Κατερίνα Γαγανέλη

Κατερίνα Γαγανέλη

2021 Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στις Σέρρες και έζησα στη γενέτειρά μου μέχρι την προσχολική ηλικία.
Τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα στην Αθήνα. Μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι με 5 ενοίκους και πολλή αγάπη. Από μικρή ένιωθα να με πλημμυρίζουν συναισθήματα για κάθε τι σημαντικό που συνέβαινε σ’ εμένα ή στο περιβάλλον μου και με θυμάμαι να θέλω να τα κρατήσω ζωντανά. Έγραφα παντού, σε χαρτοπετσέτα, στο χέρι μου, στο μενού ενός εστιατορίου, κυριολεκτικά παντού.
Σήμερα ζω στα Χανιά και προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πατρίδα ως στρατιωτικός. Τον ελεύθερο μου χρόνο «κλέβω» ότι καλύτερο έχουν να μου δώσουν οι φίλοι μου και τα κάνω λέξεις αποτυπωμένες στο χαρτί. Με αυτό τον τρόπο περνούν όσα ζήσαμε –όπως και οι λατρεμένοι φίλοι μου– στην αιωνιότητα.»
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Με λένε Πάτρα… (2021), Εκδόσεις Κομνηνός

Με λένε Πάτρα… – Κατερίνα Γαγανέλη

Με λένε Πάτρα


Η ιστορία της Πάτρας, ενός κοριτσιού 10 ετών που περιγράφει με τρόπο άμεσο, αυθόρμητο, βαθιά συγκινητικό αλλά και με χιούμορ την καθημερινότητά της, τις απόψεις της για τους γονείς της, τις σκέψεις της για το σχολείο και τους φίλους της.
Μια ιστορία που αναδεικνύει την αγνή αγάπη ενός ανήλικου παιδιού που δεν ανέχεται τα ψεύτικα εμπόδια που ορθώνει ο φυλετικός και κοινωνικός ρατσισμός. Ενός παιδιού που καλείται να διαχειριστεί, όταν κάποια στιγμή βρίσκεται στην επαρχία, καινούργιες εικόνες, εμπειρίες και γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή του.
Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που μπορούν να ξαναθυμηθούν τη δική τους ανεμελιά και αγνότητα από την Κατερινιώ Γαγανέλη και τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2021, 78 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός