Καίτη Δροσίνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Καίτη Δροσίνη γεννήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας.
Από μικρή ηλικία έγραφε φανταστικές ιστορίες. Σπούδασε λογιστική, την οποία όμως δεν άσκησε ποτέ. Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο “Ήταν”, το οποίο αμέσως αγαπήθηκε και επανεκδίδεται βελτιωμένο στην παρούσα έκδοση με τίτλο “Το μυστικό της ταμπακιέρας”. Ακολούθησαν τα διηγήματα “Το ταξίδι και Το χρυσό φλουρί στη γλάστρα”. Λίγο πριν από το 2019 εκδόθηκε το βιβλίο της “Ο Μανδραγόρας”. Η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα στη συγγραφή και τη ζωγραφική.

Το μυστικό της ταμπακιέρας – Καίτη Δροσίνη
Η Λυδία είναι μια όμορφη και δυναμική νεαρή κοπέλα, που ζει και εργάζεται στον ειδυλλιακό, ιστορικής σημασίας τόπο καταγωγής της, στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου. Η ζωή της κυλά ήρεμα, αλλά σύντομα θα αναστατωθεί από τη διπλή εισβολή του φτερωτού θεού του Έρωτα και μιας μυστηριώδους ταμπακιέρας, που αποτελεί ενθύμιο από τη φλογερή και απαγορευμένη σχέση της θείας της με έναν αξιωματικό του Τρίτου Ράιχ στην Κατοχή. Εξαιτίας της ταμπακιέρας και του μυστικού που αυτή κρύβει, η Λυδία και η αδελφή της θα εμπλακούν σε μια περιπέτεια με απρόσμενο αποτέλεσμα.

Μυθιστόρημα, Ελκυστής, 2019, 140 σελ.

Ο δράκος – Καίτη Δροσίνη
Ένα πάρτι, δίπλα από τον κατεστραμμένο ναό του Απόλλωνα, είχε απρόσμενη κατάληξη. Ο υπαστυνόμος Καμπάς έρχεται αντιμέτωπος με ένα φρικτό έγκλημα. Πρέπει να εξιχνιάσει όχι μόνο έναν αλλά περισσότερους φόνους. Πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνο ή για κάτι άλλο; Η Ανδριάνα βλέπει τις φίλες της να δολοφονούνται και μπλέκεται στα πόδια της αστυνομίας, προκαλώντας περίεργες καταστάσεις.

Νουβέλα, Ελκυστής, 2020, 114 σελ.

Μυθιστορήματα
Ήταν; (2015), Ιδιωτική Έκδοση
Το μυστικό της ταμπακιέρας (2019), Ελκυστής

Νουβέλες
Ο δράκος (2020), Ελκυστής

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής

66 views