Ισαβέλα Τηλεμάχου

Ισαβέλα Τηλεμάχου

Ελληνες λογοτέχνες Κύπριοι λογοτέχνες
Η Ισαβέλα Τηλεμάχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο.
Σπούδασε στο τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας. Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συγγραφή ποιημάτων, παραμυθιών, λογοτεχνικών βιβλίων αφού η αγάπη της προς την ελληνική γλώσσα ήταν έκδηλη. Η φαντασία και η δεξιοτεχνική χρήση της γλώσσας την έκαναν να αποσπάσει αρκετά βραβεία σε πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς.
Το πρώτο της βιβλίο «Ο Γιαννάκης και οι Ντράγκονς» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη τον Μάρτιο του 2019 τιμήθηκε από τον Ε.Π.Ο.Κ. ως ένα από τα «Βιβλία της χρονιάς 2019». Το παραμύθι «Το σκιουράκι που έμαθε να ζητά συγνώμη» αποτελεί μια συνεργασία με τις εκδόσεις «Αναζητήσεις» που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο το 2020 και τα «Λεξομπερδέματα του καλοκαιριού» είναι το τρίτο της βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του δημοτικού.
Όλα τα βιβλία της είναι εγκεκριμένα στις σχολικές βιβλιοθήκες της Κύπρου από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ο Γιαννάκης και οι Ντράγκονς (2019), Μιχάλης Σιδέρης
Το σκιουράκι που έμαθε να ζητά συγνώμη (2020), Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις
Λεξομπερδέματα του καλοκαιριού (2021), Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις
Το βιολί που ήθελε να τραγουδάει (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Το βιολί που ήθελε να τραγουδάει – Ισαβέλα Τηλεμάχου

Το βιολί


Το Πιάνο με τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του, η Άρπα, η Βιόλα και το Κοντραμπάσο με τις χορδές τους, το Φλάουτο, το Κλαρινέτο και η Τρομπέτα ήταν έτοιμα να χαρίσουν στους κατοίκους της Μουσικούπολης τις όμορφες μελωδίες τους υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου. Το βιολί όμως είχε άλλη… γνώμη!
Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο, όσο «εξωφρενικό» κι αν μοιάζει, αρκεί να το πιστέψουμε και να δώσουμε σε αυτό όλες μας τις δυνάμεις.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 32 σελ.

Ο Γιαννάκης και οι Ντράγκονς – Ισαβέλα Τηλεμάχου

Ο Γιαννάκης


Ο Γιαννάκης είναι ένας μαθητής δημοτικού, που με τους φίλους του φτιάχνουν τη δική τους ομάδα και ετοιμάζουν διάφορες σκανταλιές, σχέδια και περιπέτειες. Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος από τους συμμαθητές τους στρέφεται εναντίον τους; Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας συναρπάσει, σε ένα βιβλίο γεμάτο μηνύματα, φαντασία και πολλές ανατροπές.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μιχάλης Σιδέρης, 2019, 128 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός, Μιχάλης Σιδέρης