Ιωάννης Μαργέτης

Ιωάννης Μαργέτης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ιωάννης Μαργέτης αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τα σχολικά του χρόνια φοίτησε σε όλα τα σχολεία της γενέτειράς του, στα Σπάτα της Αττικής, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα με την οικογένειά του. Υπήρξε σταθερός συνεργάτης του περιοδικού “Ρεσάλτο” για το οποίο συνέγραψε πάνω από 30 άρθρα, ποικίλου περιεχομένου.
Διηγήματα
Παράδοξη περιπέτεια (2011), Οσελότος
Σε ξένο κόσμο (2013), Momentum

Συλλογικά έργα
Σκιές και αντανακλάσεις (2018), Ars Nocturna

Σε ξένο κόσμο – Ιωάννης Μαργέτης

Σε ξένο κόσμοΠαράξενες ιστορίες


Ένας καθημερινός άνθρωπος κάνει τυχαία μια ανατριχιαστική ανακάλυψη που ανατρέπει όλα όσα ήξερε, για τον εαυτό του και τη ζωή του.
Ένα τηλεφώνημα μετατρέπει ένα ήσυχο βράδυ, σε μια δύσκολη νύχτα που το πρωί πρέπει οπωσδήποτε να ξεχάσεις.
Ένας τέρας γεμάτο αγκάθια, γέννημα ενός εφιάλτη, οδηγεί στο “Γνώθι σαυτόν”.
Ένας φιλήσυχος πολίτης γίνεται αναπάντεχα ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας, σε μια οργουελική κοινωνία.
Στη δεύτερη συλλογή διηγημάτων του, ο Γιάννης Μαργέτης αφηγείται τέσσερις παράξενες ιστορίες, μια νουβέλα και τρία διηγήματα, για τον άγνωστο που βλέπουμε κάθε μέρα στην άλλη πλευρά του καθρέφτη, για τη Σκιά που κοιμάται στο υποσυνείδητο και ξυπνά στα όνειρα… Τέσσερις ιστορίες για τις διαφορετικές εκδοχές της πραγματικότητας…

Διηγήματα, Momentum, 2013, 202 σελ.

Παράδοξη περιπέτεια – Γιάννης Μαργέτης

Παράδοξη περιπέτειαΣυλλογή διηγημάτων


Ξαφνικά, στέκομαι στο χείλος του πεζοδρομίου μιας πολυσύχναστης λεωφόρου. Δεν θυμάμαι πώς βρέθηκα στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν υπάρχει κάποιος πρόλογος για την ιστορία τούτη. Απλά στέκομαι εκεί που στέκομαι. Νιώθω πως το σώμα μου έφτασε στον τόπο αυτό πριν αφιχθεί η συνείδησή μου. Υποθέτω ότι θέλω να διασχίσω κάθετα τη λεωφόρο, αλλά δεν στέκομαι καν σε διάβαση πεζών. Στρέφομαι προς τα εκεί όπου νόμιζα ότι ήταν η διάβαση και αρχίζω να περπατώ. Η πορεία μου δεν θα έπρεπε να διαρκέσει πολύ, αλλά κατά έναν παράξενο λόγο, η διάβαση, που νόμιζα ότι είχα δει, δεν υπήρχε.

Διηγήματα, Οσελότος, 2011, 96 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Momentum