Καταρίνα Παπαλύρα

Κατερίνα Παπαλύρα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Παπαλύρα γεννήθηκε στον Λιμνιώνα, ένα παραθαλάσσιο οικισμό που ανήκει στο χωριό Αγία Σοφία, προάστιο των Ψαχνών.
Πειραματίστηκε με διάφορα, όπως τη διαφήμιση, το ραδιόφωνο, τα εργασιακά κα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου Μεσσαπίων. Σήμερα δραστηριοποιείται και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και τον Λιμνιώνα.

Ψεύτικος ίσκιος – Κατερίνα Παπαλύρα

Ψεύτικος ίσκιος


Η ζωή της ήταν τακτοποιημένη. Τακτοποιημένη και ελεγχόμενη. Ο άντρας της δεν ήταν ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά τον είχε συνηθίσει. Όλα κυλούσαν ήσυχα, χωρίς εκπλήξεις, μέχρι που εμφανίστηκε αυτός στον δρόμο της, τυχαία, από το πουθενά. Και άλλαξε τα πάντα.

Και εκεί που πίστεψε ότι η ζωή τελικά της δίνει πίσω όσα της χρωστάει, οι σκιές του παρελθόντος εμφανίζονται απειλητικές, έτοιμες να διαλύσουν όλα όσα ονειρεύτηκε, όλα όσα πίστεψε ότι έστω και για λίγο μπορεί να ήταν δικά της.

Με φόντο μια ελληνική επαρχιακή πόλη, με όλες τις ιδιαιτερότητες και τα στερεότυπα που τη διακρίνουν, μία γυναίκα προσπαθεί να αποδεχτεί τον τρόπο ζωής της, χωρίς να χάσει τον εαυτό της. Πόσο εύκολο είναι να ζεις τελικά, έχοντας κάνει λάθος επιλογές;

Μυθιστόρημα, Συγγραφικά Μονοπάτια, 2011, 219 σελ.

Η ζωή που χάρισα – Κατερίνα Παπαλύρα

Η ζωή που χάρισα


Xρόνια που χάρισε… Χρόνια που άφησε να γλυστρίσουν από τα χέρια της και να τα εξοιυσιάσουν χέρια άλλα. Μια γυναίκα που τα όνειρα της προδόθηκαν από εφιάλτες άλλων. Μια γυναίκα που την απάτησε ο ίδιος ο έρωτας. Τρεις ζωές που ενώθηκαν και χώρισαν την ίδια στιγμή. Ψυχές καταδικασμένες που πάλεψαν με θεριά και ανθρώπους.Αντρες και γυναίκες που ορίστηκε ο ένας μέσα από τον άλλον. Η Αλίκη που γιατρεύει καρδιές, αλλά πληγώνει τη δικιά της. Μια ζωή που χαρίζει, κι εκείνη μένει πρωταγωνίστρια στο δράμα των κομπάρσων που έπαιξαν τον ρόλο του άντρα της. Μια γυναίκα και μια ζωή νέα που έρχεται μέσα από τον θάνατο. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που τολμά να μιλήσει για σκληρές αλήθειες.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2019, 248 σελ.

Μυθιστορήματα
Ψεύτικος ίσκιος (2011), Συγγραφικά Μονοπάτια
Η ζωή που χάρισα (2019), Υδροπλάνο

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο, Συγγραφικά Μονοπάτια

29 views.