις σήμερα θα ορίσουν τη ποιότητα της ζωής των παιδιών σου, τι θα αποφάσιζες;
Αν επηρέαζες με τις αποφάσεις σου τη ζωή των ανθρώπων που θα γεννηθούν τρεις ή και περισσότερες γενιές μετά από σένα, πόσο συνειδητά θα σκεφτόσουν σήμερα;
Πώς η απόφαση μιας γυναίκας να βρει την ΕυτυχίΑ, θα μπορούσε να επηρεάσει τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων;
Πώς θα μπορούσε η απόφαση που θα πάρεις τώρα ν ‘αλλάξει τον κόσμο;
Ένα βιβλίο που θα σου δείξει τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή.
Για μια ΕυτυχίΑ…
… που ξεκινάει με το έψιλον του Έρωτα και τελειώνει με το άλφα της Αγάπης!

Αυτογνωσία, Εκδόσεις iWrite.gr, 2015, 86 σελ.

Όσα ποτέ δεν σου ‘πα – Ιωάννης Χανδράκης
Το βιβλίο με τίτλο “Όσα ποτέ δεν σου ‘πα” είναι μια συλλογή που αποτελείται από τα πιο αγαπημένα ποιήματα του συγγραφέα και ποιητή Ιωάννη Χανδράκη. Τα ποιήματα έχουν θέμα τον έρωτα, την αγάπη, τη ζωή αλλά και όλες τις πτυχές αυτών. Το ανεκπλήρωτο, το αμοιβαίο, την επιθυμία για μια ευτυχισμένη ζωή, τις θυσίες που πρέπει να κάνουν δυο άνθρωποι για να ζήσουν έναν έρωτα. Έναν σαρωτικό έρωτα. Μια αγάπη. Μια ανιδιοτελής και γενναία αγάπη.
Λόγια που δεν ειπώθηκαν ή που δε θα ‘πρεπε ποτέ να ειπωθούν. Λέξεις μπερδεμένες που μπήκαν στη σειρά κι έδωσαν νόημα σε μια ασπρόμαυρη ζωή. Μια γλυκιά έμπνευση αγάπης που μετατράπηκε σε υποσχέσεις. Και μια λεπίδα που αναγραμματίζοντάς την γεννήθηκε μια ελπίδα για μια ζωή πιο όμορφη, πιο ελπιδοφόρα. Για μια ζωή που τίποτα δε θα μείνει ποτέ ξανά ανείπωτο. Τίποτα δε θα μείνει ποτέ ξανά στη μέση.

Ποίηση, Ινφογνώμων Εκδόσεις, 2018, 60 σελ.

Ποίηση
Όσα ποτέ δεν σου ‘πα (2018), Ινφογνώμων Εκδόσεις

Δοκίμια-Μελέτες-Αυτογνωσία
Ιχνηλάτης (2015), Εκδόσεις iWrite.gr

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Ινφογνώμων Εκδόσεις