Ιουλία Καρυμπίδου

Ιουλία Καρυμπίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιουλία Καρυμπίδου γεννήθηκε το 1971 στην Τσάλκα, Γεωργίας είναι ελληνοπόντια στην καταγωγή και συγκεκριμένα από την Τραπεζούντα.
Μεγάλωσε και σπούδασε στην Γεωργία όπου και τελείωσε το τμήμα λογιστικής, το όνειρο της όμως ήταν η Νομική. Ήρθε στη Ελλάδα το 1995 όπου και διαμένει μόνιμα. Το βιβλίο “Σου το υποσχέθηκα” αφορά την υπόσχεση που είχε δώσει στο παρελθόν στον πιο σημαντικό ανθρώπου που είχε πάνω στη γη.
Διηγήματα
Σου το υποσχέθηκα (2022), Παρέμβαση

Σου το υποσχέθηκα – Ιουλία Καρυμπίδου

Σου το


Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, που στοιχεία της θα μπορούσε κανείς να ταυτίσει και με τη δική του ζωή. Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής της ηρωίδας μεταφερόμαστε σε μία άλλη εποχή, στα ήθη και τα έθιμα μας και βιώνουμε μαζί της τον πόνο και τις αγωνίες της. Μία ιστορία που η αποτύπωσή της στο χαρτί υπήρξε «υπόσχεση» με στόχο να μείνει για πάντα στη μνήμη.

Η ιστορία μας μιλάει για την ζωή μια ταλαιπωρημένης γυναίκας από τον Πόντο, γεμάτη πόνο, αγάπη, έρωτα, προδοσία. Μια αληθινή ιστορία όπου ξεκινά το 1938 και καταλήγει στο σήμερα. Τα διάφορα εμπόδιά της ζωής της στερήσαν τον μοναδικό άντρα που αγάπησε. «Ας σε δω αγκαλιά με τον πατερά σου και ας πεθάνω».

Διηγήματα, Παρέμβαση, 2022, 59 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παρέμβαση