Κωνσταντίνα Χαριτάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κωνσταντίνα Χαριτάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά.
Το μυθιστόρημα “Σημείο μηδέν” είναι το πρώτο της έργο που κυκλοφορεί. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Μηχανολογία στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, είναι κάτοχος πιστοποίησης Παιδαγωγικής & Διδακτικής επάρκειας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, από τον ΕΟΠΠΕΠ. Εργάστηκε για μια δεκαπενταετία στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

Σημείο μηδέν – Κωνσταντίνα Χαριτάκη
Ένας χρόνος, ένας κύκλος, σαν ημερολόγιο… Η Αλεξία τα βάζει με τα κοινωνικά “πρέπει” και στερεότυπα, αποφασίζοντας να ορίσει τη ζωή της όπως η ίδια θέλει. Ανάμεσα σε Χανιά και Ζάκυνθο, όπου θα εργαστεί ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, θα χαράξει το δικό της σημείο μηδέν, δημιουργώντας την αφετηρία της προσωπικής της επανεκκίνησης.Τα Χανιά, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι αλήθειες μας, γίνονται ο καμβάς όπου πάνω του χαράχτηκε το “Σημείο μηδέν”.

Μυθιστόρημα, Ραδάμανθυς, 2017, 196 σελ.

Ίσαλος γραμμή – Κωνσταντίνα Χαριτάκη
Τέσσερις γυναίκες: Κορίνα, Λεμονιά, Δέσποινα, Φραντζέσκα. Τι κοινό μπορούν να έχουν και ποια γραμμή ενώνει τις ζωές τους; Ιστορίες προσφυγιάς, απ’ την Κρήτη προς τη Σύρο, στα τέλη του 19ου αιώνα, ενώνουν με μια “Ίσαλο Γραμμή”, την προσφυγιά του σήμερα, απόρροια της κλιματικής αλλαγής και των πολέμων στη Μεσόγειο. Πόσο διαφορετικές και πόσο ίδιες μπορούν να γίνουν οι ιστορίες των ανθρώπων που βρέθηκαν μεσοπέλαγα ψάχνοντας για τη δική τους “Ιθάκη”…

Μυθιστόρημα, Ραδάμανθυς, 2019, 142 σελ.

Μυθιστορήματα
Σημείο μηδέν (2017), Ραδάμανθυς
Ίσαλος γραμμή (2019), Ραδάμανθυς

Συλλογικά έργα
Γυναίκα (2019), Ραδάμανθυς

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Ραδάμανθυς