Ειρήνη Γεωργή

Ειρήνη Γεωργή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ειρήνη Γεωργή διαθέτει εικοσαετή καριέρα στην Επικοινωνία, την οποία αξιοποίησε στο Facebook από πολύ παλιά, γράφοντας αληθινές ιστορίες dating όταν ακόμα δεν υπήρχαν φίλτρα στις φωτογραφίες και η ίδια δεν είχε ούτε πρεσβυωπία ούτε αρθριτικά.
Το 2016 έγραψε το πρώτο της κείμενο για την κουλτούρα του βιασμού. Ακολούθησε ένα TEDx, συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ και παράλληλα συνέχιζε να μιλάει για γκομενικά, γιατί το πάθος της είναι η ένωση δύο κόσμων που παραμένουν πεισματικά μακριά: των αντρών που αισθάνονται μπερδεμένοι στη μετά #metoo εποχή, και των γυναικών που νιώθουν θυμό από τη χρόνια καταπίεση, και επιτέλους έχουν βρει φωνή.
Μπορείς να τη βρεις στα dating apps, όπου στο προφίλ της δηλώνει «κάποτε ήμουν αστεία, αλλά μετά άρχισα να τη λέω στους άντρες όταν έλεγαν κάτι σεξιστικό, και τώρα οι άντρες με μισούν, γιατί προφανώς τους μισώ εγώ» – αλλά λίγοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι σαρκαστικό. Εναλλακτικά, μπορείς να την αναζητήσεις ως feminist dating coach στο όμορφο site Irini Georgi – Feminist Dating Coach.
Δοκίμια-Μελέτες-Ψυχολογία
Αυτός που θέλουν οι γυναίκες (2023), Key Books

Αυτός που θέλουν οι γυναίκες – Ειρήνη Γεωργή

Αυτός πουΟδηγός
dating
για άντρες
από μία
φεμινίστρια


Δεν υπάρχει μάχη μεταξύ των φύλων.
Η αξία των γυναικών δεν εξαρτάται από την ομορφιά τους.
Η αξία των αντρών δεν εξαρτάται από το μέγεθος του πέους τους.
Οι γυναίκες δεν είναι φτιαγμένες για γάμο και παιδιά.
Οι άντρες δεν είναι φτιαγμένοι για να βγάζουν λεφτά.
Οι γυναίκες δεν χρωστάνε σεξ σε κανέναν.
Οι άντρες είναι τόσο πολύπλοκοι όσο και οι γυναίκες.
Οι γυναίκες θέλουν σεξ όσο και οι άντρες.
Οι άντρες θέλουν τρυφερότητα όσο και οι γυναίκες.

Από τότε που γεννηθήκαμε μας λένε ψέματα. Ότι οι γυναίκες θέλουν μόνο σχέση και οι άντρες μόνο σεξ. Ότι αν οι γυναίκες θέλουν σεξ, είναι τσούλες. Ότι αν οι άντρες θέλουν τρυφερότητα, δεν είναι αρκετά άντρες. Ότι υπάρχει μάχη μεταξύ των φύλων και είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ότι κάποιος πρέπει να είναι από πάνω, αλλιώς θα είναι χαμένος. Κι ότι δεν επιτρέπεται να ζητάμε περισσότερα. Παρόλο που έχουμε άπειρες επιλογές, και ξέρουμε ότι με ένα swipe θα περάσουμε στο επόμενο άτομο, μέσα από τις dating εφαρμογές. Δεν τολμούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα, γιατί κανείς δεν μας άκουγε.

Κι όμως. Τώρα το dating αλλάζει. Πολλές γυναίκες έχουν ήδη καταλάβει. Οι παλιοί κανόνες δεν ισχύουν πια, όσα ξέραμε ήταν λάθος και χρειάζεται να τα μάθουμε ξανά. Να δούμε τις γνωριμίες μεταξύ των φύλων από άλλη σκοπιά. Με αληθινή περιέργεια. Με ειλικρίνεια. Με καλοσύνη. Με σεβασμό. Με διάθεση για γέλιο, διασκέδαση και παιχνίδι. Όλα είναι εδώ. Θα καταλάβεις τι σημαίνουν ακριβώς πράγματα που ακούς εδώ και καιρό, και θα μάθεις νέες έννοιες, που περιγράφουν το dating όπως είναι σήμερα. Από τα σεξιστικά αστεία ως την κουλτούρα του βιασμού, από το Friend Zone ως τα Καλά Παιδιά™, από το φλερτ ως την παρενόχληση, από το σεξ ως τη συναίνεση κι από την απόλαυση ως το οργασμικό κενό. Το dating έχει αλλάξει και κολυμπάμε σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτός είναι ο οδηγός.

Επιμέλεια: Πολίνα Παναρέτου

Ψυχολογία, Key Books, 2023, 350 σελ.

Πηγές: Biblionet, Key Books