Κωνσταντίνα Καλλιοντζή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κωνσταντίνα Καλλιοντζή κατάγεται από τα Μεσοχώρια και τις Ζάρακες Ευβοίας, μεγαλώνοντας στη Χαλκίδα.
Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στο τµήµα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας. Από το 2014 ασχολείται εντατικά µε τη συγγραφή µυθιστορηµάτων και σεναρίων. Αρθρογραφεί στο προσωπικό της blog, ΕξέλΕξις, καθώς και στην ελληνική έκδοση της Huffington Post ως blogger.
Μυθιστορήματα
Μνήμες μιας μάχης άγριων και ήμερων (2018), Εκδόσεις Πηγή

Μνήμες μιας μάχης άγριων και ήμερων – Κωνσταντίνα Καλλιοντζή
Σικάγο, βράδυ καλοκαιριού, 1973: Η Μυρσίνη πρέπει να εξηγήσει στον άντρα της, τον Frank, την ιστορία της σημαδιακής χρονιάς του 1952, όταν και κατέφτασε στην Ελλάδα το κλιμάκιο της CIA για το κυνήγι κατά του “κομμουνιστικού κινδύνου”. Τι σχέση είχε με όλα αυτά η οικογένειά της; Γιατί τρεις αδερφικοί φίλοι, ο πατέρας της Αντρέας, ο Αντώνης κι ο Στάθης κατέληξαν να είναι εχθροί και για ποιον λόγο βρέθηκαν στο στόχαστρο της CIA; Τι σχέση είχε με όλα αυτά η αγαπημένη της θεία, η Χρυσάνθη, κι ο μεγάλος της έρωτας, ο Max; Και πώς όλα αυτά επηρέασαν την σχέση του Frank με την ίδια και την οικογένειά της;

Μέσα σε μια βραδιά, η Μυρσίνη εξιστορεί όλα όσα σημάδεψαν εκείνη και τον γάμο της. Μια ιστορία για την αγάπη και την ισχύ, το καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο. Για τις “μικρές” ιστορίες που κρύβονται πίσω από τη μεγάλη Ιστορία. Για τις “Μνήμες μιας Μάχης Άγριων και Ήμερων”, όπως εκείνη τις φύλαξε μέσα της.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 206 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή