Κωνσταντίνα Μπάρλα

Ελληνες λογοτέχνες
H Κωνσταντίνα Μπάρλα γεννήθηκε στην Τρίπολη.
Ανήσυχο πνεύμα, από μικρή αγαπούσε την ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες, τη λογοτεχνία, την ποίηση και τους πολιτισμούς του κόσμου. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και πολιτικές επιστήμες. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην αγγλική λογοτεχνία. Έχει εργαστεί διδάσκοντας την αγγλική γλώσσα σε μαθητές όλων των ηλικιών. Κατοικεί μόνιμα στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Η συγγραφή πάντα ήταν ανάγκη και απελευθέρωση. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Φόβος ή Έρωτας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.
Μυθιστορήματα
Φόβος ή έρωτας (2017), Ωκεανός
Σαράγεβο (2021), Υδροπλάνο

Σαράγεβο – Κωνσταντίνα Μπάρλα

ΣαράγεβοΓκουέρνικα για αγγέλους
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία


1993, Σαράγεβο. Η πολιορκία της πόλης έχει ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο. Οι μάχες στην πιο επικίνδυνη ζώνη του μετώπου μαίνονται αδυσώπητες. Ένα ζευγάρι, ο Μπόσκο και η Αντμίρα, αποφασίζει να δραπετεύσει δίνοντας οριστικό τέλος στο μαρτύριο των στερήσεων και των κακουχιών που είναι αναγκασμένοι να υποστούν. Εκείνος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Εκείνη είναι Μουσουλμάνα. Ο πόλεμος τούς θέλει εχθρούς, ο έρωτάς τους όμως δεν υποτάσσεται σε κανόνες. Είναι και οι δυο εικοσιπέντε ετών, είναι και οι δυο θύματα ενός αδίστακτου ελεύθερου σκοπευτή που τους καταδικάζει σε θάνατο στη μέση του πεδίου βολής λίγο πριν αγγίξουν την ελευθερία… Ο πολεμικός ανταποκριτής Κερτ Σορκ θέλει να μάθει τα πάντα για το τραγικό ζευγάρι. Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Σαράγεβο αναδύεται συγκινώντας και συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη… Ένα μυθιστόρημα που φωτίζει τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας της πόλης και αποκαλύπτει την πιο δυνατή αντιπολεμική ιστορία των δυτικών Βαλκανίων.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 348 σελ.

Φόβος ή έρωτας – Κωνσταντίνα Μπάρλα
Τρεις ερωτικές ιστορίες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Πίσω απ’ αυτές η ίδια γυναίκα…
Οι πορείες έξι ανθρώπων, διαφορετικής εθνικότητας, που διασταυρώνονται και αλληλεπιδρούν κι οι ζωές τους καλπάζουν πάνω στον χάρτη που τους απλώνει η μοίρα.

Ο Βίκτωρ και η Χάνα Λίσα επιτρέπουν σε έναν έρωτα με την πρώτη ματιά να τους σημαδέψει για πάντα.

Η Νάντια και ο Φερχάτ ισορροπούν πάνω στα πλήκτρα μιας γοητευτικής διαδικτυακής σχέσης.

Ο Μάριος και η Βιολέτ γίνονται κυνηγοί και θηράματα μέσα στο δάσος του ανεκπλήρωτου πάθους.
Φόβος ή έρωτας; Ένα βασανιστικό δίλημμα.

Πόση δύναμη και θάρρος πρέπει να έχεις για να πάρεις μια τελική απόφαση, να ξεπεράσεις τον εαυτό σου; Πόσο ψέμα για να πείσεις τον εαυτό σου ότι διάλεξες σωστά;

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγάπη για τη ζωή, για τη λογοτεχνία, για τη μουσική και την ποίηση.
Ένα εισιτήριο σε μια συγκινητική ιστορία ανθρώπων της διπλανής πόρτας, της διπλανής ζωής…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2017, 672 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ωκεανός, Υδροπλάνο