Ειρήνη Τοπαλίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ειρήνη Τοπαλίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Έχει εξειδικευτεί και εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity) του ΚΕΑΔΔ σε συνεργασία και υπό την πλήρη εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ιδιωτικά και δημόσια Ι.Ε.Κ. στα μαθήματα «Διατροφής και διαιτολογίας». Διετέλεσε εξωτερική συνεργάτιδα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ναι στα φρούτα ναι στα λαχανικά». Aπό το 2009 εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος στο προσωπικό της γραφείο. Αρθρογράφησε στην εφημερίδα Μακεδονία, και στα περιοδικά Εξώστης press και Ελληνικό σπίτι. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε τοπικές βιβλιοθήκες, αθλητικούς συλλόγους, νηπιαγωγεία και ραδιοφωνικές εκπομπές (ΕΡΤ3). Παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια διατροφής για την υγεία του πληθυσμού, όπως για τον σακχαρώδη διαβήτη, την παιδική παχυσαρκία και τον μητρικό θηλασμό. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για τη συγγραφή παραμυθιών. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διατροφής και Διαιτολογίας. Έχει συμμετάσχει ενεργά στην εθελοντική δράση «Rise against hunger». Μεγάλη της αγάπη τα παιδιά, η φύση, τα παραμύθια και η δουλειά της.
Παιδική λογοτεχνία
Ο Άι Βασίλης δεν χωράει στη στολή του (2021), Οσελότος

Ο Άι Βασίλης δεν χωράει στη στολή του – Ειρήνη Τοπαλίδου

Ο Άι Βασίλης δεν χωράει


Ο Άι Βασίλης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ετοιμάζεται να φορέσει τη μαγική του στολή και να ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι του για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά.
Ωστόσο μόλις πάει να τη φορέσει… χραΑΑτς…
Μα τι έγινε, στένεψε πολύ η μαγική στολή ή μήπως ο Άι Βασίλης έχει ξεχάσει εδώ και καιρό την αξία της υγιεινής διατροφής;

Και με τα δώρα, τι θα γίνει με τα δώρα;
Άραγε θα βρεθεί τρόπος να πάρουν τα δώρα τους τα παιδιά;

Εικονογράφηση: Μαρία Κουπανιτσά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2021, 24 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος