Κατερίνα Γαλιάτσου

Κατερίνα Γαλιάτσου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Γαλιάτσου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης.
Μέχρι το 2001 έμεινε στη Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κατόπιν, προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού στο Πανεπιστήμιο του Warwick, στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 2004 ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον Τομέα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τη Χριστίνα Οικονομίδου. Οι «Αληθινοί άνθρωποι» είναι το πρώτο της βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Αληθινοί άνθρωποι (2017), Ιωλκός

Αληθινοί άνθρωποι – Κατερίνα Γαλιάτσου

Αληθινοί άνθρωποι


Η Ρένα είναι μια γυναίκα από αυτές που συναντά κανείς εύκολα, αρκεί να κοιτάξει δίπλα του. Είναι παντρεμένη με το Θάνο από σχετικά μικρή ηλικία, έχει μία κανονική δουλειά και δύο όμορφα κορίτσια.

Όλα στη ζωή της φαίνεται να κυλούν ομαλά, αλλά κάτι την τρώει βαθιά μέσα της και δεν τολμά να το παραδεχτεί ούτε στον εαυτό της.

Με αφορμή κάποιο περιστατικό, η καλά κρυμμένη δυσθυμία της φουντώνει, αναδύεται στην επιφάνεια, και η Ρένα ξεκινάει ένα εσωτερικό ταξίδι, που θα διαταράξει αναπόφευκτα τις ισορροπίες με το Θάνο, αλλά και τα παιδιά.

Ο καθένας προσπαθεί -άλλοτε άτσαλα, άλλοτε δυναμικά, άλλοτε φοβισμένα- να χαράξει τη δική του πορεία και οι τροχιές τους μπλέκονται, όπως σε κάθε οικογένεια, σχηματίζοντας ένα αόρατο τούνελ, μεσ’ από το οποίο η Ρένα πρέπει να περάσει για να συναντήσει ό,τι κι αν είναι αυτό που υπάρχει από τα την άλλη πλευρά.

Μυθιστόρημα, Ιωλκός, 2017, 224 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ιωλκός