Ειρήνη Τούτση

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ειρήνη Τούτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, ενώ το οικογενειακό της δέντρο έχει ρίζες από τα παράλια της Μικράς Ασίας και της Εύβοιας. Αφού τελείωσε το σχολείο, ασχολήθηκε με τον κλάδο της μόδας σπουδάζοντας Μοντελίστ. Στην πορεία του χρόνου άλλαξε διαδρομή καθώς την κέρδισε το μονοπάτι της συγγραφής. Γράφει παραμύθια, ποιήματα και διηγήματα, ενώ λατρεύει τις ρομαντικές ιστορίες αγάπης, μία από τις οποίες αποτέλεσε και το πρώτο της μυθιστόρημα τη «Βανίλια Σοκολάτα». Από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της, ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα εποχής, για τους λάτρεις των ιστοριών που πρωταγωνιστεί η αγάπη. Μια αγάπη ωστόσο που θα παλέψει μέσα σε δύσκολα χρόνια κοινωνικών ανακατατάξεων και ζυμώσεων.
Μυθιστορήματα
Βανίλια σοκολάτα (2020), Άπαρσις
Όνειρα που άνθισαν ξανά (2022), Αποστακτήριο

Όνειρα που άνθισαν ξανά – Ειρήνη Τούτση

Όνειρα που


Βρισκόμαστε στη μοναρχική Ευρώπη του 17ου αιώνα. Σε μια περίοδο που τα κράτη μαστίζονται από πολλές εσωτερικές κοινωνικές αλλαγές, καθώς προσπαθούν να αφήσουν πίσω τις πληγές του Μεσαίωνα, ενώ η μεσαία – αστική τάξη ενδυναμώνεται έναντι της παλιάς αριστοκρατίας.

Δυο νέοι, μεγαλωμένοι στην περιοχή της Φλωρεντίας από εύπορες οικογένειες, θα δουν τις ζωές τους να αλλάζουν ραγδαία. Οι συγκρουσιακές καταστάσεις στην οικογένεια του Λορέντζο και οι τραγικές συγκυρίες στο περιβάλλον της Μόνικα, θα τους οδηγήσουν στη βεβιασμένη φυγή και τη μετανάστευση προς τον ευρωπαϊκό Βορρά. Ο καθένας διατηρεί τα μυστικά του και προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, θέλοντας να κρατήσει σε απόσταση τη σκληρότητα και την ανηθικότητα του κόσμου. Η γνωριμία και η ένωσή τους θα αποτελέσει την απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα, γεμάτο αγάπη, αλληλοϋποστήριξη αλλά και όνειρα για το κοινό τους μέλλον. Θα μπορέσουν άραγε να προσπεράσουν τα αλλεπάλληλα εμπόδια που εμφανίζονται στο διάβα τους; Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τις δόλιες συμπεριφορές της άρχουσας τάξης, οι οποίες απειλούν την ίδια τους τη ζωή; Θα μπορέσουν να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο, επουλώνοντας τις παλιές τους πληγές;

Το μυθιστόρημα «Όνειρα που άνθισαν ξανά» δεν είναι απλά μια ιστορία αγάπης. Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο που υμνεί τη δύναμη της πίστης και την άοκνη προσπάθεια του ανθρώπου να ορίσει το μέλλον του. Είναι μια σελίδα από το βιβλίο της ζωής, η οποία ποτίστηκε με δάκρυα πόνου αλλά και υπέρμετρης ευτυχίας.

Μυθιστόρημα, Αποστακτήριο, 2022, 272 σελ.

Βανίλια σοκολάτα – Ειρήνη Τούτση
Ο Βίνσεντ είναι ένας γοητευτικός άντρας, καλλιεργημένος και γνωστός εισαγωγέας αποικιακών προιόντων. Απολαμβάνει την εργένικη ζωή του, έως ότου συναντάει τη Βαλέρια, μια όμορφη και έξυπνη επιχειρηματία, που διατηρεί σοκολατερί στον κεντρικό πεζόδρομο Stroget της Κοπεγχάγης. Ανάμεσα τους δημιουργείται μια θυελλώδης σχέση, γεμάτη έντονο ερωτικό πάθος και αχαλίνωτες σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Δεν θα αργήσουν να παντρευτούν και να αποκτήσουν τρία παιδιά . Όμως, η ευτυχισμένη ζωή του ζευγαριού ανατρέπεται, καθώς η ρουτίνα της καθημερινότητας τους οδηγεί σε διαζύγιο. Η απιστία πλέον αποτελεί μονόδρομο και για τους δυο. Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα μιας άλλης εποχής, με γλυκόπικρη γεύση από bitter Σοκολάτα και επίγευση αρωματικής Βανίλιας. Μοιρασμένο μεταξύ Δανίας και Σιγκαπούρης, γεμάτο απρόοπτα, ίντριγκες, και αποκαλύψεις.

Μυθιστόρημα, Άπαρσις, 2020, 304 σελ.

Πηγές: Biblionet, Άπαρσις, Αποστακτήριο