Τζένη Δάγλα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Τζένη Δάγλα γεννήθηκε στην Κέρκυρα.
Είναι αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε για δύο χρόνια στον Antenna στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου με του E. Barba, J. Varley, R. Mirezcka, D. Castaldo. L. Baur, R. Nieosczym, J. Wright, Ν. Διαμαντή, Ρ. Πατεράκη, Κ. Αρβανιτάκη, Α. Τομπούλη κ.ά. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση με την” Άγνωστη χώρα” το 2012 στο Θέατρο Αργώ, σε σκηνοθεσία Α. Διαμαντή. Το έργο της “Time, please!” παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ “Αναλόγιο 2015” του Θεάτρου Τέχνης, σε σκην. Αναστασίας Ρεβή. Και το “Καραγκιόζ” γράφτηκε για το θεματικό φεστιβάλ 2015 της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.
Μυθιστορήματα
Σονόρχ (2020), Θερμαϊκός

Θεατρικά έργα
Η γυάλα (2017), Σοκόλη

Σονόρχ – Τζένη Δάγλα
Ένα συναρπαστικό μωσαϊκό ιστοριών και χαρακτήρων που χαράσσονται στη μνήμη του αναγνώστη, και συνδέονται μέσα από τη βιωματική, καταιγιστικού ρυθμού, αλλά και στοχαστική και γεμάτη χιούμορ γραφή της αφηγήτριας, καθώς πηγαινοέρχεται και η ίδια στον χώρο και τον χρόνο με μια μαγική “Χρονοταχεία”.

Μυθιστόρημα, Θερμαϊκός, 2020, 488 σελ.

Η γυάλα – Τζένη Δάγλα
Η ΛΟΥΣΥ, μια Αθηναία στο σπίτι της.
Και η ΛΟΥΣΥ, το χρυσόψαρο στη γυάλα.

Μια λοξή και αντισυμβατική ματιά στη σημερινή πραγματικότητα της Αθήνας μέσα από τις ιστορίες της Λούσυ.

Με συντροφιά το χρυσόψαρό της στη γυάλα, με απίστευτη ενεργητικότητα και χιούμορ, και παρά τις απογοητεύσεις της, η Λούσυ μιλάει ακατάπαυστα, ανατρέχει στα παιδικά της χρόνια, κάνει σκέψεις, ειρωνεύεται, οργίζεται, ενώ όλα -ιστορίες και πραγματικά περιστατικά- ιστορούνται με φόντο την Αθήνα της κρίσης και των ανθρώπων που καταφθάνουν σε αυτήν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Θεατρικό, Σοκόλη, 2017, 48 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σοκόλη, Θερμαϊκός