Ιουλία Πιτσούλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιουλία Πιτσούλη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει συνεργαστεί με τα γνωστότερα ελληνικά περιοδικά (Επίκαιρα, Πάνθεον, Γυναίκα, ΕΝΑ –όπου υπήρξε αρχισυντάκτρια–, Elle, Marie Claire, Votre Beaute κ.ά.), με τις εφημερίδες Μεσημβρινή, Απογευματινή, Επικαιρότητα και για αρκετά χρόνια είχε την επιμέλεια και παρουσίαση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών στον Αθήνα 9.84, την ΕΤ1 και το Κανάλι 5. Έχει γράψει τα βιβλία: Έλληνες – Οι Θεοί της Αιγύπτου και Η Έβδομη Πύλη (εκδ. Συνεξέλιξη), Η Κοιλάδα των Ρόδων 4000 μ.Χ. και Κριτική Ανάλυση (εκδ. Συνεξέλιξη). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία Ηρακλής, ο Ήρωας Μέσα Μας και Μυστική Οδύσσεια. Ταξιδεύει συχνά στις τέσσερις άκρες της Γης συλλέγοντας στοιχεία για τα άρθρα και τα βιβλία της, ενώ παράλληλα από το 1997 δίνει διαλέξεις και ειδικά σεμινάρια. Ανήκει στην ιδρυτική ομάδα του Κτήματος Νοόσφαιρα Wellness & Retreat Center.
Δοκίμια-Μελέτες-Αυτογνωσία-Συμβουλευτική
Έρως και ψυχή (2002), Έσοπτρον
Ηρακλής: Ο ήρωας μέσα μας (2010), Έσοπτρον
Ηρακλής, ο ήρωας μέσα μας (2015), Διόπτρα
Έρως και Ψυχή (2017), Συνεξέλιξη
Έρως και ψυχή (2021), Διόπτρα

Μυθολογία, Ερμηνεία και κριτική
Μυστική Οδύσσεια (2005), Έσοπτρον
Μυστική Οδύσσεια (2014), Διόπτρα
The Secret Odyssey (2016), Συνεξέλιξη

Έρως και ψυχή – Ιουλία Πιτσούλη

Έρως και ψυχήΑποκωδικοποιώντας τον αρχαίο μύθο


Αυτό το βιβλίο σάς αφορά προσωπικά!
Μέσα από 10 βήματα και 40 ερωτήσεις σάς οδηγεί σε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στο εσωτερικό σύμπαν σας. Αφετηρία, ένας υπέροχος ελληνικός μύθος που περιγράφει την περιπέτεια της ανθρώπινης ψυχής. Στην πλοκή είναι συμβολικά παρόντα όλα τα στάδια της πορείας της:

το υψηλό πεπρωμένο της
η άνοδος
το σφάλμα, αλλά και ο θείος έρωτας, που μέσα από μυητικές δοκιμασίες θα την οδηγήσει στην αφύπνιση, τον θρίαμβο και τη θέωσή της.

Ένα γοητευτικό βιβλίο που σας βοηθά να ανακαλύψετε τις αντιστοιχίες του μύθου μέσα σας, ώστε να κατανοήσετε αυτά που σας συμβαίνουν και να εκφράσετε το κρυμμένο δυναμικό σας, κατακτώντας την αληθινά ζώσα ζωή. Αυτή που πραγματικά σας αξίζει! Ερωτήσεις-πυξίδα για το εσωτερικό σου ταξίδι, που θα κάνουν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού σου να ανθήσει… Ήρθες κάποιες στιγμές σε επαφή με βαθιά υπαρξιακά ερωτήματα σχετικά με το νόημα της ζωής σου; Σε ξάφνιασε ποτέ ο εαυτός σου με κάποιες ικανότητες που αγνοούσες ότι διαθέτεις; Νιώθεις ώρες ώρες μια περίεργη μοναξιά και μελαγχολία, σαν να σου λείπει κάτι, που όμως δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι; Έφτασες ποτέ να αναγνωρίσεις ότι κάποιες δυσάρεστες δοκιμασίες που αντιμετώπισες ήταν τελικά ευκαιρίες; Ποιες είναι κατά τη γνώμη σου οι σημαντικότερες πνευματικές αρετές; Υπήρξε ποτέ μια μεταβολή στη ζωή σου που σε έκανε να αισθανθείς σαν να ξυπνάς από έναν βαθύ ύπνο, νιώθοντας ότι έρχεσαι πιο κοντά στη ζωή και στον αληθινό εαυτό σου; Ετοιμαστείτε να περάσετε υπέροχα γιατί αυτό το βιβλίο είναι σαν να γράφτηκε για εσάς!

Αυτογνωσία-Συμβουλευτική, Εκδόσεις Διόπτρα, 2021, 192 σελ.

