Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες


Μύθος και έρωτας στη γη της Αφροδίτης
Τρεις αρχαίοι Κύπριοι βασιλιάδες που με τη ζωή τους έμειναν αθάνατοι, τρεις ιστορίες γεμάτες περιπέτεια και πάθος έρχονται μέσα από το πέρασμα των αιώνων να συγκινήσουν, να διδάξουν και να εμπνεύσουν. Ιστορίες βαθειά ανθρώπινες μιας εποχής που οι θεοί ζευγάρωναν με τους θνητούς, που το μεγαλείο και η σοφία του ανθρώπου. Ξεπέρασε τα σύνορα του χρόνου για να φτάσει σε μας, τους ανθρώπους του εικοστού πρώτου αιώνα παραμένοντας επίκαιρες και ζωντανές. Οι Πέρσες της εποχής εκείνης ίσως υπάρχουν και σήμερα με άλλο όνομα. Αναζητούμε το σημερινό Κινύρα, Ευέλθοντα και Ονήσιλο. Πού βρίσκονται άραγε;
Ένα βιβλίο με το άρωμα του έρωτα μέσα στον κουρνιαχτό του πολέμου.

Κουμανδαρία
Το κρασί-θρύλος
Κουμανδαρία! Το ζηλευτό κρασί που έγινε πρότυπο. Το κρασί που βρισκόταν σε όλα τα τραπέζια των αρχόντων της Ευρώπης. Το κρασί με απαράμιλλο άρωμα και γεύση, με πανάρχαια και πλούσια ιστορία. Το κρασί που προϋπήρχε των θεών.

Ακόρεστος πόθος
Η γυναίκα με τα μαύρα
Μια ωραία και μυστηριώδης γυναίκα σπέρνει το θάνατο.
Άνθρωποι που αμάρτησαν, ιερείς, αστυνόμοι, βιομήχανοι αρρωσταίνουν απ’ τον δηλητηριασμένο έρωτά της.
Κάπου αλλού, σ’ ένα σπίτι σαν κάστρο, πνιγμένο σε κήπους εξωτικούς, ζει νηφάλια, μυστήρια.
Ένας νέος κυνηγάει μιαν άπιαστη αγάπη.
Όταν την βρίσκει, το μυστήριο, που αποκαλύπτεται, συγκλονίζει…

Μαρία Συγκλητική
Οργισμένη φωτιά
Μια μοναδική θυσία για την αρετή και την αγνότητα. Μια ιστορία πραγματική. Μια γυναίκα που θυσιάστηκε για την αξιοπρέπεια της.

Η μουσική των ανέμων
Η ανθρώπινη πλεονεξία, τα μίση, οι αντιπάθειες αλλά και ο έρωτας περιπλέκονται σε μια ιστορία που διαδραματίζεται στα πιο όμορφα και πιο εντυπωσιακά μέρη της Κύπρου.
Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στις υπόγειες θαλάσσιες σπηλιές, αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει ένας νέος, ερωτεύεται την κωφάλαλη κοπέλα του μικρού αγροκτήματος, και ύστερα από πολλές περιπέτειες ανακαλύπτει το μυστικό των θαλάσσιων σπηλιών.
Όμως η αστυνομία, ερευνώντας ένα φόνο, στον οποίο εμπλέκεται ο νέος τον καταδιώκει μέχρι την απόμερη κατοικία του, ενώ μια νεαρή συγγραφέας που έχει λόγους να μισά την αστυνομία, προσπαθεί να τον ειδοποιήσει.
Όλοι συναντιούνται εκεί και τότε συμβαίνουν πολλά, τρομερά αλλά και παράξενα πράγματα.

