Κατερίνα Λουκίδου

Κατερίνα Λουκίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Λουκίδου γεννήθηκε το 1976 στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η ενασχόλησή της με τη θεατρική γραφή ξεκίνησε στην ηλικία των έξι, όταν άλλαξε το σενάριο της χριστουγεννιάτικης σχολικής γιορτής για να δώσει μεγαλύτερο ρόλο στα ζώα της φάτνης. Το 2008, το μονόπρακτο έργο της Τσι-Τάι come back παρουσιάστηκε στο θέατρο Αργώ, ενώ άλλα κείμενά της έχουν αναγνωσθεί σε θεατρικά αναλόγια. Το έργο της Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο, είναι το πρώτο που εκδίδεται και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Vakxikon.gr. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ευελπιστώντας να τελειώσει το διδακτορικό της στις Πολιτικές Επιστήμες.
Θεατρικά έργα
Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο (2016), Εκδόσεις Βακχικόν
Αναμονή (2022), Εκδόσεις Βακχικόν

Συλλογικά έργα
Μορφές δημόσιας κοινωνικότητας στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα (2015), Πανεπιστήμιο Κρήτης
Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ. 16 Έλληνες συγγραφείς (2017), Εκδόσεις Βακχικόν

Αναμονή – Κατερίνα Λουκίδου

Αναμονή


Ο Κώστας, ασθενής στα τελευταία του, έχει καταστρώσει σχέδιο με την αδήλωτη αποκλειστική του νοσοκόμα, Γκαϊανέ, για να τον επισκέπτεται κρυφά στο νοσοκομείο και να του κρατάει συντροφιά. Την τελευταία του νύχτα, μαζί με την Γκαϊανέ, θα ανακαλύψουν μιαν άλλη τους υπόσταση, μαγική και απελευθερωτική. Θα τακτοποιήσουν λογαριασμούς με τη ζωή και τον θάνατο και θα λάβουν μέρος σε ένα ονειρικό πάρτι εξόδου.

θεατρικό, Εκδόσεις Βακχικόν, 2022, 66 σελ.

Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο – Κατερίνα Λουκίδου

Στον αγαπημένο


Ο Γιώργος, αξιαγάπητο στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία, πεθαίνει σε δυστύχημα αφήνοντας στη μέση όλες τις δουλειές που είχε αναλάβει ενώ “παίρνει” μαζί του τα αρχεία που κρατούσε. Οι αγαπημένοι του συνάδελφοι και φίλοι και η Προϊσταμένη του, θρηνούν για την απώλεια μέχρι που συνειδητοποιούν ότι χωρίς αυτόν είναι αδύνατον να πάρουν το πολυπόθητο bonus της χρονιάς. Τι θα κάνουν για να σώσουν την κατάσταση; Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν για να βρουν μια λύση;
Μια κωμωδία για τον σουρεαλισμό αλλά και για το σκληρό πρόσωπο της εργασιακής πραγματικότητας, γεμάτη ξένες λέξεις.

Ευθύνη Σειράς: Νέστορας Πουλάκος
Η έκδοση του θεατρικού έργου της Κατερίνας Λουκίδου, κυκλοφορεί εξ αφορμής του ανεβάσματός του σε σκηνοθεσία Άννυς Ζερβού στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στου Μακρυγιάννη, τον χειμώνα του 2016.

θεατρικό, Εκδόσεις Βακχικόν, 2016, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Βακχικόν