Καλλιόπη Δ. Μόσχου

Καλλιόπη Δ. Μόσχου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Καλλιόπη Δ. Μόσχου είναι διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο γνωστικό αντικείμενο της Συμβουλευτικής. Παράλληλα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στις Επιστήμες της Αγωγής. Έχει στο ενεργητικό της πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και αντίστοιχες παρουσιάσεις πάνω σε ζητήματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Έχει δε παρακολουθήσει ποικίλα συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και εξέλιξη στους τομείς της Παιδαγωγικής, της Συμβουλευτικής και της Ψυχολογίας. Από το 2011 εργάζεται ιδιωτικά ως εκπαιδευτική σύμβουλος στην Καστοριά.
Παιδική λογοτεχνία
Φρίξος ο Μπισκοτίτσος (2019), Εκδόσεις Κομνηνός
Σουσού η Τιραμισού (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Παιδιά-Διατροφή
Ευζωία παχύσαρκων παιδιών (2019), Εκδόσεις Κομνηνός

Σουσού η Τιραμισού – Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη

Σουσού


Για τη μικρή Σουσού ξημερώνει μια μέρα ξεχωριστή. Ο ερχομός της αγαπημένης της γιαγιάς τη γεμάτη με μεγάλο ενθουσιασμό.
Θα γευτεί και πάλι τη λαχταριστή κρυφή συνταγή μα θα μάθει τελικά να τη μοιράζεται;

Εικονογράφηση: Δωροθέα Χαρίτωνος

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 57 σελ.

Ευζωία παχύσαρκων παιδιών – Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη

ΕυζωίαΔράσεις βασισμένες στο παραμύθι “Φρίξος ο Μπισκοτίτσος”


Η διαφορετικότητα, που προκύπτει μέσα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά που φέρει ο καθένας μας, μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για τον ψυχισμό. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση των παχύσαρκων παιδιών: τα παιδιά αυτά, πολλές φορές, συμβαίνει να είναι λυπημένα όμως χαμογελούν. Άλλοτε νιώθουν θυμό αλλά τον εγκλωβίζουν και δείχνουν ήρεμα, θέλουν να εκφράσουν κάτι πολύ σημαντικό για τον εαυτό τους, αλλά τελικά επιλέγουν να το διακωμωδήσουν. Και είναι, δυστυχώς, πολύ συχνό το φαινόμενο να χλευάζονται από τους συνομηλίκους τους.

Με αυτό το βιβλίο, και τις δράσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό υπό μορφή προγράμματος, ευελπιστούμε να βοηθήσουμε τους ειδικούς που ασχολούνται με την υποστήριξη ευπαθών ομάδων και συντονίζουν ομάδες παιδιών (κυρίως με βάση το παιχνίδι), να ανακαλύψουν “το κρυμμένο” παιδί που βρίσκεται μέσα σε αυτά. Το παχύσαρκο παιδί πρέπει να αποκτήσει θάρρος και οι συνομήλικοι και, γενικότερα, ο περίγυρός του να το αποδεχτεί γι’ αυτό που είναι, και, τέλος, ο ειδικός να του δείξει πώς θα αγαπήσει τον εαυτό του και θα σεβαστεί τα συναισθήματά του.

Παιδιά-Διατροφή, Εκδόσεις Κομνηνός, 2019, 40 σελ.

Φρίξος ο Μπισκοτίτσος – Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη

Φρίξος


Ένα παραμυθάκι για τη διαφορετικότητα, τη λεκτική βία και τον εκφοβισμό. Ένα παραμύθι που μας προτείνει να μην αφήσουμε τον φόβο να μας πάει πίσω, να αγαπάμε το εαυτό μας και, με θάρρος, να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Στον δρόμο που ακολουθούμε, κάνοντας πάντα το καλό, θα βρούμε και τις λύσεις.

Εικονογράφηση: Δωροθέα Χαρίτωνος

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2019, 20 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός

Please wait...