Ιωάννης Χριστοδούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ιωάννης Χριστοδούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967 και σε ηλικία επτά ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική και το πιάνο.
Ξεκίνησε σπουδές στις φυσικές επιστήμες, αρχικά στη Γαλλία και αργότερα σε αντίστοιχο πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Όμως το πάθος του για τη μουσική τον οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την καριέρα του μουσικού και να στραφεί στη μεγάλη του αγάπη, την τζαζ.
Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο, τα έκανε στο Λονδίνο, στο τέλος της δεκαετίας του ’80.
Τα ενδιαφέροντά του, ωστόσο, παρέμειναν στενά συνδεδεμένα με τις επιστήμες και τις θεωρητικές πτυχές των επιστημονικών καινοτομιών.
Από το 1992, που επέστρεψε από το Λονδίνο, διαμένει μόνιμα -με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά- στη Ρόδο, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα ως πιανίστας σε πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού.

Σελήνη – Ιωάννης Χριστοδούλου

Βίοι παράλληλοι
To φιλόδοξο πείραμα ενός εκκεντρικού επιστήμονα αποτελεί την έναρξη μιας επαναστατικής εφεύρεσης που θα καταστεί μια απροσδόκητη ελπίδα, ικανή να αλλάξει ριζικά το μέλλον της ανθρωπότητας στον πλανήτη. Η απάντηση στο δίλημμα για την αποκάλυψη ή τη συγκάλυψη της εφεύρεσης στην επιστημονική κοινότητα, περνάει από τη Σελήνη και κάτω από τον κρατήρα Doppler, όπου ο επιστήμονας ανακαλύπτει το μυστικό που για αιώνες ήταν κρυμμένο στο εσωτερικό της. Μια ανώτερη μορφή ευφυΐας, που θα συναντήσει στην πορεία, θα γίνει το μέτρο σύγκρισης για τις ανθρώπινες αδυναμίες, που εσκεμμένα ή αυθόρμητα, οδηγούν τον πλανήτη στην καταστροφή και στο πρόωρο τέλος του.

Το μυθιστόρημα “Σελήνη – Βίοι Παράλληλοι” είναι μια κινηματογραφικά διαδραστική περιπέτεια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Μία προσπάθεια να κατανοηθεί η φύση της συνειδητότητας και τα όρια της ανθρώπινης λογικής. Ταυτόχρονα, είναι ένα ταξίδι στην υπόθεση μιας πιθανής επαφής του ανθρώπου με κάποια εξωγήινη μορφή ζωής, που πιθανόν να συνέβη στο παρελθόν και μοιάζει να είναι εφικτή στο μέλλον. Πάνω από όλα, όμως, είναι μία απεγνωσμένη προσπάθεια με στόχο την απελευθέρωση του ανθρώπου από τη φυλακή του σκοταδισμού, της δεισιδαιμονίας, της ανηθικότητας και της αδιαφορίας.

Μυθιστόρημα Επιστημονικής φαντασίας, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 430 σελ.

Μυθιστορήματα
Σελήνη (2019), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή