Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ιωάννης Χρ. Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε το 1967 στα Σιγκουνέικα Σκουτεράς Τριχωνίδας.
Κατοικεί με την οικογένειά του στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας. Εργάζεται στο Αγρίνιο ως δικαστικός υπάλληλος. Σπούδασε Ελληνική και Ευρωπαϊκή λογοτεχνία, ενώ έχει κάνει µεταπτυχιακές σπουδές στη «Δηµιουργική Γραφή». Η ποιητική συλλογή «Ποίησης νεύµα», είναι το πρώτο του έργο που δηµοσιεύεται, ανάµεσα στις τρεις ποιητικές συλλογές που έχει συνθέσει.
Ποίηση
Ποίησης νεύμα (2021), Εκδόσεις Πηγή

Ποίησης νεύμα – Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Ποίησης νεύμα


Ποίηση υπαρξιακή, µε γνήσια λυρική φωνή, εξοµολογητική διάθεση και αυτοαναφορικότητα. «Ποιήµατα ποιητικής» αρκετά από αυτά, βασισµένα στο τρίπτυχο: πηγή έµπνευσης, ανάγκη έκφρασης και τρόπος διατύπωσης. Τρεις άξονες/συνιστώσες της συνισταµένης της ποίησης, µε την τρίτη από αυτές, ως ειδικότερη έκφραση/αναφορά «ποίησης και ποιητή». Ποιητική έκφραση, δηλαδή, «ποίησης και ποιητή», ως καλλιτεχνική έκφραση, που µετατρέπει την κινητήρια εκείνη δύναµη της ψυχικής ώθησης και ποιητικής διάθεσης, σε συγκίνηση.

Καλλιτεχνική ποιητική έκφραση, συνύπαρξη της παραδοσιακής µε τη σύγχρονη στιχουργία, µε τα στοιχεία πεσιµισµού, συµβολικού ντετερµινισµού, αισθητισµού και κοσµοπολιτισµού, ελισσόµενα στο βλέµµα της εµπειρικής παιδικής αθωότητας και εκτυλισσόµενα στον παντοδύναµο κόσµο του ονείρου.

Μια ποιητική συλλογή, κάλεσµα και µύηση, στης Ποίησης το Νεύµα.

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...