Ιωάννης Σιδηρόπουλος

Ιωάννης Σιδηρόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Καστοριά.
Ακολούθησε σπουδές υποκριτικής στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και µεταπτυχιακές σπουδές στο σωµατικό θέατρο (Physical Theatre and Performance) στο Πανεπιστήµιο του Κεντ στην Αγγλία αποφοιτώντας µε άριστα. Είναι ηθοποιός, χορευτής, καλλιτεχνικός δηµιουργός παραστάσεων και ταινιών χορού, διδάσκων, συγγραφέας και υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστηµίου της Μελβούρνης. Εκπονεί τη διεπιστηµονική Διδακτορική του διατριβή στην Αυστραλία µε θέµα τον χορο-θεατρικό αυτοσχεδιασµό και τη γνωστική νευροεπιστήµη στο Πανεπιστήµιο της Μελβούρνης µε πλήρη υποτροφία, Melbourne Research Scholarship, και υποτροφία από το ίδρυµα Α. Γ. Λεβέντη.
Έχει διδάξει θεατρική αγωγή και αυτοσχεδιασµό στη Δευτεροβάθµια εκπαίδευση στην Αγγλία και στην Ελλάδα, στον δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα. Επίσης, δίδαξε θεωρητικά και πρακτικά µαθήµατα στο Victorian College of the Arts του Πανεπιστηµίου της Μελβούρνης. Από το 2010 δουλεύει ενεργά στον κλάδο των παραστατικών τεχνών ως ηθοποιός, χορευτής και δηµιουργός έχοντας εργαστεί σε Ελλάδα, Αγγλία, Σουηδία, Σκωτία, ΗΠΑ και Αυστραλία. Γράφει ποίηση από το 2008 και το “Ανθρώπων Σχέσεις” αποτελεί την πρώτη του ποιητική συλλογή.
Ποίηση
Ανθρώπων Σχέσεις (2021), Εκδόσεις Πηγή

Ανθρώπων Σχέσεις – Ιωάννης Σιδηρόπουλος

Ανθρώπων Σχέσεις


Η ποιητική συλλογή χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια:

Πρώτη Ύλη
Αδιέξοδο
Απόσταση
Χαµένη Αγάπη
Σκέψεις

Τα ποιήµατα αποτελούν µια συναισθηµατική κατάθεση απορρέουσα από τις βιωµατικές εµπειρίες των σχέσεων µε τους ανθρώπους και τον εαυτό. Τα ποιήµατα µιλούν για την αγάπη, την απώλεια και την απόσταση. Μιλούν για αναµνήσεις, σκέψεις, πρόσωπα και χαραγµένες στιγµές. Η συλλογή περιλαµβάνει πενήντα δύο ποιήµατα και πέντε αποφθέγµατα.

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 72 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή