Κατερίνα Καρτάλια

Κατερίνα Καρτάλια

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Καρτάλια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε σε σχολή γραφικών τεχνών. Συμμετείχε σε δύο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και διατηρούσε μόνιμη στήλη για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο στο περιοδικό Πολίτες. Κυκλοφορούν επίσης τα παραμύθια της: Η χώρα των μπαλονιών (2010), Ερωτευμένη πεταλουδίτσα (2011) και Το Ταξίδι μιας σταγόνας (2015), από τις εκδόσεις Παρισιάνου.
Παιδική λογοτεχνία
Η χώρα των μπαλονιών (2010), Παρισιάνου Α.Ε.
Ερωτευμένη πεταλουδίτσα (2011), Παρισιάνου Α.Ε.
Το ταξίδι μιας σταγόνας (2015), Παρισιάνου Α.Ε.
Η ομορφιά μου στα μάτια σου (2021), Οσελότος

Η ομορφιά μου στα μάτια σου – Κατερίνα Καρτάλια

Η ομορφιά μουΤα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν στο Ιωάννειο
Σωματείο Στήριξης Παιδιών με Αυτισμό και Οικογένεια


Ένα αλαζονικό και κακότροπο παγώνι, χωρίς φίλους, έχει μάθει να τραβάει την προσοχή των ανθρώπων και των ζώων μόνο επιδεικνύοντας τη λυγερή κορμοστασιά του και καμαρώνοντας για τα πολύχρωμα φτερά του. Όταν κάποια στιγμή η ζωή του ανατρέπεται, καταλήγει σε μια φάρμα όπου συναντά την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση, τη διαφορετικότητα, και ανακαλύπτει ότι η ζωή με φίλους είναι πιο όμορφη, πιο ουσιαστική και… πολύχρωμη!

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2021, 32 σελ.

Το ταξίδι μιας σταγόνας – Κατερίνα Καρτάλια

Το ταξίδι μιας


Το παιχνίδι ανάμεσα στα σύννεφα δημιουργεί αμέτρητες σταγόνες. Μία απο αυτές καταλήγει στο σπίτι του μικρού Ντάνυ. Όταν ένα βράδυ το αγόρι σηκώνεται διψασμένο, η μικρή σταγόνα αποφασίζει να του διηγηθεί την περιπέτειά της και να του εκφράσει την μοναδική της επιθυμία…

Εικονογράφηση: Κατερίνα Καρτάλια

Παιδική λογοτεχνία, Παρισιάνου Α.Ε., 2015, 44 σελ.

Ερωτευμένη πεταλουδίτσα – Κατερίνα Καρτάλια

Ερωτευμένη


Η ιστορία μιας ζωηρής και πανέμορφης πεταλουδίτσας που η συμπεριφορά της προβληματίζει συνεχώς τους γονείς της. Η γνωριμία της με τον Μαέστρο, το αηδόνι θα αλλάξει τη ζωή της. Μαζί θα συναντήσουν εμπόδια και κινδύνους που θα κάνουν τη ζωή τους δύσκολη αλλά και πιο όμορφη. ‘Αραγε θα τα καταφλερουν; Ένα παραμύθι για τη δύναμη της θέλησης, την διαφορετικότητα και την αγάπη.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Καρτάλια

Παιδική λογοτεχνία, Παρισιάνου Α.Ε., 2011, 28 σελ.

Η χώρα των μπαλονιών – Κατερίνα Καρτάλια

Η χώρα


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που πάει ένα μπαλόνι όταν φεύγει από τα χέρια ενός παιδιού; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σκέφτεται όταν πλημμυρισμένο από αγωνία και φόβο αντικρίζει το άγνωστο; Η ιστορία ενός μπαλονιού που ενώ γνωρίζει ότι η ζωή του είναι μικρή, η επιθυμία του να ζήσει είναι τεράστια. Ο κύριος Λευτέρης, ο μικρός Αντώνης και τα άλλα μπαλόνια είναι μερικοί από τους ήρωες που θα συναντήσετε σε μια ιστορία που ξυπνά πολλά συναισθήματα και δημιουργεί πολύχρωμες εικόνες.

Παιδική λογοτεχνία, Παρισιάνου Α.Ε., 2010, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Παρισιάνου Α.Ε.