Κατερίνα Μακαντάνη

Κατερίνα Μακαντάνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Μακαντάνη έχει αποφοιτήσει από το τμήμα παιδαγωγικών σπουδών του Δ.Π.Θ., της Αλεξανδρούπολης, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια όσον αφορά τα παιδαγωγικά, ενώ σε λίγο καιρό ολοκληρώνει και το μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Γεννήθηκε το 1995 και ζει τα τελευταία 3 χρόνια στην Κέρκυρα, απ’ όπου και κατάγεται. Μετά τις σπουδές της άρχισε να δραστηριοποιείται με τα παιδιά σε διάφορους τομείς. Αυτόν τον καιρό εργάζεται σε κέντρο λογοθεραπείας-εργοθεραπείας και ειδικής αγωγής.
Το “Ράβοντας όλα τα μπορώ” είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο. Από μικρή ηλικία της άρεσε να γράφει. Ξεκίνησε με μικρά ποιήματα στο ημερολόγιό της και μέχρι και σήμερα γράφει ακόμα στον ελεύθερο χρόνο της. Το αγαπημένο της μάθημα στο σχολείο ήταν η Έκθεση και η Λογοτεχνία και ένα από τα όνειρά της ήταν να γράψει παιδικά παραμύθια. Θέλει να βρίσκεται όσο πιο κοντά στον κόσμο των παιδιών και όσο το δυνατόν πιο μακριά απ’ τον κόσμο των μεγάλων. Όπως αναφέρει και το δηλώνει έμπρακτα: «Η επαφή με τα παιδιά σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα. Είναι μια θεραπευτική διαδικασία, μια λύτρωση. Εμπιστεύομαι τα παιδιά, περισσότερο απ’ τους μεγάλους. Αυτά είναι η αγάπη και ευτυχώς και παίρνω και δίνω πολλή απ’ αυτή».
Παιδική λογοτεχνία
Ράβοντας όλα τα μπορώ (2022), Αγγελάκη Εκδόσεις

Ράβοντας όλα τα μπορώ – Κατερίνα Μακαντάνη

Ράβοντας


Μια φινετσάτη ιστορία που κρύβει πολλά και όμορφα μηνύματα, προάγει την αυτοπεποίθηση και τις θετικές σκέψεις. Βοηθά μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Οι κοινωνικές σχέσεις, η συναισθηματική νοημοσύνη και η αγάπη είναι οι βασικοί άξονες του παραμυθιού. Ταυτόχρονα όμως, προσεγγίζει με διασκεδαστικό τρόπο το μάθημα της γλώσσας, την ανάγνωση και τη γραφή.

Σε αυτό το βιβλίο, συνδυάζονται όλα… γιατί μπορούν!

Εικονογράφηση: Νίκος Καμπασελέ

Παιδική λογοτεχνία, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2022, 27 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις