Ηρακλής Παπαδάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ηρακλής Παπαδάκης είναι συγγραφέας (μυθιστορημάτων, διηγημάτων, δοκιμίων, ποίησης) και visual artist, (δουλεύοντας με φωτογραφία, ζωγραφική και μικτές τεχνικές). Άρθρα του δημοσιεύονται κατά καιρούς σε περιοδικά κι εφημερίδες (έντυπα/διαδικτυακά), ενώ ποιήματά του κυκλοφορούν μεταφρασμένα σε διεθνείς ποιητικές ανθολογίες. Οι συλλογές “θάλασσα” (πρώτο μέρος της τριλογίας “elements /στοιχεία”) και “beyond limits”, παρουσιάστηκαν στα Χανιά και η ομαδική έκθεση που διοργάνωσε “ideas unlimited” ταξίδεψε και στο Ηράκλειο, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προσεχώς. Πριν και πάνω απ’ όλα όμως, είναι ενεργειακός bodyworker, Συντονιστής Συστημικής Αναπαράστασης & ομάδων Αυτογνωσίας, διεξάγοντας διεθνή εργαστήρια Προσωπικής Ανάπτυξης και ατομικές συνεδρίες. Είναι εμπνευστής του “Happy Life moments” και της Επιγνωσιακής Σκακιέρας. Τα τελευταία χρόνια, ζει στα Χανιά και ταξιδεύει σε Ελλάδα, Αγγλία κ Ισπανία.
Μυθιστορήματα
Ουδέν κακόν… (2017), Φιλύρα
Ουδέν κακόν (2021), Ραδάμανθυς (E)

Διηγήματα
Οι… Σούλες!!! (2008), Διώνη

Ουδέν κακόν – Ηρακλής Παπαδάκης

Ουδέν κακόν


«Ο συγγραφέας ξετυλίγει έναν κόσμο από άτομα της διπλανής πόρτας. Οι ήρωες του δεν είναι ήρωες. Είναι καθημερινοί άνθρωποι, απλές οντότητες που ζουν ανάμεσα μας, είναι οι γνωστοί άγνωστοι που συναντάμε στο ασανσέρ, στο δρόμο, στα μαγαζιά, στις δουλειές μας. Είναι οι ανώνυμοι σύντροφοι της καθημερινότητας μας. Είμαστε εμείς.

Ξεφεύγει από την σύγχρονη συγγραφική παγίδα να φτιάξει καρικατούρες προβληματικών ανθρώπων για να εντυπωσιάσει. Δεν έχει φτιάξει χαρακτήρες με αμέτρητα ψυχολογικά προβλήματα για να συγκινήσει. Ούτε τους έχει βάλει ταμπέλες με εύκολες ψυχικές ονομασίες για τραβήξει το βλέμμα. Έγραψε για σύγχρονους ανθρώπους που ζουν απλά και καθημερινά… πετυχαίνοντας όμως να δει βαθιά μέσα στις ψυχές τους. Αναγνωρίζει, αναλύει και περιγράφει τα εσώψυχα τους, τις αγωνίες, τις ανασφάλειες , τις συμπεριφορές και τα λάθη τους. Χωρίς περιττές λεπτομέρειες, χωρίς βαρύγδουπες διαγνώσεις, χωρίς θεατρικά σκηνικά και αργά κινηματογραφικά πλάνα περιγράφει την καθημερινή ζωή και τα καθημερινά προβλήματα. Μια ζωή όμως που κυλάει γρήγορα και απρόβλεπτα, με τα πάνω και τα κάτω, ενώ αμέτρητα ερωτήματα προκύπτουν συνεχώς και ζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις»,

Επανέκδοση: “Φιλύρα”, 2017

Μυθιστόρημα, Ραδάμανθυς, 2021, 318 σελ.

Ουδέν κακόν… – Ηρακλής Παπαδάκης
Σχέσεις μετον εαυτό μας, σχέσεις με τους άλλους…
Σχέσεις προσωπικές, σχέσεις διαδικτυακές…
… σχέσεις ανθρώπινες!

– Πότε η τεχνολογία βοηθά και πότε εγκλωβίζει τον άνθρωπο;
– Είναι αλήθεια ότι γνωρίζοντας τον εαυτό μας, γνωρίζουμε καλύτερα τον κόσμο;
– Υπάρχει μαγεία γύρω μας;
– Ποιό χρώμα εκφράζει την τωρινή μας κατάσταση;
– Ποιά η διαφοράτης πέτρας από την άμμο;

Μέσα από τις αποσπασματικές αφηγήσεις μιας παρέας νέων ανθρώπων, που σπουδάζουν, ερωτεύονται, συζητούν μεταξύ τους για τα προβλήματά τους και χρησιμοποιούν αλόγιστα τους υπολογιστές, παρακολουθούμε το lifestyle της εποχής τους, τις επαγγελματικές, θρησκευτικές, ερωτικές, οικογενειακές τους ανησυχίες.
Ξεδιπλώνονται οι εμπλοκές τους στα κοινωνικά συστήματα στα οποία εντάσσονται, για να αποδειχθεί ότι,έναντι της όποιας τεχνολογικής εξέλιξης, η ανθρώπινη επαφή παραμένει πάντα κυρίαρχη.

Μυθιστόρημα, Φιλύρα, 2017, 260 σελ.

Οι… Σούλες!!! – Ηρακλής Παπαδάκης
Οι κατίνες εκλείπουν
μέρα με την ημέρα,
όλο και περισσότερο
από την χώρα μας.

Τα ΜΜΕ αποσιωπούν το γεγονός αυτό -σκόπιμα ίσως θα έλεγε κανείς. Περιοδικά, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε κάθε άλλο κοινωνικό ζήτημα.
Οι εφημερίδες ενημερώνουν για άλλα -δυσάρεστα κυρίως- δρώμενα, εκτός από αυτό το -σημαντικό για το κοινωνικό γίγνεσθαι- θέμα.

Οι κατίνες εξαφανίζονται!!!

Μη χαίρεστε και μη λυπάστε όμως!
Οι κατίνες χάνονται, αλλά…
οι Σούλες είναι εδώ
…και θα μείνουν!!!

Διηγήματα, Διώνη, 2008, 124 σελ.

Πηγές: Biblionet, Διώνη, Φιλύρα, Ραδάμανθυς

Σχόλιο, κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *