Κωνσταντία Φαγαδάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κωνσταντία Φαγαδάκη γεννήθηκε στη Λαμία.
Σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η ανήσυχη και καλλιτεχνική της ιδιοσυγκρασία την οδηγεί να εκφράζεται μέσα από την ποίηση και τη ζωγραφική. Εργάζεται στο δημόσιο τομέα και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Το βιβλίο “Το φιλί της ζωής” (Ιωλκός, 2015) αποτέλεσε την πρώτη ποιητική της συλλογή. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε σε δυο συλλογικές εκδόσεις: το “Ανθολόγιο Ποίησεως” και το “Εικαστικό Ανθολόγιο” των εκδόσεων Όστρια Βιβλίο. Τον Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφόρησε την δεύτερη ποιητική της συλλογή “Αθάνατη σπορά” σε περιορισμένα αντίτυπα και μορφή e-book από τις εκδόσεις Πέντανδρον. Η εν λόγω ποιητική συλλογή βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο ποίησης και εικονογράφησης απο την Ενωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση έργων ζωγραφικής τον Μάρτιο του 2016 στο διαδραστικό πολυχώρο Planet Physics στα Βριλήσσια και τον Απρίλιο του ίδιου έτους έλαβε μέρος στην 2η γιορτή του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων εκθέτοντας έργα της στην ομαδική παρουσίαση λογοτεχνών και ζωγράφων μελών του Ομίλου. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά : “Πνευματική Ζωή”, “Λογοτεχνική Δημιουργία” σε ηλεκτρονικά περιοδικά : “STIGMA” και σε ιστοσελίδες του διαδικτύου. Το 2016 απέσπασε το τρίτο βραβείο σε Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας με ελεύθερο θέμα απο την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, με το ποίημα της “αόρατες γέφυρες”. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και του Αθλητικού Επιτημονικού Πολιτιστικού Σωματείου ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ.
Ποίηση
Το φιλί της ζωής (2015), Ιωλκός
Αθάνατη σπορά (2017), Αθλέπολις

Διηγήματα
Ένα καλοκαίρι κάποτε… (2019), Αθλέπολις

Συλλογικά έργα
Εικαστικό ανθολόγιο (2015), Όστρια Βιβλίο
Ανθολόγιο ποιήσεως (2015), Όστρια Βιβλίο

Ένα καλοκαίρι κάποτε… – Κωνσταντία Φαγαδάκη
A’ Βραβείο Διηγήματος 2019 Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Διηγήματα, e-book, Αθλέπολις, 2019, 32 σελ.

Το φιλί της ζωής – Κωνσταντία Φαγαδάκη
Οι λέξεις γίνονται βήματα ζωής, όπως εκείνη περπάτησε στην ψυχή της ποιήτριας-ζωγράφου αναδύοντας πότε ένα άρωμα απαλό και τρυφερό, άλλοτε πάλι έντονο και βίαιο.

Ο ΦΥΓΑΣ
Ερωτευμένος με το δρόμο
κυνηγούσε ορίζοντες.

Σαν μια απέραντη ροδοδάχτυλη αγκαλιά γυναίκας
γύρευε μέσα της να χαθεί
κι εκείνη, όποτε τη ζητούσε, ήταν πάντα εκεί.

Ποίηση, Ιωλκός, 2015, 62 σελ.

Αθάνατη σπορά – Κωνσταντία Φαγαδάκη
Ανάμεσα σε πευκοβελόνες σε λευκές κλίνες και φιδίσιους δρόμους σε μικρές θάλασσες και εμπόλεμες λωρίδες ανάμεσα σε δύο δύσεις…
ανατέλλεις ολόγιομο φεγγάρι…

Στο χαγιάτι των μαύρων ματιών σου πάνω από μαγεμένες θάλασσες……

στο κατώφλι του φθινοπώρου αναβλύζει ομίχλη ροδέλαιου…
Eικονογράφηση: Κωνσταντία Φαγαδάκη

Ποίηση, e-book, Αθλέπολις, 2017, 50 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Εκδόσεις Ιωλκός, Εκδοτική ομάδα Πένταδρον