Κατερίνα Τσιρίδου

Κατερίνα Τσιρίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Τσιρίδου από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική.
Θεωρείται πλέον μία από τις καλύτερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού της γενιάς της. Έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η δουλειά της έχει επιρροές από την παγκόσμια ethnic μουσική σκηνή και πολλές φορές έχει πειραματιστεί με μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια συναυλιών αλλά και σεμιναρίων, παρουσιάζοντας το ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι.
Από το 2013 έως το 2016 ήταν μουσική παραγωγός στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ert Open, παρουσιάζοντας μια εκπομπή για το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Έχει στο ενεργητικό της τέσσερα προσωπικά CD και πολλές συμμετοχές. Σπούδασε βρεφονηπιοκόμος και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη σύνθεση και τη στιχουργική.
Το 2020, η Κατερίνα έκανε 16 συναυλίες στην ευρωπαϊκή περιοδεία της στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.Το 2022 αναμένεται η κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής δουλειάς της, αφιερωμένη στην μεγάλη κυρία του σμυρνέικου, Ρόζα Εσκενάζυ, που θα πλαισιώνει τις παραστάσεις με τίτλο “Καναρίνι μου γλυκό” που ξεκίνησαν με επιτυχία από το καλοκαίρι του ΄21. Παράλληλα, μέσα στην καραντίνα, η Κατερίνα έγραψε ένα βιβλίο, με τίτλο “Επαγγελματίας…χοντρή”, που εκδόθηκε το 2021.
Έχει την όμορφη ιστοσελίδα: Katerina Tsiridou.
Δοκίμια-Μελέτες-Συμβουλευτική
#Επαγγελματίας… χοντρή (2021), Ελληνοεκδοτική

#Επαγγελματίας… χοντρή – Κατερίνα Τσιρίδου

Επαγγελματίας


Το βάρος είναι μια λέξη με πολλές έννοιες. Βαριά κληρονομιά υποδεικνύει κύρος, βαρύ φορτίο και βαριά ατμόσφαιρα υποδεικνύουν καημό ή πρόβλημα. Πολλά βαρύς ο καφές, βαρύς και ο χιονιάς, όνομα βαρύ σαν ιστορία, βαριά κατάρα, το βάρος των τύψεων! Βάρος στα ακίνητα, ειδικό βάρος στη χημεία. Βαρύ ζεϊμπέκικο. Αυτός μας το παίζει βαρύς ή βαρύ πεπόνι, μάγκας δηλαδή. Όλα έγιναν εις βάρος μου!
Το δικό μου βάρος το κουβαλάω παλικαρίσια! Το ’χω κάνει κτήμα μου και με ακολουθεί στα καλά και στα άσχημα. Και να σας πω την αλήθεια, τελευταία άρχισε να με παραβαραίνει, οπότε αποφάσισα να γράψω για αυτό. Για να μου «φύγει το βάρος»!

Συμβουλευτική, Ελληνοεκδοτική, 2021, 112 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ελληνοεκδοτική