Κατερίνα Σεληνιωτάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Σεληνιωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια.
Ακολούθησαν κι άλλες πόλεις-σταθμοί, που φιλοξένησαν ένα κομμάτι της ζωής της. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στον Βόλο, καθώς είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάστηκε ως δασκάλα σε πολλά μέρη, όπως Πελοπόννησο, Λέσβο, Κρήτη. Τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται στη Σάρτη Χαλκιδικής. Η αγάπη της για τα ταξίδια την οδήγησε σε άλλα τόσα μέρη της Ελλάδας, κι όχι μόνο. “Τα σκοτεινά μονοπάτια μιας φωτεινής ζωής” είναι το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα μέσα από το οποίο προσπάθησε να μετουσιώσει όλες αυτές τις εμπειρίες της σε ένα απόσταγμα ζωής, με μια νότα φαντασίας. Η «Σµιλεµένη Ψυχή» είναι το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο της µετά «Τα σκοτεινά µονοπάτια µιας φωτεινής ζωής».
Μυθιστορήματα
Τα σκοτεινά μονοπάτια μιας φωτεινής ζωής (2019), Εκδόσεις Πηγή
Σμιλεμένη Ψυχή (2021), Εκδόσεις Πηγή

Σμιλεμένη Ψυχή – Κατερίνα Σεληνιωτάκη

Σμιλεμένη ψυχή


Ένας ζωγράφος προικισµένος µε ιδιαίτερο ταλέντο, που τον κάνει ικανό ν’ αλλάζει τη µοίρα των ανθρώπων.

Μια γυναίκα που µε τη σαγήνη της είναι ικανή ν’ αλλάξει τη δική του µοίρα προς όφελός της.

Η αναµέτρησή τους θα αναδείξει τον νικητή του «καλού» ή του «κακού» στην αέναη µάχη των δύο αντίθετων δυνάµεων.

Ένα βιβλίο αφιερωµένο σ’ όλους αυτούς που µε τις σπάνιες ψυχές, σαν πολύτιµα έργα τέχνης, πέφτουν θύµατα «κακών εµπόρων», ευτελίζοντας την αξία τους.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 242 σελ.

Τα σκοτεινά μονοπάτια μιας φωτεινής ζωής – Κατερίνα Σεληνιωτάκη
Στο ταξίδι της ζωής η συντροφιά είναι αυτή, που κάνει τη διαδρομή να φαντάζει πιο συναρπαστική. Τι γίνεται όμως, όταν ο δρόμος δυσκολεύει; Ποιοι μένουν μαζί μας, για να βαδίσουμε τα σκοτεινά της μονοπάτια και ποιοι εγκαταλείπουν; Συνοδοιπόροι στη ζωή της Ελένης είναι οι δύο καλές της φίλες. Όμως οι δυσκολίες δεν αργούν να φανούν και στον δικό τους δρόμο. Τα όσα διαδραματίζονται, ξεγυμνώνουν τους χαρακτήρες των ηρωίδων και αφήνουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια τους. Μέσα από την περιπλάνηση, τον πόνο και τις ματαιώσεις μιας ζωής, οι τρεις γυναίκες δοκιμάζονται και καλούνται να δείξουν τη δύναμή τους, σ’ ένα ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση με φόντο τις ομορφιές τις Ελλάδας!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 150 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή