Ειρήνη Κορακιανίτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ειρήνη Κορακιανίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου πήγε σχολείο στο Αμερικανικό Κολέγιο.
Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Λοζάνης στην Ελβετία. Ζει στην Κέρκυρα. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, eLearning. Το 2013, ύστερα από τριάντα δύο χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας στον τουρισμό, σταμάτησε να εργάζεται και αφιέρωσε τον χρόνο της στη συγγραφή, υλοποιώντας έτσι μια παλιά της επιθυμία. Η αστυνομική τριλογία “Έγκλημα στην Κέρκυρα” είναι το πρώτο της έργο, με πρωταγωνιστή τον δαιμόνιο και γοητευτικό αστυνομικό Γιώργο Μαρκόπουλο. Και τα τρία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οσελότος. Έργα της, επίσης, έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Ο Έλληνας – Ειρήνη Κορακιανίτη
Ένα… κυνήγι θησαυρού ξεκινά από την Κέρκυρα. Μας ταξιδεύει στη γειτονική Ιταλία και στο ζεστό Κατάρ μέσω της παγωμένης Μόσχας.
Στον Γιώργο Μαρκόπουλο, τον έμπειρο αστυνομικό, πτυχιούχο της Νομικής Αθηνών και με παρουσιαστικό καλοφτιαγμένου κινηματογραφικού αστέρα, έχει γίνει έμμονη ιδέα η σύλληψη των κακοποιών της ληστείας στην Εθνική Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012. Ο δρόμος για την εύρεση των κλεμμένων έργων είναι δαιδαλώδης. Μια ανθρωποκτονία σ’ ένα πλουσιόσπιτο στην Κέρκυρα δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν τον έξυπνο και διορατικό άνθρωπο να διεισδύσει σ’ έναν κόσμο παρανομίας, διαπλοκής και διαφθοράς.
“Έχει το Miro!” φώναξε ο Μαρκόπουλος κτυπώντας το χέρι του στο γραφείο με τόση δύναμη που τα χαρτιά αναπήδησαν και σκορπίστηκαν κάνοντας τον Δήμα να παραπατήσει. Δεν είχε ξαναδεί τον διευθυντή τόσο θυμωμένο.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2014, 352 σελ.

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Ο Κολομβιανός – Ειρήνη Κορακιανίτη
Το “Έγκλημα στην Κέρκυρα” συνεχίζεται… Επικίνδυνες αποστολές με δράση, έρωτα κι ανατροπές μάς ταξιδεύουν από τη μακρινή Κολομβία στους Παξούς και στη Σαντορίνη, πριν επιστρέψουν στην Κέρκυρα για ένα θεαματικό φινάλε.
Η κοκαΐνη είναι γοητευτική, επικίνδυνη και σκληρή, όπως επικίνδυνοι, αδίστακτοι και σκληροί είναι όσοι τη διακινούν.
Γοητευτικός και σκληρός είναι όμως κι ο έμπειρος, διορατικός αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος μέσα από γρίφους και ριψοκίνδυνα μονοπάτια προσπαθεί να διαλύσει ένα δίκτυο Λατινοαμερικάνων διακινητών που χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πύλη εισόδου του ναρκωτικού στην Ευρώπη.

… Είχε δώσει εντολή στους άντρες του να πλησιάσουν το “Καστέλλο Μιμπέλι” έρποντας. Ξαπλωμένοι τρεις τρεις, πάνω στα χορτάρια που ευτυχώς ήταν ψηλά και τους έκρυβαν εντελώς… προσπαθούσαν να εντοπίσουν μέσα στον σκοτεινό όγκο αυτού του βγαλμένου λες από παραμύθι πύργου, κάτι που θα έδειχνε ζωή και κίνηση, όπως η καύτρα ενός τσιγάρου, μια κινούμενη σκιά.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2015, 480 σελ.

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Ο Ιταλός – Ειρήνη Κορακιανίτη
Δράση, έρωτας και συνεχείς ανατροπές…
Παρέα με τον γοητευτικό και δαιμόνιο Γιώργο Μαρκόπουλο, ταξιδεύουμε…

Από τα γραφικά Navigli στο Μιλάνο και το λιμάνι Gioia Tauro, προπύργιο της μαφίας της Καλαβρίας, πηγαίνουμε για ψάρεμα στο Κρητικό, σκαρφαλώνουμε στις πλαγιές του Ψηλορείτη, όπου έχουμε επικίνδυνες συναντήσεις με βίαιους Κρητικούς, χορεύουμε Πεντοζάλι σε έναν γάμο στα Χανιά, πριν επιστρέψουμε στην Κέρκυρα, για το τελικό χτύπημα στη μαφία, αλλά και για μια κηδεία. Η επιτυχημένη απελευθέρωση της γοητευτικής συντρόφου του από τα χέρια σπείρας Κολομβιανών διακινητών ναρκωτικών που την είχαν απαγάγει, και η σύλληψη των δραστών, δεν αρκούν στον αστυνομικό διευθυντή Γιώργο Μαρκόπουλο. Ο έμπειρος, διορατικός κι έξυπνος αυτός άνθρωπος ορκίζεται να αποκαλύψει κάθε πτυχή της απαγωγής, να φέρει στο φως τα βαθύτερα κίνητρα των κακοποιών, και βέβαια να συλλάβει τους ηθικούς αυτουργούς και όλους αυτούς που κινούσαν τα νήματα της απαγωγής από τα παρασκήνια.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2019, 424 σελ.

Μυθιστορήματα
Έγκλημα στην Κέρκυρα: Ο Έλληνας (2014), Οσελότος
Έγκλημα στην Κέρκυρα: Ο Κολομβιανός (2015), Οσελότος
Έγκλημα στην Κέρκυρα: Ο Ιταλός (2019), Οσελότος

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Οσελότος