Κωνσταντίνα Χαριτάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κωνσταντίνα Χαριτάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά.
Το μυθιστόρημα “Σημείο μηδέν” είναι το πρώτο της έργο που κυκλοφορεί. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Μηχανολογία στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, είναι κάτοχος πιστοποίησης Παιδαγωγικής & Διδακτικής επάρκειας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, από τον ΕΟΠΠΕΠ. Εργάστηκε για μια δεκαπενταετία στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.
Μυθιστορήματα
Σημείο μηδέν (2017), Ραδάμανθυς
Ίσαλος γραμμή (2019), Ραδάμανθυς
Vendico (2021), Ραδάμανθυς

Συλλογικά έργα
Γυναίκα (2019), Ραδάμανθυς

Vendico – Κωνσταντίνα Χαριτάκη

Vendico


Ένας κόκκινος μίτος ενώνει τους ανθρώπους που κατοικούν στο νησί το οποίο γέννησε τον Δία και τον Μίνωα. Το νησί με τη μακρά ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό. Ένας μίτος που άλλοτε γίνεται νήμα για να υφάνει ένα περίτεχνο φαντό με τις ζωές των ανθρώπων, κι άλλοτε κουβάρι, για να τους απεγκλωβίσει από τα δαιδαλώδη σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής τους. Σκοτεινά μονοπάτια, βαμμένα με αίμα από ανθρώπους που τους έχει κυριέψει η δίψα για εκδίκηση.

Σ’ αυτό το νησί που η ευωδιά των βοτάνων αναμιγνύεται με τη βαριά μυρωδιά του θανάτου, η Αριάδνη επιστρέφει για να σταθεί δίπλα στον αδερφό της τον Χρήστο, όπου κάτω από απρόσμενες συνθήκες γίνεται συνεχιστής μιας βεντέτας που είχε ξεκινήσει σχεδόν πενήντα χρόνια πριν. Η συγχώρεση και η εκδίκηση ρίχνονται στη μάχη του σασμού. Ποια θα επικρατήσει; Το νερό τελικά είναι στοιχείο ή στοιχειό; Η αγάπη πάντως είναι νερό που κυλάει ήρεμα, δίνοντας τροφή, αναπνιά και ζωή στο διάβα της. Η αγάπη, που όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσει, όσος χρόνος κι αν θα περάσει, πάντα θα βρει το δρόμο της, όπως και το ποτάμι που βρίσκει τον δρόμο του για να ξεχυθεί στο άπειρο της θάλασσας.

Μυθιστόρημα, Ραδάμανθυς, 2021, 184 σελ.

Σημείο μηδέν – Κωνσταντίνα Χαριτάκη
Ένας χρόνος, ένας κύκλος, σαν ημερολόγιο… Η Αλεξία τα βάζει με τα κοινωνικά “πρέπει” και στερεότυπα, αποφασίζοντας να ορίσει τη ζωή της όπως η ίδια θέλει. Ανάμεσα σε Χανιά και Ζάκυνθο, όπου θα εργαστεί ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, θα χαράξει το δικό της σημείο μηδέν, δημιουργώντας την αφετηρία της προσωπικής της επανεκκίνησης.Τα Χανιά, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι αλήθειες μας, γίνονται ο καμβάς όπου πάνω του χαράχτηκε το “Σημείο μηδέν”.

Μυθιστόρημα, Ραδάμανθυς, 2017, 196 σελ.

Ίσαλος γραμμή – Κωνσταντίνα Χαριτάκη
Τέσσερις γυναίκες: Κορίνα, Λεμονιά, Δέσποινα, Φραντζέσκα. Τι κοινό μπορούν να έχουν και ποια γραμμή ενώνει τις ζωές τους; Ιστορίες προσφυγιάς, απ’ την Κρήτη προς τη Σύρο, στα τέλη του 19ου αιώνα, ενώνουν με μια “Ίσαλο Γραμμή”, την προσφυγιά του σήμερα, απόρροια της κλιματικής αλλαγής και των πολέμων στη Μεσόγειο. Πόσο διαφορετικές και πόσο ίδιες μπορούν να γίνουν οι ιστορίες των ανθρώπων που βρέθηκαν μεσοπέλαγα ψάχνοντας για τη δική τους “Ιθάκη”…

Μυθιστόρημα, Ραδάμανθυς, 2019, 142 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ραδάμανθυς