Ισίδωρος Ι. Καρδερίνης

Ισίδωρος Ι. Καρδερίνης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ισίδωρος Καρδερίνης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι Αττικής το 1967.
Είναι μυθιστοριογράφος, ποιητής και αρθρογράφος. Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην τουριστική οικονομία. Άρθρα του έχουν αναδημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και sites σε πολλές χώρες του κόσμου. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και λογοτεχνικές στήλες εφημερίδων. Έχει εκδώσει στην Ελλάδα επτά ποιητικά βιβλία και τρία μυθιστορήματα. Πέντε βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδoθεί στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.
Μυθιστορήματα
Οι διεφθαρμένοι (2011), Ιωλκός
Δολοφονία στο νεκροταφείο (2018), Μέθεξις

Ποίηση
Στα δίχτυα της μοναξιάς (2007), Ιωλκός
Ένα χρόνο δάκρυα (2007), Ελληνικά Γράμματα
Ο καημός της προσφυγιάς (2008), Ιωλκός
Η φωτογραφία της καρδιάς μου (2008), Ιωλκός
Ο ανθόκηπος των γονιών (2009), Ιωλκός
Το ταξίδι του φωτός (2011), Ιωλκός

Δολοφονία στο νεκροταφείο – Ισίδωρος Καρδερίνης

Δολοφονία


Ο δικαστής Άγγελος Λαϊνόπουλος δολοφονείται με τρεις σφαίρες στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την έρευνα για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος αναλαμβάνει ο αστυνόμος του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Σερίφης. Ο Σερίφης κατασταλάζει ότι πρέπει να αναζητήσει το δολοφόνο μέσα από τρεις υποθέσεις που είχε εκδικάσει κατά την τελευταία δεκαετία ο Λαϊνόπουλος, ως πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Συγκεκριμένα, μια υπόθεση πλαστογραφίας και κακουργηματικής φοροδιαφυγής σε βάρος του Δημοσίου, μια υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών και εμπορίου λευκής σαρκός και μια υπόθεση τρομοκρατίας. Έτσι, προκύπτουν τρεις ύποπτοι. Στην πορεία της έρευνας προκύπτουν άλλοι δυο ύποπτοι. Ποιος από τους πέντε είναι ο δολοφόνος;

Μυθιστόρημα, Μέθεξις, 2018, 342 σελ.

Οι διεφθαρμένοι – Ισίδωρος Ιωάν. Καρδερίνης

Οι διεφθαρμένοι


Ο Φοίβος Γουναρόπουλος, γόνος μιας φτωχής εργατικής οικογένειας, που κατοικεί στο Πέραμα Αττικής καταφέρνει με μύριες δυσκολίες να σπουδάσει και να εξελιχθεί σε ένα διάσημο διαπρεπή δικηγόρο.

Η φιλοδοξία που αποτελεί ισχυρό στοιχείο της προσωπικότητάς του τον οδηγεί στην πολιτική. Έτσι κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά με το πολιτικό κόμμα “Διαφάνεια” και εκλέγεται με τη δεύτερη προσπάθεια.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του κόμματος Αλέξανδρος Κομνηνός, εκτιμώντας την εξαίρετη πολιτική, επαγγελματική και επιστημονική του πορεία τον ορίζει, στην πρώτη του κυβέρνηση, υφυπουργό Δικαιοσύνης. Ένα χρόνο μετά με τον ανασχηματισμό αναβαθμίζεται σε υπουργός Δημοσίων Έργων, θέση που διατηρεί για δυο χρόνια. Μετά τις πρόωρες εθνικές εκλογές τοποθετείται υπουργός Εργασίας…

Ένα μυθιστόρημα για την ελληνική πολιτική σκηνή, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά τού πολιτικού συστήματος.

Μυθιστόρημα, Ιωλκός, 2011, 269 σελ.

Ο καημός της προσφυγιάς – Ισίδωρος Ι. Καρδερίνης

ΤΣΑΚΜΑΚΛΙ
Περπατώ μόνος μου στο ρωμαίικο Τσακμακλί
Κι η καρδιά μου πληγωμένη πονεί
Θυμάμαι τότε που ‘σφυζε
Απ’ των Ελλήνων τη γλυκιά βοή.

Τώρα στους τραυματισμένους δρόμους
Έχει απλωθεί μια κατάμαυρη σιωπή
Και τα πουλιά λυπημένα δεν κελαηδούν πια
Στης ημισελήνου το κλαδί.

Η φωτογραφία της καρδιάς μου – Ισίδωρος Ι. Καρδερίνης

Ισίδωρος Ιωάν. Καρδερίνης
Οι ποιητικές δημιουργίες του Ισίδωρου Ιωάν. Καρδερίνη, οι οποίες περιλαμβάνονται στην παρούσα συλλογή, αποτελούν μια πρόσκληση σε χώρους και χρόνους τελείως διαφορετικούς από αυτούς μιας στείρας πραγματικότητας και σύγχρονης καθημερινότητας. Άλλοτε αισιόδοξη και άλλοτε με δόσεις πεσιμισμού, «Η φωτογραφία της καρδιάς μου» δονείται από την ποίηση των αναμνήσεων, νοτίζεται από τη ζωογόνο θαλασσινή αύρα και μας γεμίζει μουσικότητα και μοναδικούς κελαηδισμούς που ξεκουράζουν τον αναγνώστη. Μια φωνή-σπονδή στην αθωότητα, χρωματισμένη από την ελληνικότητα αλλοτινών καιρών και τη νησιώτικη ανασεμιά…
ΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ
Θυμάμαι όταν ήμουν σχολειαρόπαιδο ακόμα
Καπετάνιος στα ποντοπόρα πλοία ήθελα να γίνω
Σε μακρινούς τόπους εξωτικούς να ταξιδεύω
Και τις φουρτουνιασμένες θάλασσες να τιθασεύω.

Κι όταν μετά από χρόνια αρκετά φόρεσα τη στολή
Ανείπωτη στ’ αλήθεια ήταν η χαρά μου
Που πήρε επιτέλους σάρκα και οστά
Το παιδικό όνειρο που ‘τρεφα μες στην καρδιά μου.

Ο ανθόκηπος των γονιών – Ισίδωρος Ι. Καρδερίνης

Η έκτη ποιητική συλλογή τού Ισίδωρου Ιωάν. Καρδερίνη τιτλοφορείται Ο ανθόκηπος των γονιών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.
Γεμάτα ερωτισμό, προβληματισμό και μουσική τα ποιήματα του δημιουργού -τα περισσότερα ομοιοκατάληκτα- συνεπαίρνουν τον αναγνώστη μελωδικά προσδίδοντάς του ονειρικές στιγμές.

Το ταξίδι του φωτός – Ισίδωρος Ι. Καρδερίνης

Η συλλογή αποτελείται από συνθέσεις με βασικούς άξονες τα ταξίδια, την κοινωνία, τη ναυτική Ελλάδα και την ανάπλαση προηγούμενων ποιημάτων του δημιουργού.
ΦΥΤΕΨΑΜΕ
Φυτέψαμε τους σπόρους μας στα σύννεφα
Κι αντί για τριαντάφυλλα βλάστησε βροχή.

Φυτέψαμε τα χνάρια μας πάνω στην άμμο
Κι αντί για φως μάς πυράκτωσε ο ήλιος.

Φυτέψαμε τα ονείρατά μας στη θάλασσα
Κι αντί για γαλήνη μάς παράσυρε το κύμα.

Πηγές: Biblionet, Μέθεξις, Ιωλκός, Ελληνικά Γράμματα