Κυβέλη Χατζηζήση

Κυβέλη Χατζηζήση

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Κυβέλη Χατζηζήση γεννήθηκε στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας (Αυγή, Έθνος, Το Βήμα, Σχολιαστής, Ταχυδρόμος, Marie Claire). Από το 2020 έχει ενταχθεί στο δυναμικό της αθηΝΕΑς.
Ασχολείται, κατά κύριο λόγο, με το πολιτιστικό, το διεθνές και το κοινωνικό ρεπορτάζ, ενώ διευρύνει τις γνώσεις της σπουδάζοντας Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Μένει σ΄ ένα ρετιρεδάκι στο κέντρο της Αθήνας με την επιστήθια φίλη της, τη γάτα της, Νέλλη. Ο «λαβύρινθος της Έλλης» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Σύνθημα της ζωής της: 7 φορές να πέφτεις, 8 να σηκώνεσαι.
Μυθιστορήματα
Ο λαβύρινθος της Έλλης (2023), 24 γράμματα

Ο λαβύρινθος της Έλλης – Κυβέλη Χατζηζήση

Ο λαβύρινθος


«Τι λένε τα βιβλία σου για τις τύψεις;», «Πού να πηγαίνει, άραγε, ο άνθρωπος όταν πεθαίνει;», «Είναι όλα γραμμένα στο μεγάλο τεφτέρι ή μπορούμε και εμείς να ορίσουμε τη μοίρα μας;», «Γιατί υπάρχει τόση αδικία γύρω μας;», «Πότε λες να σταματήσει το χρήμα να κινεί τον κόσμο;», «Τι χρησιμότητα έχει το ψέμα;», «Πότε λες να βρω γαλήνη από το θάνατο της μητέρας μου;», «Γιατί δεν έκανα, όλα όσα θα μπορούσα να κάνω;», «Πότε τελειώνει ο πόνος;», «Θα σταματήσω ποτέ να φοβάμαι;», «Γιατί δεν θέλω πια να γλεντοκοπάω;», «Αξίζει τόσο κόπο η ζωή;»…
Ατελείωτο το κατεβατό με τις ερωτήσεις του Λουκά προς τον Πέτρο. Ατελείωτες και οι σιωπές του Πέτρου προς τον Λουκά.
Ο ένας ρωτούσε ακατάπαυστα, λες και βρισκόταν σε απευθείας σύνδεση με τον Ύψιστο και ο άλλος άκουγε στωικά χωρίς να δίνει καμία απάντηση, λες και ήταν ο Ύψιστος. Τη μόνη φράση που του έλεγε κάπου-κάπου ήταν: «’Ολες τις απαντήσεις τις έχουμε μέσα μας. Χρειάζεται να τις αναζητήσουμε με βαθιά, αδιαπραγμάτευτη πίστη».
Η Έλλη είναι επιμελήτρια εκδόσεων. Ο Λουκάς, παπάς. Η Άννα, ηθοποιός. Η Λήδα, πόρνη πολυτελείας. Και ο Κώστας, ένας δύσμοιρος 20άρης που δεν ξέρει τι του γίνεται. Όταν οι ζωές αυτών των πέντε ανθρώπων διασταυρωθούν, όλα κινδυνεύουν να γίνουν στάχτη.

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2023, 262 σελ.

Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα

Please wait...