Ειρήνη Γεροντάρα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ειρήνη Γεροντάρα γεννήθηκε στην Μυτιλήνη.
Έχει σπουδάσει Αγγλική Λογοτεχνία και Ιστορία στο Αμερικανική Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College).
Zει και εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών στην Αντίκυρα Βοιωτίας.
Έργα της έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς λογοτεχνίας κι έχει εκδώσει δύο προσωπικές ποιητικές συλλογές (“Στάλα στάλα τον έρωτα” 2015 και “Άλικοι στίχοι” 2016). Επίσης είχε την επιμέλεια του ποιητικού ανθολογίου “Ποιητικά Ίχνη” 2017 όλα με το ψευδώνυμο ‘Ρένα Γέρου’ από τις εκδώσεις “Άλλωστε”.
Έχει συμμετάσχει σε ανθολόγια ποίησης διάφορων δημιουργών.
“Τα προσωπεία των θεών” είναι η πρώτη της συλλογή διηγημάτων.

Τα προσωπεία των θεών – Ειρήνη Γεροντάρα

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι μια συλλογή με διηγήματα και μικρές καθημερινές ιστορίες. Είναι αποτέλεσμα παρατήρησης και φαντασίας της συγγραφέα. Δεν είναι αληθινές ιστορίες, μα είναι πιθανόν να έχουν συμβεί κάποτε και σε κάποιους: εστιάζουν στον έρωτα, στην απόρριψη, στο ψέμα και στην αλήθεια, στα “θέλω” και στα “μπορώ”, όλα όσα σπάνια συμβαδίζουν ως δίπολα στη ζωή… Εν προκειμένω, οι ιστορίες της δεν έχουν διδακτικό χαρακτήρα αλλ’ αποσκοπούν να καταδείξουν την εγωπάθεια της εποχής και την ανθρώπινη επιθυμία για κάτι αληθινό κι ειλικρινές, σ’ αυτό που θα αποτελέσει υπαρκτό όνειρο.

Το βιβλίο προτείνει ν’ αγγίξουμε τον άλλο άνθρωπο και να τον δούμε εσωτερικά.
Ν’ αναγνωρίσουμε ότι το μεγαλύτερο σφάλμα φαίνεται να είναι η απεγνωσμένη αναζήτηση όλων ετούτων… Κάνοντας λάθη και σωστά, πάντα τα ίδια ανθρώπινα και ατελή σε μια εποχή που διατηρεί μια ψευδαίσθηση τελειότητας και με ανθρώπους που δείχνουν άλλο από αυτό που είναι.

Διηγήματα, Γραφομηχανή, 2019, 120 σελ.

Διηγήματα
Τα προσωπεία των θεών (2019), Γραφομηχανή

Συλλογικά έργα
Ρευστά όρια (2019), Εντύποις

Πηγές: Biblionet, Γραφομηχανή