Καρίνα Μπεϊσεμπίνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Καρίνα Μπεϊσεμπίνη γεννήθηκε στην πόλη Αλμά-Ατά του Καζακστάν.
Μεγάλωσε σ’ ένα πλούσιο καλλιτεχνικό περιβάλλον περιτριγυρισμένη από τέσσερις γενιές ζωγράφων. Η προγιαγιά της, Τατιάνα Γιαμπλόνσκαγια, υπήρξε δημοφιλής σε όλη τη Σοβιετική Ένωση χάρις στα πολλά βραβευμένα από το σοβιετικό κράτος έργα της. Η Καρίνα μετακόμισε στην Ελλάδα το 1995, ενώ σήμερα ζει με την οικογένειά της στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Το βιβλίο με τον τίτλο «Έλξη το πρώτο στάδιο» αποτελεί την πρώτη της απόπειρα να συγγράψει. Η ακαταμάχητη επιθυμία της, να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες ιστορίες και φανταστικούς κόσμους, την οδήγησε στα επόμενα έργα της, που διαφέρουν κατά πολύ το ένα από το άλλο στη θεματολογία˙ ωστόσο παραμένουν όλα στην κατηγορία της Φανταστικής λογοτεχνίας. Τίτλοι βιβλίων της εισέπραξαν την αναγνώριση του κοινού μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Wattpad όπου από το 2015 έως και σήμερα διατηρεί λογαριασμό και δημοσιεύει τα δημιουργήματά της. Έχει κερδίσει το βραβείο του «Εθιστικού αναγνώσματος Wattys 2016» για την «Επίγεια κόλαση», ενώ την επόμενη χρονιά ο τίτλος «Το τέλος και η αρχή της υποδούλωσης» πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «φαντασία».
Οι «Άλφα και οι Γαλαζοαίματοι» ήταν ένας από τους τίτλους που λατρεύτηκε πρώτα από τους αναγνώστες του Wattpad, κάτι που παρακίνησε τη συγγραφέα να προβεί στην έκδοση του ομώνυμου έργου.

Έλξη – Καρίνα Μπεϊσεμπίνη

Το πρώτο στάδιο


Η “Έλξη” είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας το οποίο με αργά και σταθερά βήματα σε ταξιδεύει σε έναν άγνωστο και μυστήριο κόσμο όπου η Μία, ο Ντάνιελ και οι υπόλοιποι χαρακτήρες του βιβλίου καλούν κάθε αναγνώστη για μια αξέχαστη περιπέτεια.
Η φύση κρύβει πολλά μυστικά!
Άγγελοι, δαίμονες, βρικόλακες και μάγοι κρύβονται στις σκιές.
Οι προστάτες είναι εκείνοι που καλούνται να φέρουν την ισορροπία ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ΆΛΛΑ πλάσματα.

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2014, 430 σελ.

Οι άλφα και οι γαλαζοαίματοι – Καρίνα Μπεϊσεμπίνη
Δύο παλιές φίλες συναντιούνται ξανά μετά από δέκα χρόνια. Δύο φίλες για τις οποίες ο κόσμος των Λυκανθρώπων και των Βρικολάκων δεν υπάρχει, παρά μόνο στα βιβλία.
Η ιατροδικαστής Κάρα και η Μαίρη, που φροντίζει τους τεθνεώτες πριν από την ταφή τους, είναι προετοιμασμένες για οτιδήποτε παράξενο συμβεί, αλλά πιστεύουν ότι τα πάντα εξηγούνται, ότι τα πάντα είναι φυσιολογικά.
Όλα όμως θα αλλάξουν, όταν εμφανιστούν στη ζωή τους ο Κυρίλ και ο Ντέρεκ. Η Κάρα και η Μαίρη θα βιώσουν μεγάλες ανατροπές. Θα ανακαλύψουν ένα κόσμο αφιλόξενο και θα περπατήσουν στα σκοτεινά μονοπάτια του. Και όσο περισσότερα μυστικά αποκαλύπτονται, τόσο πιο έντονο γίνεται το μυστήριο.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 272 σελ.

Μυθιστορήματα
Έλξη: Το πρώτο στάδιο (2014), Bookstars-Γιωγγαράς
Οι άλφα και οι γαλαζοαίματοι (2018), Λυκόφως

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως, Bookstars-Γιωγγαράς