Κατερίνα Γ. Τσούκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Γ. Τσούκη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Ολοκλήρωσε το σχολείο το 1992 στο Περιστέρι, όπου έμενε με την οικογένειά της. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις και την εκμάθηση της ιαπωνικής γλώσσας, παρακολουθώντας μαθήματα στον Ελληνοϊαπωνικό Σύνδεσμο, ενώ μιλάει και αγγλικά. Το 1994 βραβεύτηκε σε διαγωνισμό ομιλίας στα ιαπωνικά. Εργάστηκε για τρία χρόνια στις Πληροφορίες Καταλόγου και στα Τηλεγραφήματα Εσωτερικού του ΟΤΕ ως συμβασιούχος. Μέχρι και το 2001 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα έγραφε σε έντυπα τοπικής κυκλοφορίας. Έπειτα από τον πρόωρο χαμό του πατέρα της από την επάρατη νόσο το 2001, εγκατέλειψε την Αθήνα για να εγκατασταθεί στη Σητεία Λασιθίου. Το 2002 δημοσιεύει σε περιοδικό πανελλήνιας κυκλοφορίας ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Σητεία, ενώ παράλληλα γράφει παραμύθια και παιχνίδια λόγου, έμμετρα και πεζά, για τη νηπιακή ηλικία, τα οποία προσφέρει σε νηπιαγωγεία της πόλης. Επίσης συμμετέχει στις κατηχητικές συντροφιές της ενορίας της Ευαγγελίστριας Σητείας.
Αφηγήσεις
Πόσο μας έλειψες! (2017), Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)

Ταξιδωτικοί οδηγοί-Λευκώματα
Κρήτη (2011), Σταμούλη Α.Ε.

Πόσο μας έλειψες! – Κατερίνα Γ. Τσούκη
Βαδίζοντας στα δάση της Ρωσίας, αναζητώντας τον δρόμο της καρδιάς
Ο Νικολάι, ένα επιτυχημένο στέλεχος μιας τράπεζας, μετά από μια λαμπρή σταδιοδρομία, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, η θεία Αλιόνα, που τον ανέθρεψε από τη στιγμή που έμεινε ορφανός και από τους δύο γονείς του, του προτείνει να συμμετάσχει σε μια πορεία 170 χιλιομέτρων μέσα στα αφιλόξενα πελώρια δάση, στους βάλτους και στα ποτάμια της Ρωσίας που γίνεται κάθε χρόνο από τον 13ο αιώνα. Με δισταγμό αρχικά και από αγάπη προς την θεία Αλιόνα, την απλή αυτή χωρική που λόγω μιας αναπηρίας δεν μπόρεσε ποτέ να συμμετέχει σ’ αυτή τη μακρά λιτανεία, ο Νικολάι αποδέχεται την πρόταση. Θα τα καταφέρει να φτάσει ως το τέλος; Τι αλλάζει μέσα του καθώς βλέπει ανθρώπους από όλη τη Ρωσία να μεταφέρουν την εικόνα του αγίου Νικολάου στα χέρια τους αλλά και όταν μαθαίνει την κρυφή περιπέτεια του παππού του που ως τότε αγνοούσε.

Ένα σύγχρονο αφήγημα, που περιγράφει μια πορεία 170 χιλιομέτρων μέσα στα δάση, στους βάλτους και στα ποτάμια της Ρωσίας, μια πορεία, που αλλάζει τη ζωή του ήρωα για πάντα….

Το βιβλίο διανθίζεται με πολύ εκφραστικές φωτογραφίες του Ρώσου φωτογράφου Αλεξέϊ Μιάκισεφ.
Eικονογράφηση: Ευγενία Δρούγα
Φωτογράφιση: Aleksey Myakishev

Αφηγήσεις, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.), 2017, 91 σελ.

Κρήτη – Κατερίνα Γ. Τσούκη
…όταν η παράδοση δημιουργεί το μέλλον!
Η Κρήτη του χθες, του σήμερα και του αύριο ζωντανεύει!

Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες, ο αναγνώστης ταξιδεύει από την ακριτική Γαύδο έως και την Κάτω Ζάκρο Σητείας.

Σε κάθε σελίδα αποκαλύπτεται η απείρου κάλλους φυσική ομορφιά, η μοναδική κρητική κουλτούρα, οι πατροπαράδοτες συνταγές και η ξεχωριστή πολιτισμική κληρονομιά αυτής της ιδιαίτερης γωνιάς της γης!

Ταξιδιωτικός οδηγός, Σταμούλη Α.Ε., 2011, 263 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σταμούλη Α.Ε.

Please wait...