Καλλιόπη Γραμμένου

Καλλιόπη Γραμμένου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Καλλιόπη Γραμμένου γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο Αττικής.
Είναι σύζυγος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Παύλου Ανδριά και μητέρα δύο παιδιών, του Παναγιώτη και της Φιλίσιας. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, παιδαγωγικά και εμψυχώτρια διδακτικής ύλης.
Με την ιδιότητα της δημοσιογράφου είναι υπεύθυνη ύλης στο site aylogyros news και παράλληλα αρθρογραφεί στο ειδησεογραφικό site www.ilialive.gr, με θέμα το παιδί, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και τη μυθολογία. Άρθρα της έχουν «φιλοξενηθεί» στο μηνιαίο περιοδικό «Το παιδί μου κι εγώ», στο free press περιοδικό «Books and writers», καθώς και σε site και τοπικές εφημερίδες. Ήταν υπεύθυνη διδασκαλίας στο «Εργαστήρι της Βιβλιοθήκης» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στα τμήματα «Εικόνα & γραφή» και «Θεατρικό παιχνίδι». Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για το παιδικό θέατρο, είναι συνεργάτης του Bookia για το παιδικό βιβλίο και εξωτερικός συνεργάτης στο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων στις εκδόσεις Ίαμβος. Το 2015, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού Παυσανία» από τις Εκδόσεις Ίαμβος. Από τις αρχές του 2016 είναι τακτικό μέλος του Ομίλου για την UNESCO tlee.
Διηγήματα
Κρυμμένα μυστικά στον βυθό της λίμνης (2022), Ίαμβος

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού Παυσανία (2015), Ίαμβος

Κρυμμένα μυστικά στον βυθό της λίμνης – Καλλιόπη Γραμμένου

Κρυμμένα


Στον βυθό της λίμνης έκρυβαν τα μυστικά τους οι Νύμφες, οι Νεράιδες, οι δράκοι και άλλα περίεργα πλάσματα… απλώνοντας ένα πέπλο προστασίας πάνω απ’ αυτά, κερδίζοντας έτσι το σεβασμό όλων, άλλοτε μέσω του φόβου κι άλλοτε με την απορία του ανεξήγητου.
Όμορφες και αιθέριες υπάρξεις με την ανθρώπινη εμφάνιση, τις μαγικές δυνάμεις και τη διάθεσή τους για παραπλάνηση, έστηναν χορό, γιορτάζοντας τη νίκη τους, ως κόρες μιας ανώτερης δύναμης… Άλλοτε δράκοι και περίεργα αποκρουστικά πλάσματα ήταν η αιτία και η αφορμή να δημιουργηθούν ίντριγκες, γύρω από τις λίμνες της χώρας μας.
Κανείς δεν τολμούσε να σταθεί μετά τη δύση του ηλίου στις λίμνες αυτές. Κανείς δεν τολμούσε να χλευάσει τις πράξεις των όντων αυτών ή τις αποφάσεις τους, καθώς γνώριζαν τι τους περίμενε.
Θεοί κι ημίθεοι, άρχοντες και βασιλιάδες, παιδιά και άντρες ήταν τα θύματά τους. Αν έπεφταν στην παγίδα τους «υπηρετούσαν» τις προσταγές τους και χάνονταν μυστηριωδώς… για πάντα!
Όμως τίποτα δεν μένει κρυφό, κι όλα έρχονται στο φως, όταν οι μύθοι μας αποκαλύψουν τους λόγους των πράξεών τους… τινάζοντας το πέπλο προστασίας από πάνω τους!!!
Μια Νεράιδα τόλμησε να μας τα πει…

Η έκδοση του βιβλίου γίνεται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Διηγήματα, Ίαμβος, 2022, 144 σελ.

Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού Παυσανία – Καλλιόπη Γραμμένου

Τα φτερωτά σανδάλια


Μια φορά κι έναν καιρό, όχι και τόσο μακρινό, ζούσαν σ’ ένα συνηθισμένο σπιτικό ο μικρός Παυσανίας και η μικρή Κυβέλη…

… τα παραμύθια του παππού Ντίνου, ήταν τα φτερωτά σανδάλια, του μικρού Παυσανία.

Αυτά που τον ταξίδευαν πάνω από τα βουνά των αστεριών, εκεί που οι μύθοι έστηναν χορό.
Στο δασωμένο βουνό συνάντησε τον Ερμή να παίζει τη λύρα του και τις Μούσες ν’ απολαμβάνουν τις μελωδίες του Πάνα…

Εκεί πάνω στον Όλυμπο, στο Πάνθεον των Θεών, άκουσε για μια φυλή… την Ελληνική και πιάνοντας κουβέντα με την αδερφή του την Κυβέλη, έκαναν μέρος του παιχνιδιού, τα σύμβολά τους!

Φόρεσε το χιτώνα της φωτιάς και μαζί με τους Τιτάνες μπήκε στα σπίτια των δράκων, ζώντας τη δική του περιπέτεια, το δικό του μύθο…

Φορέστε και σεις τα δικά σας φτερωτά σανδάλια… και ταξιδέψτε μαζί του, ως νέοι μικροί εξερευνητές!

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ίαμβος, 2015, 158 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ίαμβος

Please wait...