Ειρήνη Αντωνίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ειρήνη Αντωνίου γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας.
Σπούδασε “Τουριστικές Επιχειρήσεις” στο Ηράκλειο Κρήτης, “Αισθητική-Επαγγελματικό μακιγιάζ” σε ιδιωτική σχολή της Αθήνας και “Body painting” & “Forum mup for face and body” στο Παρίσι. Σήμερα, ζει στο Ηράκλειο και εργάζεται για την εταιρεία ESTEE LAUDER HELLAS Α.Ε. ως σύμβουλος-αισθητικός CLINIQUE, στο κατάστημα Hondos Center. Το μυθιστόρημα “Έκφραση ζωής κάτω από την κόκκινη ομπρέλα” είναι το πρώτο από τα τρία τής σειράς που κυκλοφορεί.

Έκφραση ζωής κάτω από την κόκκινη ομπρέλα – Ειρήνη Αντωνίου
Μία μοναδικά όμορφη καρμική σχέση εκτυλίσσεται τόσο απρόσμενα και δυναμικά, που, μεταβάλλει ριζικά τη ζωή της Ωκυρρόης και του Νίχο. Το βαρύ φορτίο, που φέρει το αιώνιο παρελθόν, προσπαθεί μέσα από συνειδητοποιήσεις και των δύο να λυτρωθεί, αποφορτίζοντας τις ψυχές τους. Τα έντονα συναισθήματα και η πρωτοφανής σεξουαλική έλξη τούς οδηγούν σε μία πλήρη αλληλεξάρτηση. Τίποτα μέσα τους δε μένει κρυφό. Όλα αναδύονται στην επιφάνεια για να βρουν γιατρειά.

Το βλέμμα της ψυχής, άκρως μεταμορφωτικό και διεισδυτικό, παρακολουθεί τα πάντα προφυλαγμένο κάτω από μία κόκκινη ομπρέλα, που θα τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν τον σκοπό που οδηγεί στην εκπλήρωση του κάρμα. Μέσα από την όψη Αφροδίτης-Κρόνου ξετυλίγεται μία λυτρωτική, βαθιά, αληθινή αγάπη, κάπου εκεί σ’ ένα σημείο του χάρτη, σε μία πόλη της Κρήτης….

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2017, 368 σελ.

Οι αποχρώσεις της κόκκινης ομπρέλας – Ειρήνη Αντωνίου
Μετά την “Έκφραση ζωής κάτω από την κόκκινη ομπρέλα”, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, όπου το Αρσενικό και το Θηλυκό μέσα από την ένωση και τη συνύπαρξη “ξεγυμνώθηκαν” ο ένας στα μάτια του άλλου βγάζοντας ό,τι απωθημένα είχαν καλά φυλαγμένα στα σεντούκια της ψυχής τους, τη σκυτάλη παίρνουν “Οι αποχρώσεις της κόκκινης ομπρέλας”.

Μέσα στο μυθιστόρημα αυτό δίνουν στη συγγραφική διαδρομή τους ένταση, περιπέτεια, δημιουργία, τραγικότητα, έρωτα. Ακόμη περισσότερο έρωτα και αγάπη, ρεαλισμό και καθημερινότητα μέσα από την εξάρτηση και την αμοιβαία αποδοχή…

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2018, 312 σελ.

Έκφραση ζωής κάτω από την κόκκινη ομπρέλα – Ειρήνη Αντωνίου
Μία ιστορία αγάπης, αγάπης για την ζωή μέσα σένα γήινο αγκάλιασμα της Αρσενικής και της Θηλυκής φύσης, η δίψα της ψυχής τους έτοιμη για νέες εμπειρίες και περιπέτειες πέρα από τον μικρόκοσμο της καθημερινότητας έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις. Μια κόκκινη ομπρέλα ανοίγει τον δρόμο και ιντριγκάρει την συνέχεια. Η δοκιμή της ιδέας κάτω από την κόκκινη ομπρέλα να περπατήσει στον άγνωστο κόσμο των εκπλήξεων, των χρωμάτων των μυρωδιών και των εικόνων ήταν η αφορμή να γίνουν οι γεύσεις ζωής του Νίχο και της Ωκυρρόης πικάντικες, γλυκανάλατες, δροσερές, νόστιμες…

Μυθιστόρημα, Λευκό Μελάνι, 2019, 236 σελ.