Έρως και Ψυχή – Ιουλία Πιτσούλη

Έρως και ΨυχήΑποκωδικοποίηση του αρχαίο μύθου


Αυτό το βιβλίο σάς αφορά προσωπικά ! Αφετηρία ένας υπέροχος Ελληνικός μύθος που περιγράφει την περιπέτεια στης ανθρώπινης ψυχής στη συναρπαστική της πορεία από το σκοτάδι στο φως. Από τον ύπνο του θνητού στην αφύπνιση του αθάνατου. Στην πλοκή είναι συμβολικά παρόντα όλα τα στάδια: το υψηλό πεπρωμένο, η άγνοια και το σφάλμα αλλά και ο Θείος Έρωτας που οδηγεί στη θριαμβευτική θέωση. Ένα αισιόδοξο βιβλίο που περιέχει επίσης 40 ερωτήσεις προσωπικής ανίχνευσης οδηγώντας σας σε βαθύτερη επαφή με τον εαυτό σας. Για να κατακτήσετε την αληθινά ζώσα ζωή. Αυτήν που πραγματικά σας αξίζει!

Αυτογνωσία-Συμβουλευτική, Συνεξέλιξη, 2017, 182 σελ.

The Secret Odyssey – Julia Pitsouli

The Secret OdysseyA journey of self-descovery, guided by Homer’s hidden map


Odysseus is you, and me. Sooner or later we will find our way Home. Until then, just like Homer’s hero, we wander from experience to experience, we triumph, we crash, we forget ourselves, we fall and stand on our feet again but we never stop longing for our return to the Homeland of our soul.
After seven years of extensive study and research, Julia Pitsouli came up with an entirely new interpretation of places and events hidden in Homer’s Odyssey. This book contains an ancient map based on the etymology and typology of the age-old text which shows us how to return to the Source of Everything. Answer the Self-Reflection Questions and follow this amazing Guide to Self-Knowledge leading to our spiritual Homeland.

Μετάφραση: Ελένη Αθανασάτου
Τίτλος πρωτοτύπου: Μυστική οδύσσεια

Μυθολογία, Ερμηνεία και κριτική, Συνεξέλιξη, 2016, 243 σελ.

Ηρακλής, ο ήρωας μέσα μας – Ιουλία Πιτσούλη

Ηρακλής


Αυτό το βιβλίο μιλάει για σένα. Για τον ήρωα μέσα σου.

Ήρωας είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος έζησε έναν μεγάλο πόνο και μεταμορφώθηκε από αυτόν δυναμώνοντας. Η μοίρα του είναι να χαράζει ένα νέο μονοπάτι, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους εκείνους που ακολουθούν.

Ο μύθος του Ηρακλή μάς συμπαρίσταται στην ατομική μας προσπάθεια να κάνουμε τους προσωπικούς μας άθλους… εκείνους που θα επιλέξουμε, αλλά κυρίως αυτούς που θα μας καλέσει η ίδια η ζωή να φέρουμε εις πέρας, ανακαλύπτοντας τον μεγαλειώδη Αληθινό μας Εαυτό και ανοίγοντας τον δικό μας δρόμο προς την πνευματική διάσταση της ύπαρξής μας.

Προς τα ουράνια.

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ
Ακολουθήστε αυτόν τον πρακτικό και πρωτότυπο Οδηγό Αυτογνωσίας και απαντήστε στις ερωτήσεις προσωπικής ανίχνευσης που δείχνουν τον δρόμο προς την αποκατάσταση της Αληθινής μας Ταυτότητας.

Αυτογνωσία-Συμβουλευτική, Διόπτρα, 2015, 288 σελ.

Μυστική Οδύσσεια – Ιουλία Πιτσούλη

Μυστική Οδύσσεια


Η “Οδύσσεια” του Ομήρου, το αρχετυπικό αυτό κείμενο που αποτελεί μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης από όπου σκύβει και πίνει ολόκληρη η ανθρωπότητα, έχει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Και κρύβει πολλά μυστικά…

Μετά από μελέτη επτά ετών, μοναδική στα παγκόσμια δεδομένα, η Ιουλία Πιτσούλη μας παρουσιάζει μια εντελώς νέα ερμηνεία της “Οδύσσειας”, αποκωδικοποιώντας την ετυμολογία των ονομάτων, τη σημειολογία των τόπων και των περιστατικών και ακολουθώντας τον προπάτορα Οδυσσέα και τον Όμηρο στον μυστικό δρόμο για την αφύπνιση του νου και την απόδρασή του από τις απατηλές ψευδαισθήσεις.

Ανακαλύψτε κι εσείς τα μυστικά κλειδιά της απελευθέρωσης που είναι κρυμμένα στα λόγια του Ομήρου και διευρύνετε τα όρια της κατανόησής σας για την αληθινή φύση των πραγμάτων. Απαντήστε σε προσεκτικά επιλεγμένες ερωτήσεις “προσωπικής ανίχνευσης” και ακολουθήστε αυτόν τον εκπληκτικό Οδηγό Αυτογνωσίας που δείχνει τον δρόμο για την επιστροφή στην Πνευματική μας Πατρίδα.

Μυθολογία, Ερμηνεία και κριτική, Διόπτρα, 2014, 243 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Διόπτρα, Συνεξέλιξη, Έσοπτρον