Καίτη Αργυρού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Καίτη Αργυρού γεννήθηκε στην Λέσβο.
Ακολούθησε τους γονείς της που μετανάστευσαν στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Εκεί μεγάλωσε και εργάστηκε, εκεί γνώρισε τον σύζυγό της με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη. Το 1978 επέστρεψαν στην Ελλάδα. Ξεκίνησε μαθήματα δημιουργικής γραφής στο βιβλιοπωλείο της Αρετής Μπέκα.
Μυθιστορήματα
Το περιστέρι του έρωτα (2015), Μπέκα
Μαγεμένες ψυχές (2019), Μπέκα

Μαγεμένες ψυχές – Καίτη Αργυρού
Ο παιδικός έρωτας του Δημήτρη και της Αντιγόνης ήταν μοναδικά θεϊκός τίποτα δεν έδειχνε να μπορεί να τον κλονίζει. Έπρεπε όμως να χωρίσουν για λίγο. Να κάνουν τις σπουδές τους. Οι αποστάσεις μεγάλες και απομακρύνθηκαν, χάθηκε ο ένας απ’ τον άλλον. Γιατί όμως; Τους χώρισαν; Ή μήπως κάτι άλλο βρέθηκε και τους κράτησε μακριά. Κάποιες παρεξηγήσεις, κάποια λάθος πρόσωπα που βρέθηκαν στο δρόμο τους έγιναν αιτία και αφορμή να χωρίσουν. Δεν αγάπησαν ούτε αγαπήθηκαν ξανά όσο αγάπησε ο ένας τον άλλον.
Μέχρι που η Αντιγόνη γνώρισε και παντρεύτηκε τον Ντίνο, ζούμε μαζί του έναν έρωτα μαγικό! Για να την κρατήσεις κοντά του όμως την είχε δεμένη με μαντούνια και σατανικά τεχνάσματα. Μέχρι που μια τυχαία συνάντηση θα αναβίωνε το παρελθόν. Οι νεαροί ερωτευμένοι αντάμωσαν και πάλι. Ξαναβρέθηκαν σε κάποιο νοσοκομείο γιατρός ο Δημήτρης, ασθενής η Αντιγόνη.Θα ξαναφουντώσει η παλιά φλόγα; Θα ξαναζήσουν τις στιγμές που έζησαν και ονειρεύτηκαν; Τα δεσμά όμως που τους είχαν δεμένους ήταν ισχυρά και ανίκητα.
Θεοί και δαίμονες θα πάλευαν.
Ποιος θα επικρατήσει το καλό ή το κακό;

Μυθιστόρημα, Μπέκα, 2019, 590 σελ.

Το περιστέρι του έρωτα – Καίτη Αργυρού
Μια ιστορία αγάπης… ένας δυνατός έρωτας ανάμεσα στον Πέτρο και στην Ρία. Όταν η μητέρα της, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, της αποκάλυψε το μυστικό πο έκρυβε μέσα της, έφυγε η γη κάτω από τα πόδια της, άγγιξε τα όρια της τρέλας. Γιατί δεν μπορούσε να ζήσει με τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε;
Εκείνη έπρεπε να πληρώσει τις αμαρτίες της μητέρας της;
Το μόνο στήριγμα που είχε και η μόνη της παρηγοριά ήταν το λατρεμένο της περιστεράκι. Το συναίσθημα που ένιωθε γι’ αυτόν ήταν πολύ δυνατό για να τον αποχωριστεί.
Θα έπρεπε όμως να παλέψει μόνη της, και μόνο με τη δύναμη της ψυχής της να καταφέρει να τον κρατήσει κοντά της.
Μέρα και νύχτα παρακαλούσε για ένα θαύμα, με όση δύναμη της είχε απομείνει. Μόνο ένα θαύμα θα τους ένωνε για πάντα μαζί. Αυτή ήταν η κρυφή επιθυμία της.
Ένας τέτοιος έρωτας δεν έπρεπε να χαθεί ανάμεσα στον Πέτρο και στην Ρία . Άραγε θα εισακουστούν οι προσευχές της Ρίας ή της Αγγελικής;

Μυθιστόρημα, Μπέκα, 2015, 250 σελ.

Πηγές: Biblionet, Beka Books