Χιλιάδες φώτα στα πέρατα
Έτος 2222 μ.Χ..
Η αύξηση του πληθυσμού και η ανεπάρκεια σε τροφές αναγκάζει τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν σε μεγάλες πόλεις-ουρανοξύστες, τις πολυμονάδες. Κάθε πολυμονάδα είναι ολόκληρη πόλη. Οι άνθρωποι ξεχνούν τη φύση, μάλιστα την αποφεύγουν γιατί τη θεωρούν επικίνδυνη αφού για αιώνες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος των πολυμονάδων. Όταν το ποτήρι ξεχειλίζει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γης προσπαθεί να συγκρατήσει τη φυγή των αποστατών από τις πολυμονάδες στη φύση. Αρχίζει ένας πόλεμος μεταξύ των Ομόσπονδων κυβερνήσεων της Γης και των στασιαστών, κατά τη διάρκεια του οποίου χρησιμοποιούνται εκπληκτικά ιπτάμενα αεροπλάνα, τα άπτερα. Η εμπλοκή στη διένεξη αυτή και των εξωγήινων, που χρησιμοποιούν πιο εξελιγμένα άπτερα, περιπλέκει την κατάσταση, ώσπου ξεσπά μια γενική λαϊκή επανάσταση με εκπληκτικές και απρόβλεπτες συνέπειες.
Το μέλλον του ανθρώπινου είδους, ο υπερπληθυσμός, η υποσιτία, η ψηλή τεχνολογία, η ανεργία, ο έρωτας σε όλες του τις μορφές, η ελπίδα των νέων: όλα αυτά σε μια εποχή που φαντάζει μακρινή αλλά δεν είναι.
Η ιστορία του μέλλοντος γεμάτη προβληματισμό, δράση, έρωτα και αισθησιασμό.

Μη μαδάς μαργαρίτες
Μέσα από αυτό το βιβλίο περνά ένας κόσμος γεμάτος από την ατμόσφαιρα της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα τόπο που η πραγματικότητα συγχεόταν με την φαντασία, η φτώχεια με την αρχοντιά της ψυχής κι η σκληρή εργασία με το παραμύθι και την περιπέτεια. Η μεγάλη καρδιά του Δημητρό και της οικογένειάς του θα θερμάνει και τη δική σας καρδιά, θα σας πάρει σε κόσμους που είναι κοντά σας, αλλά που ουδέποτε τους είχατε ανακαλύψει…

Θα
Ένας συγγραφέας δέχεται την επίσκεψη ενός συγγενικού του προσώπου από το μέλλον, ο οποίος τον παρακαλεί όπως αποστείλει ένα μήνυμα μεγάλης σημασίας προς τον τελευταίο του συγγενή, ένα ποιητή που έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον.
Ο επισκέπτης από το μέλλον διηγείται στον συγγραφέα τον κόσμο του μέλλοντος και τους λόγους της αποστολής του.
Το κεντρικό σημείο της ιστορίας του μέλλοντος αφορά την έκδοση μιας εφημερίδας από τον ποιητή, που προβλέπει τα γεγονότα που θα γίνουν. Η διήγηση γίνεται στο μέλλοντα χρόνο. Ο εκδότης της εφημερίδας φυλακίζεται σαν τσαρλατάνος και βρισκόμενος μέσα σε μια αδιαπέραστη φυλακή προβλέπει τη δολοφονία του. Παρά τα αυστηρά μέτρα που είχαν ληφθεί η δολοφονία πραγματοποιείται ενόσω βρίσκεται στη φυλακή με ένα μοναδικό και έξυπνο τρόπο, έτσι που δεν μπόρεσε κανένας να την εμποδίσει, ενώ μ’ αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται και η ικανότητα του ποιητή να προβλέπει το μέλλον.

Μυθιστορήματα
Από φτερό κι από φως (2000)
Ο Δραγουμάνος, Ψυχή φυλακισμένη (2002)
Για την πατρίδα και τον έρωτα (2005)
Μη μαδάς μαργαρίτες (2008)
Μύθος και έρωτας στο νησί της Αφροδίτης (2008)
Θα, η Αυριανή εφημερίδα (2008)
Η μουσική των ανέμων (2008)
Μαρία Συγκλητική (2008)
Ακόρεστος πόθος (2009)
Ισαάκιος Κομνηνός, ο Αντισταυροφόρος (2009)
Χιλιάδες φώτα στα πέρατα (2011)
Ευαγόρας, ο φίλος των Αθηναίων (2013)

Διηγήματα
Παράδοξος κόσμος (2014)
Ακάνθινο στεφάνι
Σημεία και τέρατα

Ποιητικά
Ποιήματα και ωδές
Κύπρια Πάθη (2009)
Δελτία αγάπης (2009)
Ωδή στη Νεφέλη (2010)

Μελέτες – Δοκίμια – Οινολογία
Οινολογία για όλους (2003)
Κουμανδαρία, το κρασί θρύλος (2004)
Commandaria (2009)
Μεθύσι του Μάη
Άρθρα για το κρασί

Πηγές: BIBLIONET, Power Publishing, Όστρια Βιβλίο, el.wikipedia.org

96 views.