Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου.
Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδος), Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων, (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο). Εγκληματολογική Ψυχολογία (Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας – ΔΔΕΕΨΥ). Συμβουλευτική Ψυχολογία – Coaching (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Έχει εκπαιδευτεί σε Τεχνικές Αυτογνωσίας και Ενεργειακής Ψυχολογίας NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) Socratic Method, EFT, oponopono. Είναι δημιουργός της πρωτοποριακής μεθόδου Dream – Decide – Do και είναι μέλος στον Σύλλογο “Συμβουλευτικής – Coaching – Mentoring Association Ελλάδος”. Το 2012 έλαβε πιστοποίηση επιπέδου Α από την Τράπεζα Ελλάδος ως ασφαλιστική Σύμβουλος. Εργάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική ως χρηματοοικονομική σύμβουλος. Είναι εθελόντρια στην ομάδα κοινωνικής δράσης «Hopeaholics”. Όραμά της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τον Ηγέτη μέσα τους και να ζήσουν μια ζωή που να αξίζει. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Πορφυρός Ηγέτης” (εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης και αυτοεξέλιξης) και “Στιγμές Σιωπής” από τις εκδόσεις Παρασκήνιο.
Διηγήματα
Στιγμές σιωπής (2006), Παρασκήνιο

Δοκίμια-Μελέτες-Εκπαίδευση-Παιδαγωγική
Πορφυρός Ηγέτης (2018), Παρασκήνιο
Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες (2020), Εκδόσεις Φυλάτος

Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες – Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Μικροί ήρωεςΈνας οδηγός για το πως μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν οικονομικές & κοινωνικές δεξιότητες


Η ανάπτυξη οικονομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η λήψη αρμοδιοτήτων, η αποταμίευση, η αυτοπεποίθηση, η έκφραση συναισθημάτων, η ομαδικότητα, οι σχέσεις, η επικοινωνία είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

Η ανάπτυξη των συγκεκριμένων δεξιοτήτων θα καθορίσει την επιτυχία τους ως ενήλικες στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή, αλλά και την εσωτερική ευτυχία τους με συναισθήματα χαράς και πληρότητα.

Είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν βήμα βήμα οικονομικές και κοινωνικές δεξιότητες για να έχουν μια ευτυχισμένη και πετυχημένη ζωή…

Γιατί μπορεί τα παιδιά να είναι το 25% του πληθυσμού είναι όμως το 100% του μέλλοντος.

Εκπαίδευση-Παιδαγωγική, Εκδόσεις Φυλάτος, 2020, 88 σελ.

Πορφυρός Ηγέτης – Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Πορφυρός ΗγέτηςΕγχειρίδιο Αυτοβελτίωσης και Αυτοεξέλιξης


Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε εσένα, όσο χρονών και εάν είσαι, σε όποια θέση και εάν βρίσκεσαι (μορφωτικά, κοινωνικά, οικονομικά).
Είναι ένας σύγχρονος, πρακτικός οδηγός της καθημερινότητας, που οδηγεί σε εσωτερική γαλήνη, ευημερία και ευτυχία, αλλά και στον πλούτο και την επιτυχία στις δουλειές και στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Σκοπός του είναι να μας εμπνεύσει να πάρουμε “Αποφάσεις” ισχυρές και να μας κινητοποιήσει να κάνουμε αλλαγές σε σωματικό, πνευματικό, ψυχολογικό επίπεδο, ώστε να απελευθερώσουμε τον ΗΓΕΤΗ που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Αυτοβελτίωση, Παρασκήνιο, 2018, 96 σελ.

Στιγμές σιωπής – Κωνσταντίνα Κοντομάρη-Εικοσιπένταρχου

Στιγμές σιωπής


Δεν ήθελα να πω τίποτα, δεν ήθελα να με ρωτήσει τίποτα, ούτε ένοιωθα την ανάγκη να μάθω γι’ αυτόν κάτι. Το μόνο πράγμα που ήθελα ήταν να ζήσω αυτή τη στιγμή.
Οτιδήποτε και να λέγαμε ίσως χαλάγαμε τη μαγεία της σιωπής. Μια σιωπή τόσο γεμάτη, τόσο αισθησιακή, τόσο απόλυτη. Μια σιωπή τόσο εύθραυστη, που κινδύνευε να σπάσει και να χάσει τη μαγική επίδραση της από οτιδήποτε περιττό θα έμπαινε ανάμεσα.

Διηγήματα, Παρασκήνιο, 2006, 95 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παρασκήνιο, Εκδόσεις Φυλάτος

Please wait...