Οι αποχρώσεις της κόκκινης ομπρέλας – Ειρήνη Αντωνίου
Μετά από την “Έκφραση ζωής κάτω από την κόκκινη ομπρέλα”, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, όπου το Αρσενικό και το Θηλυκό μέσα από την ένωση και τη συνύπαρξη “ξεγυμνώθηκαν” ο ένας στα μάτια του άλλου βγάζοντας ό,τι απωθημένα είχαν καλά φυλαγμένα στα σεντούκια της ψυχής τους, τη σκυτάλη παίρνουν “Οι αποχρώσεις της κόκκινης ομπρέλας”, για να δώσουν στη συγγραφική διαδρομή τους ένταση, περιπέτεια, δημιουργία, τραγικότητα, έρωτα. Ακόμη περισσότερο έρωτα και αγάπη, ρεαλισμό και καθημερινότητα μέσα από την εξάρτηση και την αμοιβαία αποδοχή…

Μυθιστόρημα, Λευκό Μελάνι, 2019, 194 σελ.

Στη σκιά της κόκκινης ομπρέλας – Ειρήνη Αντωνίου
Καθόταν στον πάγκο της, η ταχύτητα της μνήμης της πριν την προσπέραση της της και στη συνέχεια να χαθεί με τις δεκάδες αυτοκίνητα που επιταχύνουν τη λεωφόρο.

Από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς της κοίταξε το τοπίο. Ήταν το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Τα παραθυρόφυλλα ήταν ανοιχτά σε περίπτωση που ο αέρας ανατινάχτηκε και την έκανε λίγο πιο δροσερή. Το εποχιακό καλοκαιρινό αεράκι είχε αρχίσει και αυτό έφεραν κάποια άνεση σε αυτήν.

Είχε μια δύσκολη στιγμή με την αφόρητη θερμότητα που έκανε τα αναπνευστικά προβλήματα ακόμα πιο οξυμένα. Πώς βρήκε τον εαυτό της σε αυτό το γηροκομείο; Δεν μπορούσε να θυμηθεί και η ασθένεια του Αλτσχάιμερ δεν βοήθησε σε τίποτα. Του άρεσε. Είχε το δικό της χώρο, το δικό της δωμάτιο που ήταν διακοσμημένα υπέροχα. Είχε τους φίλους της και τους νοσηλευτές που την έδιναν. Την έτρωγαν, τα μαλλιά της και την πήγαιναν σε περιπάτους στους κήπους. Όλοι ήταν ευγενικοί και ευγενικοί σε αυτήν. Τι περισσότερο χρειαζόταν ή θέλει.

Έχει μόλις κρυώσει τα ρίγη πολύ εύκολα γιατί ήταν εξαιρετική λεπτός και ευαίσθητο και αυτό ήταν λίγο μια ταλαιπωρία. Η μνήμη της είχε γίνει επιλεκτική.

Μυθιστόρημα, Λευκό Μελάνι, 2019, 226 σελ.

Μυθιστορήματα
Έκφραση ζωής κάτω από την κόκκινη ομπρέλα (2017), Ιδιωτική Έκδοση
Οι αποχρώσεις της κόκκινης ομπρέλας (2018), Ιδιωτική Έκδοση
Έκφραση ζωής κάτω από την κόκκινη ομπρέλα (2019), Λευκό Μελάνι
Οι αποχρώσεις της κόκκινης ομπρέλας (2019), Λευκό Μελάνι
Στη σκιά της κόκκινης ομπρέλας (2019), Λευκό Μελάνι

Πηγές: Biblionet, Λευκό Μελάνι